XBOX - Online: Final Fantasy XIII - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (17 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Final Fantasy XIII

Użytkownik jest niedostępny   thedoorsfan 

• Medium
  • Grupa: Members
Ma wyglądać tak samo jak wersja na PS3, wychodzi w Europie i Ameryce Północnej tego samego dnia na jedną i drugą konsolę. Na razie na E3 2008 pokazano w większości te same filmiki co na pokazie w 2006, ale też kilka innych rzeczy - np. ukazanie poszczególnych postaci które wystąpią w najnowszym FF. Co powiecie? Ja cieszę się że ta gra wyjdzie na Xpudło, kilku znajomych dla tej gry zamierzało kupić PS3 ciekawe co teraz powiedzą smile.gif

ło byłem szybszy od AWFI o minutę, ale nie do tego działu, miało być do Nowości, jakby ktoś to przerzucił byłbym wdzięczny.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Źródła gdy to podałem strikte nie było, to był wpis z liveblog ze strong kotaku.com, taki pisany livefeed z konferencji Microsoftu z targów E3 2008 tak jak napisałem, nikomu nic by nie dała ta wiedza bo wpis był niedostępny dla tych którzy się chwilę potem zalogowali
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dopiero teraz właściwie mogę podać wcześniejsze źródło bo już umieścili stosownego newsa:

http://kotaku.com/5025105/final-fantasy-xiii-the-e3-trailer

Do tego zapis liveblog'a z konferencji Square Enix która odbyła się po konferencji Microsoftu, można przeczytać pytania na niej zadane dotyczące FFXIII i xbox360.

http://kotaku.com/5025033/liveblogging-squ...ress-conference
0

Użytkownik jest niedostępny   AFWI 

• Evul One
  • GamerTag:afwi
albo do nowosci albo do mnie do tawerny rpg biggrin.gif polaczcie oba posty najlepiej biggrin.gif

0

Użytkownik jest niedostępny   bid0n 

• Easy
Jak bedą wyglądały opłaty?
Wystarczy sam Live czy jakieś dodatkowe abonamenty?
0

• Medium
Jakie opłaty, to nie jest MMORPG, to pełnoprawny następca XII a nie XI.. single player stary tongue.gif

zapomniałem o następca ;D
0

• Evul One
XIII, nie XII wink.gif

0

Użytkownik jest niedostępny   b3n 

• Easy
No to sony jest w czarnej dupie smile.gif Ciekawe na ilu będzie płytach ?? Myśle, że koło 5 smile.gif
0

Użytkownik jest niedostępny   XMANiAK 

• Juggernaut
MS kolejny raz kopie tylek S(ł)ONYM. To sie nazywa walka o klienta. Tylko nie piszcze ze Sony jest biedne...
0

Użytkownik jest niedostępny   Pafnucy 

• Easy
SUPCIO :>
0

• Evul One
niestety nie ma tak rozowo - SE oglosilo ze najpierw premiera na PS3 Japonia, pozniej 360 Japonia a na koncu Europa i USA jednoczesnie na obie platformy. wszystko by bylo wporzo, gdyby nie fakt ze zaczna robic wersje na 360 dopiero jak skoncza wersje na PS3. ciekawe czy uda im sie wydac ta gre przed koncem tej generacji wink.gif

0

Użytkownik jest niedostępny   marzzz 

• Easy
:!: :!: FF XIII na 360 :!: :!:
jedyny powód dla którego kupiłbym PS3 , właśnie pękł jak bańka mydlana
0

Użytkownik jest niedostępny   DieSpinne 

• Very Hard
  • GamerTag:DieSpinnePL
thedoorsfan, przy podawaniu tego typu newsów zawsze trzeba podawać źródło skąd masz to info wink.gif

Jak wyjdzie to dla mnie must have.

You Are What You Race
0

Użytkownik jest niedostępny   Pochi 

• Easy
ciekawe na ilu plytach wyjdzie :shock:
0

Użytkownik jest niedostępny   bigdaddy 

• Very Hard
  • GamerTag:bigdaddyyPL
piękna wiadomość :mrgreen:
ludzie z obozu Sony mają pewnie żałobę
Znam parę osób co chciało kupić PS3 tylko dla tej gry.
0

• Medium
Przetłumaczyłem te odpowiedzi/komentarze do konferencji SE które były na liveblog na kotaku.com:

1:52
I oto zaczyna się konferencja! Oboje Kitase oraz Hashimoto zajeli miejsce na scenie.

1:53
To otwarta konferencja z pytaniami i odpowiedziami.

1:53
Dyrektor Takahashi zapytał czemu zdecydowali się zakończyć ekskluzywność tytułu dla Sony.
1:55
Hashimoto: "Rozpatrzyliśmy sytuację sprzętową. Na jej podstawie oceniliśmy rozprzestrzenienie sprzętu i to zadecydowało.
1:56
Pytanie: Jak będą różniły się wersje na Xbox 360 i PS3.

