XBOX - Online: XBOX 1 - masz jakieś pytania odnośnie konsoli ? Pytaj tutaj! - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (15 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

XBOX 1 - masz jakieś pytania odnośnie konsoli ? Pytaj tutaj!

Użytkownik jest niedostępny   tomcio922 

• Very Easy
  • Grupa: Members
Dzięki za tak szybka odpowiedź
A co sądzićie o tym xboxie którego nabyłem czy on jest przerobiony, czy na oginalnym xboxsie można zgrywać gry na hdd. A i czy ten hot swap jest napewno bezpieczny.
0

Użytkownik jest niedostępny   cube_6 

• Medium
W opisie są sprzeczne informacja - konsola nieprzerobiona a na dysku są gry. Jak będzie czytać przegrywane gry tzn, że przerobiona.
0

Użytkownik jest niedostępny   szczupak01 

• Medium
  • GamerTag:szczupak01 POL
Może chodziło mu o savy?
Dodaj obrazek
0

• Medium
Może. Pisze, że nie ruszany, to można by przyjąć ze może ma softmod z memorki i wgrane gry, ale na 15 gier to musiałby być wymieniony dysk, a tego nie zrobi się bez rozkręcania.
Opisy na allegro często są niezgodne z prawdą więc można tylko się domyślać o co chodziło autorowi.
0

Użytkownik jest niedostępny   zmora150 

• Very Easy
Witam, piszę tu pierwszy raz. Kupiłem Xboxa na allegro i jeszcze na niego czekam, znalazłem takie coś na allegro http://allegro.pl/item460308946_sam_rozblo...lator_xbmc.html czy to jest możliwe i czy to działa ? Do tego czy jak bym to zainstalował (o ile takie coś działa) to czy ten "Live" będzie działać, do tego czym jest ten "Live" i co z nim można zrobić?.

I są może jakieś gierki z wyglądem takim Anime, japońskie na Xboxa ??

Z góry dzięki za odpowiedź.

Edit. I czy na nierozblokowanym Xboxie mogę zainstalować XBMC ?? Do tego skąd mogę najnowszą wersje tego ściągnąć i jak to później zainstalować ??

Edit 2. I jak mogę rozblokować Xboxa ? By go na żywca nie rozkręcać.

Pozdrawiam Zmora wink.gif
0

• Medium
CYTAT(zmora150)
Witam, piszę tu pierwszy raz. Kupiłem Xboxa na allegro i jeszcze na niego czekam, znalazłem takie coś na allegro http://allegro.pl/item460...lator_xbmc.html czy to jest możliwe i czy to działa

Jest to autoinstaler, możesz ściągnąć dowolny inny z sieci i będziesz miał to samo.

CYTAT(zmora150)
to czy ten "Live" będzie działać, do tego czym jest ten "Live" i co z nim można zrobić?.

Live umożliwa granie przez sieć, jest płatny. W tym momencie juz chyba prawie nikt nie gra przez live - tylko w Halo2 grają.
Przez sieć mozna grać za darmo przez Xlinka i XBMC - tematy o nich znajdziesz na forum.

CYTAT(zmora150)
Edit. I czy na nierozblokowanym Xboxie mogę zainstalować XBMC ?? Do tego skąd mogę najnowszą wersje tego ściągnąć i jak to później zainstalować ??

Nie można.
http://t3ch.yi.se/

CYTAT(zmora150)
Edit 2. I jak mogę rozblokować Xboxa ? By go na żywca nie rozkręcać.

Za pomocą karty pamięci i odpowiednich savów. Temat jest na forum
http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t=18091
0

• Very Easy
To tak, aby zainstalować XBMC, muszę rozblokować Xboxa. Sposób co podałeś wydaje się prosty, ale jest jeden szkopuł

- Brak znajomych z Xboxami
- Brak Xboxa (Dopiero do mnie leci)
- Brak gry Tom Clancy's Splinter Cell lub 007: Agent Under Fire lub Mech Assault Serial #: MS02301L

Czyli podsumujmy, nie będę miał skąd wziąć karty pamięci z save i gry.

- A najbardziej to mi zależy na tym XBMC bo gry oryginalne to groszowa sprawa wink.gif

CYTAT(cube_6)
Jest to autoinstaler, możesz ściągnąć dowolny inny z sieci i będziesz miał to samo.

Czyli to służy do automatycznego rozblokowania ? Piszę tam "SAM ROZBLOKUJ XBOX ZESTAW AUTOINSTALATOR XBMC"

Teraz jeszcze jedno pytanie do tej karty pamięci, to czy by ktoś w razie czego mógł odsprzedać nowo kupioną kartę z takowym save ?
0

• Medium
CYTAT(zmora150)
Czyli to służy do automatycznego rozblokowania ? Piszę tam "SAM ROZBLOKUJ XBOX ZESTAW AUTOINSTALATOR XBMC"

NIE ISTNIEJE żadna płyta do przerabiania X. Na tej płycie jest instrukcja, jak zrobić softmod, skopiowana z tego tematu:
http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t=3251
Dlatego SAM ROZBLOKUJ XBOX - pewno.
ZESTAW AUTOINSTALATOR XBMC - pewno dlatego że na płycie jest autoinstaler, w którym można zainstalować XBMC, ale wcześniej konsola musi być przerobiona.

