Panowie potrzebuje pomocy kupiłem taki router http://www.allegro.pl/item514679721_router...084a_fv_gw.html ale nie moge go podłączyć z telefonu do routera bo mam za krótki kabel.I moje pytanie gdzie moge dokupić kabel telefoniczny RJ-11 i mikrofiltr?
[T] Jak połączyć Xbox 360 do live przez router
Napisano Sun, 18 Jan 2009 - 21:42
Witam!
Ostatnio zacząłem interesować się podłączenie X360 do live.Chciałem mieć internet w komputerze i zarazem na X360.Kupiłem sobie router,który współpracuje z UPC i mam problem.Mianowicie nie wiem jak to podłączyć!!!!!Mój modem to taki sam jak ma Ziemniaken na 1 stronie.Dodam,że mój komputer nie posiada wejścia ethernet(wiem straszne)
Ostatnio zacząłem interesować się podłączenie X360 do live.Chciałem mieć internet w komputerze i zarazem na X360.Kupiłem sobie router,który współpracuje z UPC i mam problem.Mianowicie nie wiem jak to podłączyć!!!!!Mój modem to taki sam jak ma Ziemniaken na 1 stronie.Dodam,że mój komputer nie posiada wejścia ethernet(wiem straszne)
Napisano Sun, 18 Jan 2009 - 23:25
CYTAT(xboxmaster)
Witam!
To kup kartę sieciową samo się nie połączy
Napisano Fri, 23 Jan 2009 - 17:53
No z routerem żeby się połączyć wpisujesz w przeglądarce ip routera 192.168.2.1 takie ma ip edimax oryginalnie potem wpisujesz login i hasło oryginalne admin admin. Jeśli zmieniałeś zrób reset routera ustaw wszystko na nowo zacznij od wpisania połączenia z internetem
Napisano Sat, 24 Jan 2009 - 09:48
No i zakopalem sie...
1.Mam Router Linksys WRT54GC-EU v.2
2.Mam NA
3.Jest on podlaczony ale caly czas swieci sie czerwona lampka a nie zielona co to oznacza ze nie wykrywa sieci czy ze jest nieskonfigurowany czy tez ze jest zepsuty?
4.W czym jest problem automatycznie nic nie wykrywa dioda na NA swieci sie na czerwono jak w punkcie 3.
???Co z tym fantem zrobic??
1.Mam Router Linksys WRT54GC-EU v.2
2.Mam NA
3.Jest on podlaczony ale caly czas swieci sie czerwona lampka a nie zielona co to oznacza ze nie wykrywa sieci czy ze jest nieskonfigurowany czy tez ze jest zepsuty?
4.W czym jest problem automatycznie nic nie wykrywa dioda na NA swieci sie na czerwono jak w punkcie 3.
???Co z tym fantem zrobic??
Napisano Wed, 28 Jan 2009 - 19:47
czytałem że na oficalnej stronie Microsoft jest lista routerów które pasują do X, a nie mogę ich nigdzie znaleźć :/ jaki router najbardziej polecacacie? chce do niego podłączyć tylko Xboxa i to przez kabel nie wifi.
jeszcze takie pytaniem, czytałem że internet ery ma słabe serwery DNS będzie to wpływać negatywnie na gre online?
z góry dziękuje za pomoc
jeszcze takie pytaniem, czytałem że internet ery ma słabe serwery DNS będzie to wpływać negatywnie na gre online?
z góry dziękuje za pomoc
Napisano Thu, 05 Feb 2009 - 14:38
"kariya"
podaj po pierwsze łącze do którego chcesz podłączyć trudno bez tego podać konkretny model
po drugie jak router to markowy i znanej firmy np.
d-link
linksys
odradzam
tp link
podaj po pierwsze łącze do którego chcesz podłączyć trudno bez tego podać konkretny model
po drugie jak router to markowy i znanej firmy np.
d-link
linksys
odradzam
tp link
Napisano Wed, 18 Feb 2009 - 08:28
CYTAT(grzech1991 @ 17.02.2009, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
link-sys nie ma wi-fi ale poza tym OK
No ok, ale czy na pewno będzie działał z internetem w netii i modemem Sagem F@st 800 widocznym na tej grafice ?
Napisano Wed, 18 Feb 2009 - 11:28
CYTAT(grzech1991 @ 17.02.2009, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
pentagram robi urządzenia niskiej jakości
Nie będzie działał z modemem, modem ma podłączenie usb. Lecz za to router podłączysz zamiast modemu. Twój modem do szafy na allegro albo do śmieci. Netgear dobry sprzęcik ma go wielu moich znajomych

Zaloguj się
Dodaj odpowiedź

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane