Dema nie bedzie, a gra juz zbiera wstepne oceny 9.0
Dragon Age: Origins
Napisano Mon, 02 Nov 2009 - 21:01
Byle do piątku
!!! Nie mogę się już doczekać, mimo iż informacja o braku rzutu izometrycznego i troche łatwiejszej grze niż na Pc mnie zmartwiła. Dlatego zaczne grać odrazu na Hardzie
. Wreszcie będzie gra która nie skończysz w kilka,kilkanaście godzin, tylko jak wyczytałem na pewnym forum,gdzie recenzent gre skończył z cheatmi zajeła mu grubo plus 40 h
. Sam zacznę grę od skończenia wszystkich prologów i wtedy zdecyduje kim kontynuować. W każdym rpg w którego grałem ( BG,BG 2 i dodatek, Icewind Dale 1 i 2, NWN 1 i 2 ) zawsze grałem magami czy czarodziejami,ale tu narazie faworytem jest wojownik,człowiek
. Gdyby ktoś się dowiedział ze można gdzie kupić przed piątkiem gre w Krakowie to piszcie, bo nie wytrzymam 
Pzdr
Pzdr
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 04:29
CYTAT(MisIIek @ 2.11.2009, 21:01) <{POST_SNAPBACK}>
Byle do piątku
!!! Nie mogę się już doczekać, mimo iż informacja o braku rzutu izometrycznego i troche łatwiejszej grze niż na Pc mnie zmartwiła. Dlatego zaczne grać odrazu na Hardzie
. Wreszcie będzie gra która nie skończysz w kilka,kilkanaście godzin, tylko jak wyczytałem na pewnym forum,gdzie recenzent gre skończył z cheatmi zajeła mu grubo plus 40 h
. Sam zacznę grę od skończenia wszystkich prologów i wtedy zdecyduje kim kontynuować. W każdym rpg w którego grałem ( BG,BG 2 i dodatek, Icewind Dale 1 i 2, NWN 1 i 2 ) zawsze grałem magami czy czarodziejami,ale tu narazie faworytem jest wojownik,człowiek
. Gdyby ktoś się dowiedział ze można gdzie kupić przed piątkiem gre w Krakowie to piszcie, bo nie wytrzymam 
Pzdr
Pzdr
Wlasnie gram ..... I musze ci powiedziec ze sie rozczarowalem typem grafiki. Nie przypomina ona jak narazie nieczego (tylko oblivion) a napawno nie mass efect . Rozmowy tylko slyszymy co mowia inni nie ty!! zawsze stoisz i nie widzisz swojej twarzy w czasie rozmowy. I tak naprawde to narazie sie tylko rozmawia bo walka to chyba sie zacznie potem. Tzn. zabilem pare szczurow i walczylem z kilkoma zolnierzami ale to poczatek. Fabula moze i nie jest zla ale jak na dzisiejsze czasy to grafika powinna byc lepsza( moje zdanie) np. swiat otaczajacy i postacie sa dosyc slabo wykonane . co do sterowania to bardzo podobnie jak mass efect - manu itp.
Nie wiem moze to moje pierwsze wrazenie ale ... narazie grafika nie w moim guscie , no i dziwnie sie rozmawia nie slyszac siebie. Mam Risena na PC gram w 1920x1080 i tam grafika powala ,caly czas sie cos dzieje , duzo latwiej zrozumiec gre ,wykonywac zadania jak narazie to risen wyglada lepiej( duuuuzooo). Jestem wielbicielem mass efect i spodziewalem sie cos tego typu tylko w innym klimacie ale to nie jest to nawet zadna muzyka w tle na poczatku nie pogrywa. No nie wiem pogram jeszcze zobacze. Jak narazie wracam do Borderland zdobywac nowe levele.
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 05:13
CYTAT(grzes2222 @ 3.11.2009, 4:29) <{POST_SNAPBACK}>
Wlasnie gram ..... I musze ci powiedziec ze sie rozczarowalem typem grafiki. Nie przypomina ona jak narazie nieczego (tylko oblivion) a napawno nie mass efect . Rozmowy tylko slyszymy co mowia inni nie ty!! zawsze stoisz i nie widzisz swojej twarzy w czasie rozmowy. I tak naprawde to narazie sie tylko rozmawia bo walka to chyba sie zacznie potem. Tzn. zabilem pare szczurow i walczylem z kilkoma zolnierzami ale to poczatek. Fabula moze i nie jest zla ale jak na dzisiejsze czasy to grafika powinna byc lepsza( moje zdanie) np. swiat otaczajacy i postacie sa dosyc slabo wykonane . co do sterowania to bardzo podobnie jak mass efect - manu itp.
Nie wiem moze to moje pierwsze wrazenie ale ... narazie grafika nie w moim guscie , no i dziwnie sie rozmawia nie slyszac siebie. Mam Risena na PC gram w 1920x1080 i tam grafika powala ,caly czas sie cos dzieje , duzo latwiej zrozumiec gre ,wykonywac zadania jak narazie to risen wyglada lepiej( duuuuzooo). Jestem wielbicielem mass efect i spodziewalem sie cos tego typu tylko w innym klimacie ale to nie jest to nawet zadna muzyka w tle na poczatku nie pogrywa. No nie wiem pogram jeszcze zobacze. Jak narazie wracam do Borderland zdobywac nowe levele.
Troche nie za bardzo rozumiem czemu porownujesz wersje PCetowe?Jak wszycy wiemy wersja konsolowa wyglada inaczej...
P.S Mysle ze jesli szukales gry podobnej do ME to zle wybrales bo DA to spatkobierca Baldura a nie ME.
ME jest strzelanka w swiecie cRPG a DA to typowy RPG...
P.S 2 kazdy lubi cos innnego...
P.S 3 jak wszycy wiemy Risen konsolowy bardzo rozni sie od wersji pecetowej...
Użytkownik x-ripper edytował ten post Tue, 03 Nov 2009 - 05:15
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 09:52
No dokładnie...
Chłopie jak masz kompa co Risena ciągnie w ful hd to po co siadasz do tej gry na konsoli, jak wiadomo ze PC wersja lepsza?
Chłopie jak masz kompa co Risena ciągnie w ful hd to po co siadasz do tej gry na konsoli, jak wiadomo ze PC wersja lepsza?
Polska - tu nawet kryzys się nie udał...

Chuck Norris zrobił Pure Platinum na Endless Infinite Climax padem bez baterii.

Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 10:52
DA, porownanie PC a PS3 (niestety nie moglem znalezc xboxa, ale mysle ze bedzie podobnie jak na ps3)
http://www.4players.de/4players.php/tvplay...ergleich_2.html
http://www.4players.de/4players.php/tvplay...ergleich_2.html
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 12:01
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 12:54
widze ze wreszcie ruszylem temat bo nic tu sie nie dzialo. Odpowiadam : sterowanie dziala na podobnej zasadzie jak w ME , z tego co widzialem na filmiku porownujacym pc vs xbox to widac roznice niewielkie np. sposob walki na x360 jest inny ale dla mnie to jest atut . Ja nie powiedzialem ze gra jest zla - fabula jest ok. sa tylko rzeczy ktore mnie zaskoczyly np. jakosc grafiki , po walce ociekamy krwia( przesadnie- nawet zabicie szczura) . Wybieramy glos naszego bohatera tylko nie wiem po co bo on nic nie mowi. Moze powiem tak - nie lubie jRPG lecz Lost odyssey mnie oczarowalo. tak samo mialem nadzieje stanie sie z ta gra. Nic wiecej nie napisze bo dzis zagram pare godzin to moze cos mi sie odmieni . Aha widzialem watek ze sterowanie jest do bani na x360 - to musze powiedziec ze tak nie jest gra jest plynna , wybor menu jest latwy , wybor broni jak w MS( ten system strerowania to wlasciwie nawet zaleta tej gry). Ja mam na mysli tylko xbox360. Aha dlatego porownalem risen z pc bo nie mam mozliwosci na x360 - (mieszkam w usa ,tu komputer to sluzy wlasciwie internetu, poprostu nie lubie grac na pc- wieczne problemy , wirusy , windows , muse sterowac klawiatura a lubie padem) mam ps3 tez ale gram tylko w gry exlusive cala reszta na x360 bo zawsze lepiej wyglada i pad jest lepszy.
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 12:58
no i moje podsumowanie -recenzje ludzi nie gazet i stron tylko graczy to srednia ok 7.2 !!! - a gazet i stron 9 czyli jest roznica . bardziej zawsze polegalem na recenzjach graczy bo ktos komus placi zeby takie strony mogly istniec a gazety ktos kupowal.( informacja gamespot.com)
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 13:07
Szczerze mówiąc to ten filmik PC vs Xbox przekonuje mnie do wersji Xbox. Płynnie i bez zgrzytów, gdzie na PC było z 15 fps nawet podczas pauzy w walce.
Gra jest obiecująca. Zobaczymy jak finalnie się uplasuje, ma solidną konkurencję w postaci Divinity 2.
Gra jest obiecująca. Zobaczymy jak finalnie się uplasuje, ma solidną konkurencję w postaci Divinity 2.

Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 13:28
To mnie zdziwilo:
"On the flip side, the Xbox 360 version looks positively disappointing. Textures are highly compressed and colors are washed out, though the upside is that this version maintains a smoother frame rate than on the PlayStation 3, where things might get jittery when swiveling the camera around. The PlayStation 3 version features higher-quality textures than those on the Xbox 360, better color saturation, smoother facial animations, and shorter load times. Minor visual hiccups, like corpses that disappear and reappear, are a bit more common on the PS3, however. The PC version is the superior experience, but if you're choosing between the two console releases, the PlayStation 3 has the upper hand."
Jest to kawalek recenzji DA od Gamespotu - zarowno w recenzji jak i wideo-recenzji podkreslaja to.
oto link: http://www.gamespot.com/ps3/rpg/dragonage/...ten;allscore;10
@Ragnall
Divinity 2 zapowiada sie fajnie, ale nie wiem czy jest to konkurencja dla Dragon Age'a (inny typ rpg), predzej dla Risena bo to mi ta gra przypomina.
"On the flip side, the Xbox 360 version looks positively disappointing. Textures are highly compressed and colors are washed out, though the upside is that this version maintains a smoother frame rate than on the PlayStation 3, where things might get jittery when swiveling the camera around. The PlayStation 3 version features higher-quality textures than those on the Xbox 360, better color saturation, smoother facial animations, and shorter load times. Minor visual hiccups, like corpses that disappear and reappear, are a bit more common on the PS3, however. The PC version is the superior experience, but if you're choosing between the two console releases, the PlayStation 3 has the upper hand."
Jest to kawalek recenzji DA od Gamespotu - zarowno w recenzji jak i wideo-recenzji podkreslaja to.
oto link: http://www.gamespot.com/ps3/rpg/dragonage/...ten;allscore;10
@Ragnall
Divinity 2 zapowiada sie fajnie, ale nie wiem czy jest to konkurencja dla Dragon Age'a (inny typ rpg), predzej dla Risena bo to mi ta gra przypomina.
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 14:35
Co do Divinity to owszem, bliżej mu do Risena, ale tylko tym że mamy jednego koleżkę.
Ale że Risen nie jest konkurencją dla niczego co wyszło w ciągu 5 lat, to jedyne przyzwoite RPG w europejskich klimatach na Xo to właśnie Divinity i Dragon Age.
OMG ktoś napisał "dissapointing", no to ja już nie gram.
Ale że Risen nie jest konkurencją dla niczego co wyszło w ciągu 5 lat, to jedyne przyzwoite RPG w europejskich klimatach na Xo to właśnie Divinity i Dragon Age.
OMG ktoś napisał "dissapointing", no to ja już nie gram.

Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 15:13
a co , mroczek nie zna angielskiego ?
Użytkownik dawajrowa edytował ten post Tue, 03 Nov 2009 - 15:14
*Szatan reprezentuje nieskalaną mądrość zamiast obłudnego oszukiwania samego siebie.
*Szatan reprezentuje zemstę zamiast nadstawiania drugiego policzka!
*Szatan jest najlepszym przyjacielem, jakiego kiedykolwiek Kościół posiadał, ponieważ
przez wszystkie te lata dawał mu zajęcie!
*Szatan reprezentuje zemstę zamiast nadstawiania drugiego policzka!
*Szatan jest najlepszym przyjacielem, jakiego kiedykolwiek Kościół posiadał, ponieważ
przez wszystkie te lata dawał mu zajęcie!
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 15:18
CYTAT(dawajrowa @ 3.11.2009, 15:13) <{POST_SNAPBACK}>
a co , mroczek nie zna angielskiego ? 
Znam, tylko pytam się z ciekawości, bo potem wersje pl chodzą ciut drożej.
Napisano Tue, 03 Nov 2009 - 15:24
CYTAT(Ariva @ 3.11.2009, 15:18) <{POST_SNAPBACK}>
Znam, tylko pytam się z ciekawości, bo potem wersje pl chodzą ciut drożej. 
bedzie polska wersja, pelna, i prawdopodobnie tylko ta na naszym terenie.

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane