XBOX - Online: XBOX 1 - masz jakieś pytania odnośnie konsoli ? Pytaj tutaj! - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (15 Stron) +
  • « Pierwsza
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ostania »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

XBOX 1 - masz jakieś pytania odnośnie konsoli ? Pytaj tutaj!

Użytkownik jest niedostępny   stachu456 

• Very Easy
  • Grupa: Members
  • GamerTag:stachu1948
Napisałes 2 razy taki sam post tongue.gif Nie wiem teraz już sam czy to kupić, jeśli chciałbym samemu to zrobić to za 3x po 2m kabla ekranowanego + 5 lepszej jakości wtyczek chinch zapłace ze 20zł, a czy jakość będzie lepsza? Chociaż może skombinuje skądś kabel za darmo, a wtyczki zawsze można wykorzystać... W razie niepowodzenia i zepsucia oryginalnego zamówię ten kabel http://allegro.pl/item980040059_kabel_rgb_...ox_polecam.html

Użytkownik stachu456 edytował ten post Wed, 07 Apr 2010 - 19:31

0

Użytkownik jest niedostępny   Gangst3r 

• Na XO od: 11.02.2008
  • Interests:Only Original Xbox!
  • GamerTag:Gangst3r PL
zamów sobie porządny kabel component i przerób wtyczkę z jednej strony do konsoli, jeśli lubisz majsterkować oczywiście, jeśli nie bierz "gotowca" z allegro.pl smile.gif jedyny porządny i godny polecenia kabel akurat dostępny na allegro.pl to ten - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=987411669 smile.gif bierz, bo taka okazja się nie powtórzy.

Użytkownik Gangst3r_PL edytował ten post Wed, 07 Apr 2010 - 20:15

Dodaj obrazek

Chciałbyś dostać kod ze zdrapki Trial Live Gold, Microsoft Points lub jakąś gre na Xbox/Xbox 360? A uwierzysz, że możesz je mieć za napisanie kilku postów? Jeśli nie to sprawdź to już dziś!!!

Pomagam tylko na swoim forum!
0

tak da, ale to nie takie proste jak się wydaje.
1. Musisz mieć pendrive, który wykrywa konsola jako kartę pamięci.
2. Przerobioną konsole.
3. Wgraną jakąś stabilną wersje XBMC i przez nią kopiować pliki na pendrive

Nie wspomnę tutaj o wejściu USB zamontowanym w konsoli.
Dodaj obrazek

Chciałbyś dostać kod ze zdrapki Trial Live Gold, Microsoft Points lub jakąś gre na Xbox/Xbox 360? A uwierzysz, że możesz je mieć za napisanie kilku postów? Jeśli nie to sprawdź to już dziś!!!

0

• Very Easy
W życiu nie dam za kabel 110zł, za Xboxa zapłaciłem 120 tongue.gif Mam dosyć solidny kabel component, o taki http://allegro.pl/item979714104_przewod_co..._m_tcv5250.html. To może masz rację, może w takim razie przerobię kabel na gniazda zamiast wtyków i do tego wsadzę ten mój kabel. Pożyjemy zobaczymy.
0

Użytkownik jest niedostępny   RuTo2 

• Easy
  • Interests:wędkarstwo i takie tam inne....
Nie cuduj z kablami ...orginalny chinch idzie przerobić na komponent ,bardzo łatwo , interesują cię tylko + i do tego 2 zworki , masa wystarczy tylko jedna (jak to z masą bywa jest wspólna ) więc musisz przelutować tylko 2 zworki , 3 "plusy" od componenta ,2 "plusy" od audio lub jeden "plus" od coaxiala zależy ,jaki chcesz mieć dźwięk -analog czy digital , no i zostaje jedna masa - skąd chcesz - dałeś fajnego linka więc sie przyjrzyj , to jest bardzo proste ... i piszesz ,że nie boisz sie lutownicy .Kup więc jakiegoś chipa - wpierdziel do xa dysk 500Gb i ciesz się największa na świecie szafą grającą ...a co ... ???
Kain zabił Abla grając w Quaka przez kabla.....:)
0

Użytkownik jest niedostępny   zwartowiak 

• Very Easy
No to mam wszystko tylko jak coś chce przenieść to nie jest aktywna funkcja "kopiuj".
0

to oznacza, że pendrive nie jest wykrywany jako karta pamięci. Poszukaj odpowiedniego na tej liście - http://www.xbox-linux.org/wiki/Xbox_USB_Compatibility_List smile.gif

Pozdrawiam Gangst3r
Dodaj obrazek

0

• Very Easy
A czy przez kabel VGA również uzyskam obraz w podwyższonej rozdzielczości jak przez component? Bo byłoby to dla mnie wygodniejsze - obecnie wejscie component w TV mam zajęte i musiałbym przełączać.
0

tak zgadza się są dwa sposoby na zrobienie dobrego VGA smile.gif
1. Wmontować wejście w konsoli i wyciągnąć sygnały Vsynch i Hcynch na układzie SN74HC14N (v10-v1.1) dla wersji 1.4/1.5 możesz spytać kolegi Wodorost on wie, gdzie te punkty zalutować. - http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=624248
2. Zmontować kabel na układzie LM1881N. - http://media.photobucket.com/image/vga%20x...Def_AV_Pack.gif

Ogólnie i z tym i z tym jest dużo więcej zabawy, niż przy kablu Component smile.gif
Dodaj obrazek

0

• Very Easy
Hmm... Podoba mi się smile.gif Nie wiem jeszcze w jakiej wersji mam konsolę, bo paczka dojdzie dopiero za kilka dni. Link do opisu jak wmontować gniazdo VGA nie działa... A ta opcja mi się bardziej podoba. Czy będzie to dzialać na konsoli z softmodem czy trzeba mieć modchipa?
0

nie będzie to działać na konsoli z softmodem bo musisz wgrać bios z obsługą VGA smile.gif na upartego możesz to zrobić na softmodzie, ale uwierz mi za dużo zabawy za małe możliwości. Musisz mieć jakoś uruchamiany bios vga, to jedna sprawa, a druga to musisz mieć MS dasha, żeby włączyć tryby HD a na softmodzie to ciężko go zrobić.
Dlatego jedynym rozsądnym wyjściem będzie montaż DuoX3 jeden bank z biosem VGA drugi ze zwykłym smile.gif

PS: link jest poprawny tylko forum nawaliło, dlatego masz tu tuka w pliku .doc smile.gif Pobierz tutaj. Jeśli obrazki byłyby ucięte ustaw wyświetlanie na układ sieci web wink.gif

Pozdrawiam Gangst3r

Dodaj obrazek

0

• Very Easy
Xbox doszedł, niestety nei jestem zadowolony... Miało byc wszystko w porządku, a klapka z napędu się zacina, 1 pad nie działa i pare innych dupereli.. Nie wiem czy od razu brać się za softmoda czy kłócić się z gościem... To była ta aukcja http://allegro.pl/item981168590_okazja_xbox_2_pady.html

Da się to zacinającą klapkę jakoś naprawić?

Tutaj fotka naklejki - jaką mam wersje konsoli?

Użytkownik stachu456 edytował ten post Fri, 09 Apr 2010 - 19:07

0

stary dobrze trafiłeś, bo ta data oznacza, że upolowałeś jedna z najlepszych konsol! biggrin.gif jak się tacka zacina to na bank masz czytnik samsunga tongue.gif więc pewnie 1.1 ale to sprawdzić możesz po przeróbce smile.gif
dla tego konsoli nie potrzebujesz chipa możesz sobie zrobić dual biosa tak jak na chipie Duox3 tylko, że tutaj podzielisz bank na 2x512Kb (dual-bios TSOP Flash) lub 1x1MB (TSOP Flash smile.gif walniesz sobie bios na kość TSOP i masz full wypasioną konsole.
Tutki "How To TSOP Flash" zamieszczone są na tym forum w tym temacie - http://xboxonline.valhalla.pl/index.php?showtopic=23977 smile.gif
Dodaj obrazek

0

• Very Easy
Niby czemu taka najlepsza? A da się tą zacinająca tackę jakoś naprawić żeby chodziła jak należy? Na razie zajmę się ewentualnie softmodem, najpierw zobacze jak się dogadam z tym gościem...

Jeden pad przerywa, zwłaszcza kiedy rusza się kablem przy samym padzie. Rozkręcałem kiedys pada od kumpla i widziałem tam 6 przewodów... Czy mogę wywalić ten kabel i wsadzić jakiś inny 6 żyłowy, np. telefoniczny? Bo w tym oryginalnym są jeszcze jakieś filtry... Drugi pad w ogóle nie działa. Nie wygląda na to, żeby były kiedyś rozkręcane, czyli chyba to również wina kabla... Do tego drugiego nie mam tej przejściówki żeby wsadzić do konsoli, można to gdzieś dostać?
0

bo ta konsola ma TSOP o wielkości 1MB (reszta 256kb), czyli największym w tych konsolach (na nim znajduje się bios), po drugie w tej właśnie konsoli zrobisz to wyjście VGA na układzie HC14, o którym wcześniej wspominałem. Te modele są najmniej wadliwe z jakimi się spotykałem. Wersje 1.6 miewały różne problemy. Ogólnie tą wersje (v1.0/1.1) ciężko dostać i ludzie znający się w temacie strasznie się o nie biją, bo to jedne z tych najlepszych.
Dodaj obrazek

0

Użytkownik jest niedostępny   artur.7 

• Easy
  • Interests:Konsole
http://www.allegro.pl/item998068446_czarny..._najtaniej.html
http://www.allegro.pl/item1001011084_konso...kiej_cenie.html
http://www.allegro.pl/item1000984493_xbox_...ie_przegap.html

Niby się niczym nie różnią, ale mają różne daty produkcji, którego wybrać? W zestawie nie ma kabla sieciowego, czy zwykły "sklepowy" będzie ok? Chodzi o to czy będzie problem z dostępnością...Prosiłbym o szybką odpowiedz, pozdro
0

Użytkownik jest niedostępny   szadek616 

• Very Easy
Kabel w zależności jak podłaczasz konsole do sieci. Jeżeli do kompa, to scrosowany, jeżeli do routera to prosty. (chociaż ja jade na scrosowany do routera i tez działa) Jeżeli chodzi o wersje, to musisz sprawdzić w jakich latach były produkowane odpowiednie modele (od 1.0 do 1.6) I jeszcze mogą mieć różne napędy zamontowane. Niektóre nie czytają cd-r, niektóre czytają ale słabo, a inne łykają wszystko co im podasz. Napęd najłatwiej sprawdzić po tacce. Gangster się zna na tym dokładniej bo on jest maniakiem hardware. rolleyes.gif
0

Użytkownik jest niedostępny   Pascal2009 

• Easy
  • Interests:Elektronika, Informatyka.
Kolego:
1. Najlepiej kupować konsolę w wersji 1.0 - 1.1.
2. Jak nie ma akurat tych wersji to można śmiało brać 1.2 - 1.5.
3. Co do napędu najlepiej chyba sprawuję się Samsung, sam taki posiadam zero problemów.
Jak rozpoznać wersje konsoli po dacie produkcji?. http://www.xbox-linux.org/wiki/Pl/Xbox_Version_HOWTO
Jak rozpoznać zamontowany napęd dvd po wyglądzie tacki?. http://www.xbox-linux.org/wiki/Xbox_DVD_Dr...ification_HOWTO
Xbox v1.0 - 1.1, tsop 1Mb.
Xbox v1.2 - 1.5 tsop 256 Kb.
Xbox v1.6 brak tsop.
Im większa zawartość pamięci tsop tym lepiej dlaczego?, ano dlatego że można bez problemu wgrać konkretny bios do tego układu dzięki któremu możemy odczytać kopie gier czy też używać ciekawe programy w tym "XBMC" bez montowania chipa.

Instalator Xbox Media Center v1.0
Poprzednia konsola: Xbox v1.0, 128 RAM, HDD 120Gb, TSOP 1Mb (X2 5035), 2x USB, Xbox Media Center.
Następna konsola: Nintendo GameCube - Bez modyfikacji.
Aktualna konsola: Nintendo WII - Bez modyfikacji.
Potrzebujesz jakiś części do konsoli Xbox?. Pisz na pw może akurat takie posiadam,
0

kolega wyżej opisał w skrócie co i jak najlepiej brać i się z nim zgadzam, ale ktoś kto się za bardzo nie zna na pewno nie będzie robił TSOP Flash, bo to wymaga pewnej wiedzy, bo lutowanie jakie jest wymagane to pikuś 2proste pkt, ale załapania wiedzy "How To" wink.gif W sprawach przeróbki i pomocy jestem otwarty na rozmowy - w tej sprawie pisać na pw. J

eśli chodzi natomiast o czytniki to Philips też sobie dobrze radzi, czyta dużo formatów płyt, jest szybki, nie zacina się w nim tacka i ogólnie działa spoko, ale laser pada szybciej, niż w samsungach. Jest jeszcze Thomson, ale ten nie czyta CD-R i jest nieco głośny i zawsze na starcie słychać jak laser dwa razy posuwa się na szynach tongue.gif z czasem to robi się troche denerwujące smile.gif wiem bo miałem dużo konsol Xbox1 i wszystkie czytniki i żaden mi tak na prawde nie odpowiadał dlatego wsadziłem od kompa LG wink.gif
Dodaj obrazek

0

Użytkownik jest niedostępny   artur.7 

• Easy
  • Interests:Konsole
http://www.allegro.pl/item1001011084_konso...kiej_cenie.html
Ten już jest mój smile.gif Potrzebowałem szybkich odpowiedzi i je dostałem, dzięki ; ) Wiem, że wszystko pewnie znalazłbym na forum, ale chciałem zamówić "już". Mimo, że mam x360 to mam nadzieje, że ta konsola i tak będzie mnie cieszyć... Trochę martwi mnie, że konsola będzie "stara datą", ale zobaczymy.. Wygląda na to, że będzie to wersja 1.0 jeśli nic nie namieszałem, nie siedzę w temacie jeszcze więc nie wiem czy będę robł TSOP Flash, nie wiem czy podołam..ale skoro Gangst3r_PL oferuje pomoc może damy rady bo zazdroszczę wam konsol z podpisów, pozdro
0

Udostępnij ten temat:

• (15 Stron) +
  • « Pierwsza
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ostania »