1:57
Kitase: Planowaliśmy by zawartość była taka sama, ale na pewno nośniki Blu-ray i DVD będą różne.
1:57
Pyta Christian Nutt: Słyszeliśmy że pracownicy byli wyciągani z innych zespołów by uczestniczyć w tym projekcie.
1:59
Kitase: "Jeśli chodzi o rozwój projektu, wykorzystujemy narzędzia Crystal Tools. Używamy ich dla bazy na PC. Tworzymy grę w wyższym tempie. W przyszłości będziemy w stanie pokazać nowe materiały z gry".
2:00
Kilka pytań o przyszłość serii.

2:00
Oni chcą (przedstawiciele SE) rozmawiać o FFXIII, więc nie wiedzą.
2:01
Ja: "Na ilu płytach ukaże się gra?"
Kitase: "To wciąż niezadecydowane."
Ja: "Na około ilu?"

2:02
Kitase śmieje się, ale nie odpowiada.

2:02
Najpierw ukończą FFXIII w Japonii, potem rozpoczną lokalizację angielską.
2:03
I w tym momencie rozpoczną prace nad wersją na XBox 360.
2:03
tak powiedział Hashimoto.
2:04
Dodał także że FF13 może nie zostać wydane na raz w US oraz Europie z powodu języka.
2:04
A raczej języków.
2:05
Kitase mówi że postarają się by wydania amerykańskie i europejskie były w tym samym czasie. Postaraja się wydać wersję Euro znacznie szybciej.
2:05
shane z 1up pyta o japońską wersję ff13 na Xbox360
2:07
Hashimoto powiedział coś w stylu "Myślę że masz rację [w zakładaiu że nie wyjdzie w japonii]"
2:08
ponowne pytanie o różnice między wersją PS3 a Xbox 360
2:09
Hashimoto zwrócił uwagę że nie zamierzają wydawać różnych wersji.
2:10
Pytanie: "Czy powodem nie zapowiedzenia wersji na Xbox 360 w Japonii jest sytuacja sprzętowa czy może jakieś układ kontraktowy?"
2:12
Hashimoto: "Jak już wspomniałem rozpatrzając bazę instalacyjną był to jeden z powodów decydujących o wydaniu wersji Xbox 360 na zachodzie ( to chyba odnosi się do czegoś czego nie napisali tongue.gif)
2:15
Ponownie dodał że niezdecydowali się jeszcze czy wydadzą wersję azjatycką.

Pytanie: Kontrolery z czujnikami ruchu?

Kitase: "Nie, nie mamy takich planów."

pytanie: "Czy FF Versus 13 będzie multi platformowe?"

Hashimoto: Nie.

pytanie: "FFXIII używa silnika autorskiego. Proszę poprawić mnie jeśli się mylę, to ostatni raz kiedy zostanie użyty?"

Hashimoto: "Nie dokonaliśmy żadnych zmian w tej decyzji."

2:16
gah
2:17
Kitase mówi że używają ich (narzędzi Crystal Tools) w MMO.
2:18
(tu coś o błędzie w liveblog, niby linijka nad "gah" jest błędna, ale możliwe że to usunęli..)
2:19
pytanie: co na was wpłynęło chłopaki? Czy wpłynął na was Mass Effect?
2:21
pytanie: kiedy zdecydowano się na wydanie wersji Xbox 360?
2:24
hashimoto: "Tę decyzję podjeliśmy nie dawno. Musieliśmy poprawić pewne rzeczy, jak na przykład nasze stosunki z Microsoft. To było niedawno."
2:25
pytanie: Przy użyciu Crystal Tools, jak dużo pracy należy poświęcić na lokalizację?
2:28
kitase mówi : obecnie uruchamiają ją (je?) na PC, więc nie wiedzą jeszcze jaki nakład pracy musi zostać przeznaczony na 360. Priorytet kładziony jest na wersję PC.
2:29
pytanie: Jak uważacie która wersja będzie lepsza Xbox 360 czy PS3?
2:30
hashimoto mówi, "Na razie wydaliśmy oświadczenie.Więc dopiero w przyszłości będzie czas na spekulacje, musimy najpierw wykonać badanie rynku"
2:33
To samo co wyżej się powtarza.
2:35
pytanie: czy ff13 będzie miało elementy mmo? ff12 takie miało.

kitase: Za każdym razem gdy tworzymy grę staramy się dodać coś unikatowego, więc nie będzie taka jak poparzednia gra.

pytanie: a co z xbox live?

kitase: narazie, wciąż się nad tym zastanawiamy.
2:40
pytanie: czym różnią się ff13 i ff12.

kitase: "w sumie, różnica będzie w atmosferze. tempo i szybkość rozgrywki będą różne. To totalnie inny kierunek, jest bardziej efekciarsko".
0