Każdy dowolny autoinstaler, ściągnięty z sieci ma takie same opcje.

Konsole można jeszcze przerobić tak:
http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t=12206

Jak nie masz nikogo znajomego z X, możesz wysłać do mnie kartę pamięci, to odeślę ci ją z savami.

Jakby co pisz na GG: 7982234
0

Użytkownik jest niedostępny   SwiEty 

• Easy
  • GamerTag:SwiEtyCRX
CYTAT
Teraz jeszcze jedno pytanie do tej karty pamięci, to czy by ktoś w razie czego mógł odsprzedać nowo kupioną kartę z takowym save ?

polecam stronkę www.gamefaqs.com na niej jest bardzo dużo savów jeśli masz router albo kogoś z routerem to co za problem wgrać sobie Savy przez TC tongue.gif
0

• Medium
Ale jeśli masz nieprzerobioną konsolę, to przecież nie wgrasz tych savów przez TC. Jak masz przerobioną to oczywiście żaden problem.
0

• Easy
Aha, sorki nie doczytałem myślałem że kolo chce ją przerobić biggrin.gif Chciał to zrobić Autoinstalerem ale ładnie wytłumaczyłeś że się nieda to chyba chłopak nie zrezygnuje z przeróbki ?? Poza tym przerobić X1 to tania sprawa tongue.gif Nie tak jak 360 tongue.gif Więc rada na przyszłość biggrin.gif
0

• Very Easy
Z przeróbki nie zrezygnowałem wink.gif z cube_6 się już jakoś dogadałem, chyba że spróbuje tego sposobu ze strony (Bez czipowe co większa część jest o robieniu kopi zapasowej) zamiast memorek, ale to dopiero jak ten Xbox dojdzie, pewnie jutro rano tongue.gif

Pozdrawiam Zmora wink.gif

I pytanko, są jakieś gry na Xboxa stylowo japońskie lub coś na wzór graficzny Final Fantasy lub Devil May Cry ??
0

Użytkownik jest niedostępny   Richt 

• Medium
Oto są:

Otogi, Ninja Gaiden, Crimson Sea, Fatal Frame, Shenmue II... tyle pamiętam.
0

Użytkownik jest niedostępny   dawidbori 

• Very Easy
chcialbym sciagnac ten najnowszy co jest taki jaki na 360:D bo mam i 1 i 360 plizzz i jak go mam zainstalowac
0

Użytkownik jest niedostępny   maly_kowal 

• Very Easy
Zostałem tu odesłany a więc, posiadam dvd playback kit, inaczej port podczerwieni do Xboxa ale niestety brak pilota. Czy istnieje jakaś możliwość aby zaprogramować pod to pilot? Bo szczerze się przyznam że nie lubię się ruszać z kanapy aby X'a wyłącząć
0

Użytkownik jest niedostępny   Marcinxbox 

• Easy
CYTAT(zmora150)
I pytanko, są jakieś gry na Xboxa stylowo japońskie lub coś na wzór graficzny Final Fantasy lub Devil May Cry ??
Polecam panzer dragon orta
kiedys to dziewczyny byly jak komputer: musiales dobrze poskladac, poinstalowac, podenerwowac sie itp
a teraz sa jak konsole: wkladasz plytke i grasz ile chcesz
0

• Very Easy
Mnie ostatnio ciekawi, ale czy da się emulować na Xboxie, Playstation 2 ?? Wiem że to trochę nienormalne pytanie, ale tak już mam wink.gif

Z góry dzięki za Odpowiedź.

Pozdrawiam Zmora
0

Użytkownik jest niedostępny   Iborkim 

• Easy
CYTAT(zmora150)
Mnie ostatnio ciekawi, ale czy da się emulować na Xboxie, Playstation 2 ?? W

Nie
0

• Easy
CYTAT(maly_kowal)
Zostałem tu odesłany a więc, posiadam dvd playback kit, inaczej port podczerwieni do Xboxa ale niestety brak pilota. Czy istnieje jakaś możliwość aby zaprogramować pod to pilot? Bo szczerze się przyznam że nie lubię się ruszać z kanapy aby X'a wyłącząć

Ja próbowałem zaprogramować uniwersalny pilot ale niestety nie udało mi się :/ Całe szczęście mam pilot od Xa biggrin.gif

Zapytaj w dziale Pchli targ może będzie miał ktoś na sprzedaż sam pilot biggrin.gif Ja ostatnio kupiłem podczerwień i pilot za 25zł z wysyłka biggrin.gif Sprzęt jak nowy biggrin.gif Polecam cube_6
0

Użytkownik jest niedostępny   muszka 

• Very Easy
A ja mam kilka pytań dotyczących starego xbox:
-Czym najlepiej nagrywać programy/autoinstallera?I jak?Jestem nowicjuszem w tym temacie a wszystko co ściagne nie jest plikiem iso tylko archiwem winrara w ktorym znajduje się folder z plikami.
-Czy xzone installer który wymaga przerobionej konsoli wymaga przeróbki chipowej, czy na bez chipowej też pójdzie?
Xbox v.1.2
SoftMod by by TechniX & Wielebny
10 Gb HDD
DVD Samsung
XMBC + xDSL
0

Udostępnij ten temat:

• (15 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4