Użytkownik jest niedostępny   x-ripper 

• Very Hard
Czy ja dobrze czytam niech ktos mnie strzeli z liscie FFXIII na X360?
Proponuje przenieść temat ten KLIK ME(z GRY do Nowosci) i połączyć go z tym który zrobił thedoorsfan
Do tawerny można również przenieść to już zależy od moda.
Na ilu płytkach znając S-E to myślę ze 3-4...Filmiki zajmują masę miejsca....
0

• Evul One
kogo to tam obchodzi ile plytek. kiedys byly na 4 i nikt nie narzekal wink.gif dla mnie moze byc na 100 - to znaczy tylko ze bede musial sie co pare godzin ruszyc i wymienic plytke (o jejcia zastrzele sie!!!! na 3 minuty z fotela bede musial zejsc!!!!).

0

Użytkownik jest niedostępny   x-ripper 

• Very Hard
to musze dokonczyc XII 187h na liczniku i nie widac konca gry :razz:
-------------------------------------------------------------------------------
Ciekawe jaka różnica w wydaniu będzie pewno z pół roku po premierze na ps3...
============================================
A to infos by GameOnly
Zaraz po konferencji Microsoftu Square Enix zorganizowało swoją własną, na której Yoshinori Kitase i Shinji Hashimoto postanowili wyjaśnić sprawy dotyczące szokującej zapowiedzi Fianl Fantasy XIII na Xboxa 360. Decyzja została podjęta dość niedawno, zaś taki obrót sprawy jest spowodowany chęcią większego zysku, czyli ilością sprzedanych konsol. Obecnie gra powstaje na komputerach PC co oznacza, że twórcy są jeszcze w lesie.

Chcą aby FFXIII wyglądało tak samo na obu platformach, jednak różnice będą chociażby w kwestii nośnika. Nie zdradzono na ilu płytach DVD znajdzie się wersja na 360-kę (najprawdopodobniej sami jeszcze tego nie wiedzą). W tej chwili produkcja skupia się wokół japońskiego wydania i dopiero po jej zakończeniu rozpoczną przygotowanie pozostałych edycji, w tym tej na Xboxa. Dlatego też Ameryka i Europa będą opóźnione względem Kraju Kwitnącej Wiśni. Nie wykluczone, że na nasz kontynent FFXIII trafi na końcu, choć producenci chcą tego uniknąć. W samej Japonii "trzynastka" będzie dostępna najprawdopodobniej tylko na PlayStation 3, co jest wynikiem znikomego zainteresowania konsolą Microsoftu na tamtejszym rynku. Sama rozgrywka ma różnić się od tej zaprezentowanej w FFXII atmosferą, tempem, czy prędkością. Będzie jeszcze bardziej widowiskowa. Final Fantasy Versus XIII w dalszym ciągu pozostaje exclusive'em dla maszyny Sony.
======================================
27 Screenow
Kolejna Galeria=========>KLIK ME
0

Użytkownik jest niedostępny   Zephi 

• Easy
  • Interests:skateboard N shit
Mam prosbe: czytam i czytam o tym FF i nadal nie wiem o czym to wlasciwie jest. Wyszlo tego juz 12 czesci, jesli nie wiecej, a ja w zadna z nich nie gralem. Ktos moglby mi wytlumaczyc o czym traktuje ta seria?
"a jak nie masz na fajki to też idziesz zajebać do kiosku?" - lkasprzak
0

• Evul One
Kazda czesc ma kompletnie inna fabula poza Crisis Core: FF VII (laczy sie z FF VII) oraz FF X-2 (laczy sie z FF X). Niektore czesci lacza sie ze soba swiatem (FF XII i FFT) ale nie maja nic wspolnego fabularnie. Tak wiec nie moge Ci powiedziec o czm one traktuja, i raczej nikt inny tez nie bo po prostu byl by z tego niezly esej. Ale hej - zawsze mozesz poszukac w googlach streszczen fabularnych. Spokojnie - nie musisz ich znac zeby pograc w FF XIII smile.gif

0

• Medium
Myślę że można powiedzieć że są to gry z bardzo ciekawą fabułą ukazaną graczowi zwykle z niesamowitym rozmachem, przepychem graficznym i muzycznym, gry rpg gdzie prowadzi się swojego bohatera, zwykle z kilkoma którzy podróżują z nim i stacza kolejne pojedynki wraz z rozwijającą się fabułą. Nie uchwyciłem wszystkich gier marki w ten sposób, ale większość tak i oto chodziło, a ogólnie proponuje po prostu zerknąć na youtube.com i zobaczyć jak wyglądają pojedynki itp. Dla mnie np FFVII było jedyną grą przy której się rozpłakałem gdy zginęła postać z drużyny, nigdy żadna inna gra tego nie spowodowała i jest to dla mnie dowód wciągającej fabuły i olbrzymiej jakości...
0

Udostępnij ten temat:

• (17 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »