A co do TSOP Flash to wydaję mi się że jedna się skusisz prędzej czy później a kto wie może kolega Gangst3r_PL ci jeszcze wytłumaczy jak zrobić dodatkowy podział na banki
XBOX 1 - masz jakieś pytania odnośnie konsoli ? Pytaj tutaj!
Napisano Sun, 18 Apr 2010 - 23:43
Jeżeli faktycznie będziesz miał v1.0 to wybrałeś najlepsza wersje, w sumie najlepsza wersja do przeróbek.
A co do TSOP Flash to wydaję mi się że jedna się skusisz prędzej czy później a kto wie może kolega Gangst3r_PL ci jeszcze wytłumaczy jak zrobić dodatkowy podział na banki
Instalator Xbox Media Center v1.0
Poprzednia konsola: Xbox v1.0, 128 RAM, HDD 120Gb, TSOP 1Mb (X2 5035), 2x USB, Xbox Media Center.
Następna konsola: Nintendo GameCube - Bez modyfikacji.
Aktualna konsola: Nintendo WII - Bez modyfikacji.
Potrzebujesz jakiś części do konsoli Xbox?. Pisz na pw może akurat takie posiadam,
Poprzednia konsola: Xbox v1.0, 128 RAM, HDD 120Gb, TSOP 1Mb (X2 5035), 2x USB, Xbox Media Center.
Potrzebujesz jakiś części do konsoli Xbox?. Pisz na pw może akurat takie posiadam,
Napisano Mon, 19 Apr 2010 - 08:42
to jest 1.0, ale najlepsza to ona nie jest, bo większość posiada czytniki Thomson (nie czytające CD-R) oraz pady podpinane na dodatkowej płytce. W pozostałych wersjach wpinają się wprost w MoBo. Wiatrak na GPU, który mimo wielkości potrafi być głośny (osobiście go wywaliłem i dałem 80x80 pod czytniki DVD podświetlany ledami na niebiesko
w crystalu efekt daje rade
Jeśli chodzi o sprawe przeróbki to pomóc zawsze pomogę w miare możliwości
Napisano Mon, 19 Apr 2010 - 12:48
Też posiadam 1.0 z czytnikiem Samsunga i również nie czyta mi cd-r jedynie oryginalne cd nic więcej
.
Napisano Mon, 19 Apr 2010 - 17:04
Według mnie to żaden problem.
Napisano Mon, 19 Apr 2010 - 17:33
Jestem swierzakiem, byc moze bede mial x-a wiec nasuwa mi sie pare pytan:
1) Pierwsza gra w ktora powinienem zagrac na x-ie (a ktorej nie bylo na playstation bo na playstation gralem w wiele gier!) jaka powinna byc ? Moze jakis tytul... Najlepiej exclusive, np. Forza. Cos co wycisnie z x-a MOC !
?
2) Czemu xbox 1 nadal jest taki rajcowny, skoro juz nie jest wspierana konsola ? Ja swoim playstationowa glowa nie moge tego zrozumiec, moj kolega nadal podnieca sie ze gral na xboxie w spidermana, burnouta itp a te gry wyszly juz kilka lat temu...Ciagle jeszcze aktualizuja te media centery i jest wiele dashboardow...Dlaczego ?
3) Te wszystkie dashboardy i media centery... miesza mi sie to w glowie. Wiec tak: dashboard to tak jakby glowny system operacyjny tak ? a media center to tak jakby nakladka na to+zestaw programow do odpalania filmow i muzy tak ?
Czy taki dashboard jak unleashx posiada oprocz podstawowych funkcji jeszcze jakies dodatkowe, np ma kodeki divx itp ? Czy ma opcje robienia obrazu plyty na dysku z plyty znajdujacej sie w napedzie xboxa ? Czy musze to dograc ?
Pozdrawiam !!!
1) Pierwsza gra w ktora powinienem zagrac na x-ie (a ktorej nie bylo na playstation bo na playstation gralem w wiele gier!) jaka powinna byc ? Moze jakis tytul... Najlepiej exclusive, np. Forza. Cos co wycisnie z x-a MOC !
?
2) Czemu xbox 1 nadal jest taki rajcowny, skoro juz nie jest wspierana konsola ? Ja swoim playstationowa glowa nie moge tego zrozumiec, moj kolega nadal podnieca sie ze gral na xboxie w spidermana, burnouta itp a te gry wyszly juz kilka lat temu...Ciagle jeszcze aktualizuja te media centery i jest wiele dashboardow...Dlaczego ?
3) Te wszystkie dashboardy i media centery... miesza mi sie to w glowie. Wiec tak: dashboard to tak jakby glowny system operacyjny tak ? a media center to tak jakby nakladka na to+zestaw programow do odpalania filmow i muzy tak ?
Czy taki dashboard jak unleashx posiada oprocz podstawowych funkcji jeszcze jakies dodatkowe, np ma kodeki divx itp ? Czy ma opcje robienia obrazu plyty na dysku z plyty znajdujacej sie w napedzie xboxa ? Czy musze to dograc ?
Pozdrawiam !!!
Użytkownik Alf edytował ten post Mon, 19 Apr 2010 - 17:46
Napisano Mon, 19 Apr 2010 - 20:53
2. Dlaczego?, ano dlatego że możesz przekształcić xboxa w potężne centrum multimedialne, możesz słuchać radia, muzyki, oglądać filmy, przeglądać zdjęcia, sprawdzić pogodę, pograć w sieci osiedlowej bądź przez internet.
Dodatkowo możesz zamontować porty usb, do lutować dodatkowy ram v1.0 - v1.5 razem będziesz miał 128mb, możesz zmienić dysk na większy ata albo też przez odpowiedni kontroler zamontować dysk sata.
Możesz również dodać wyjście vga, component dzięki któremu możesz uzyskać rozdzielczość hd.
Dodatkowo masz masę bardzo dobrych programów np. emulatory Amigi, Atari, Nes, n64, Psx itp.
Uwierz że jak będziesz miał xboxa to sam się przekonasz co ta konsola potrafi, a potrafi naprawdę bardzo wiele.
Ogólnie xbox pod względem możliwości rozbudowy, softu miażdży ps2, chodź nie powiem ps2 jest całkiem fajną konsolą ale ma o wiele mniejsze możliwości.
3. Evox, XBMC, UnleashX itp. - to wszystko to nic innego jak "dashboard", czyli można to nazwać głównym systemem
.
Możesz przykładowo mieć sam XBMC, ja przykładowo tak mam, albo możesz też mieć np. UnleashX jako główny dashboard a XBMC jako dodatkowy program.
Dodatkowo możesz zamontować porty usb, do lutować dodatkowy ram v1.0 - v1.5 razem będziesz miał 128mb, możesz zmienić dysk na większy ata albo też przez odpowiedni kontroler zamontować dysk sata.
Możesz również dodać wyjście vga, component dzięki któremu możesz uzyskać rozdzielczość hd.
Dodatkowo masz masę bardzo dobrych programów np. emulatory Amigi, Atari, Nes, n64, Psx itp.
Uwierz że jak będziesz miał xboxa to sam się przekonasz co ta konsola potrafi, a potrafi naprawdę bardzo wiele.
Ogólnie xbox pod względem możliwości rozbudowy, softu miażdży ps2, chodź nie powiem ps2 jest całkiem fajną konsolą ale ma o wiele mniejsze możliwości.
3. Evox, XBMC, UnleashX itp. - to wszystko to nic innego jak "dashboard", czyli można to nazwać głównym systemem
Możesz przykładowo mieć sam XBMC, ja przykładowo tak mam, albo możesz też mieć np. UnleashX jako główny dashboard a XBMC jako dodatkowy program.
Użytkownik Pascal2009 edytował ten post Mon, 19 Apr 2010 - 21:00
Napisano Mon, 19 Apr 2010 - 21:24
CYTAT(Pascal2009 @ 19.04.2010, 13:48) <{POST_SNAPBACK}>
Też posiadam 1.0 z czytnikiem Samsunga i również nie czyta mi cd-r jedynie oryginalne cd nic więcej
.
w późniejszych wersjach przed 1.1 wsadzano czytniki Samsunga, ale 605 a te nie czytają CD-R dopiero 605B radzą sobie z każdą płytką. Z tymi czytnikami to też różnie bywa czasem trafisz w 1.1 Philipsa lub Thomsona i to w nowej nierozkręcanej (z nie naruszonymi plombami). Akurat u mnie się takie zdarzyły.
Napisano Tue, 20 Apr 2010 - 18:45
no to jest fajne, ze mozna z niego zrobic centrum multimedialne...
Szkoda tylko, ze akcesoria juz nie sa produkowane (oryginalne), np. oryginalny pad to bardzo ciezko dostac gdziekolwiek... :/
No to teraz gra... w jaka powinienem zagrac najpierw ? Myslalem nad half life 2 i nad Forza oraz Far Cry
Szkoda tylko, ze akcesoria juz nie sa produkowane (oryginalne), np. oryginalny pad to bardzo ciezko dostac gdziekolwiek... :/
No to teraz gra... w jaka powinienem zagrac najpierw ? Myslalem nad half life 2 i nad Forza oraz Far Cry
Napisano Tue, 20 Apr 2010 - 20:50
FORZA , PGR, NINJA GAIDEN, SOUL CALIBUR, BLACK, HALO.
Napisano Tue, 20 Apr 2010 - 21:23
Nie wiem czy nie pośpieszyłem się z zakupem xboxa... Aby wykonać Softmoda dysk trzeba podpinać do taśmy w komputerze a ja w domu mam 2 laptopy :/ Jakieś rady?
EDIT: http://www.allegro.pl/item1008953473_adapt...super_cena.html
Nada się?
EDIT: http://www.allegro.pl/item1008953473_adapt...super_cena.html
Nada się?
Użytkownik artur.7 edytował ten post Tue, 20 Apr 2010 - 21:33
Napisano Tue, 20 Apr 2010 - 23:21
Teoretycznie powinno działać tylko pytanie jak sobie poradzi z tym adapterem program x360 xplorer, czy w ogóle będzie wstanie wykryć podłączony dysk twardy?.
Napisano Wed, 21 Apr 2010 - 17:11
Ktoś więcej się wypowie? Powiedzmy, że kupie to urządzenie, ale co jeśli nie zadziała? Pozamiatane?
EDIT: Na jednej z aukcji pisze, że dysk będzie widziany jak pendrive oraz, że powinien być nastawiony w tryb master? Czy to przeszkodzi w Softmodzie? Jak sądzicie?
EDIT: Na jednej z aukcji pisze, że dysk będzie widziany jak pendrive oraz, że powinien być nastawiony w tryb master? Czy to przeszkodzi w Softmodzie? Jak sądzicie?
Użytkownik artur.7 edytował ten post Wed, 21 Apr 2010 - 23:09
Napisano Sat, 29 May 2010 - 10:32
Czy xbox posiada na swojej plycie glownej jakas bateryjke ? Bo jak go odlaczam z kontaktu to godzina i data 'staja w miejscu'. Wiec albo nie ma bateryjki albo jest wyczerpana ... (?) Jezeli jest to gdzie dokladnie?
Czy ktos wie jak zrobic swoj soundtrack do gry forza motorsport na konsoli z softmodem unleash x, podobno jest mozliwosc wrzucenia swoich utworow muzycznych ale nie wiem jak i gdzie.
Czy ktos korzystal z emulatora nintendo 64 o nazwie : surreal 64 ? Mam go od niedawna i jakosc gier mnie nie zadowala, tzn. graficznie jest ok jak na nintendo ale dzwiek troche przycina jakby albo harczy i gry tez jakby wolniej dzialaja nie wiem czemu...
Probowalem zmieniac konfiguracje emulatora ale nie pomaga. Posiadam zdaje sie najnowsza wersje.
Moj xbox: v1.6 softmod unleash x, standardowy zablokowany dysk.
Czy ktos wie jak zrobic swoj soundtrack do gry forza motorsport na konsoli z softmodem unleash x, podobno jest mozliwosc wrzucenia swoich utworow muzycznych ale nie wiem jak i gdzie.
Czy ktos korzystal z emulatora nintendo 64 o nazwie : surreal 64 ? Mam go od niedawna i jakosc gier mnie nie zadowala, tzn. graficznie jest ok jak na nintendo ale dzwiek troche przycina jakby albo harczy i gry tez jakby wolniej dzialaja nie wiem czemu...
Probowalem zmieniac konfiguracje emulatora ale nie pomaga. Posiadam zdaje sie najnowsza wersje.
Moj xbox: v1.6 softmod unleash x, standardowy zablokowany dysk.
Użytkownik Alf edytował ten post Sat, 29 May 2010 - 10:34
Napisano Sat, 29 May 2010 - 16:20
1. Nie posiada baterii, za to posiada kondensator backup szukaj coś w rodzaju (1F 2,5V), grunt aby kondensator miał liczoną pojemność w "F", tylko jeden taki występuję w konsoli.
2. Tego nie wiem
.
3. Ja używam cały czas i nie ma czego się dziwić że nie wszystkie gry działają tak samo jak na konsoli N64 tzn. przycina się dźwięk, grafika itp. a to dlatego że konsola nie jest wstanie sobie poradzić z emulacją konsoli N64, inaczej mówiąc jest za słaba.
2. Tego nie wiem
3. Ja używam cały czas i nie ma czego się dziwić że nie wszystkie gry działają tak samo jak na konsoli N64 tzn. przycina się dźwięk, grafika itp. a to dlatego że konsola nie jest wstanie sobie poradzić z emulacją konsoli N64, inaczej mówiąc jest za słaba.
Użytkownik Pascal2009 edytował ten post Sat, 29 May 2010 - 16:21
Napisano Sun, 30 May 2010 - 11:46
Moja konsola nie jest podlaczona do internetu, takze synchronizacja z netem nie jest dla mnie wyjsciem.
Kondensator to element zdolny do gromadzenia energii, czyli sugerujesz zeby to on zapamietywal rowniez date i godzine, ale w jaki sposob mialbym to ustawic ? Bo nie zrozumialem zbytnio o co Ci chodzi... Zreszta, to tylko data i godzina takze co mi tam, to nie jest najwazniejsze.
Z drugiej strony to zal ze taka konsola a bateryjki na plycie glownej nie umiescili, ps2 moze nie ma dysku ani nie jest multimedialnym centrum ale bateryjke ma i pamieta date i godzine bez problemu:)
Kondensator to element zdolny do gromadzenia energii, czyli sugerujesz zeby to on zapamietywal rowniez date i godzine, ale w jaki sposob mialbym to ustawic ? Bo nie zrozumialem zbytnio o co Ci chodzi... Zreszta, to tylko data i godzina takze co mi tam, to nie jest najwazniejsze.
Z drugiej strony to zal ze taka konsola a bateryjki na plycie glownej nie umiescili, ps2 moze nie ma dysku ani nie jest multimedialnym centrum ale bateryjke ma i pamieta date i godzine bez problemu:)
Użytkownik Alf edytował ten post Sun, 30 May 2010 - 11:47
Napisano Sun, 30 May 2010 - 13:09
Oprócz tego że potrafi zgromadzić energie służy też do filtracji napięcia ale do rzeczy.
Zadaniem tego kondensatora jest właśnie zapamiętywanie głównie takich rzeczy jak data i godzina, działa on na takiej samej zasadzie jak bateria.
A to że konsola nie posiada baterii tylko kondensator backup nie ma w tym nic dziwnego, za uwarz że nawet takie firmy jak Pioneer, Denon, Nad itp. w swoich sprzętach dają kondensatory backup a nie baterie
.
Zadaniem tego kondensatora jest właśnie zapamiętywanie głównie takich rzeczy jak data i godzina, działa on na takiej samej zasadzie jak bateria.
A to że konsola nie posiada baterii tylko kondensator backup nie ma w tym nic dziwnego, za uwarz że nawet takie firmy jak Pioneer, Denon, Nad itp. w swoich sprzętach dają kondensatory backup a nie baterie
Napisano Sun, 30 May 2010 - 13:52
kondensatory przy portach padów są od podtrzymywania daty i godziny. Porównujesz PS2??? A taki Dreamcast nie miał dysku nie był multimedialny i nie miał nawet czytnika DVD i miał wbudowany kalendarz oraz baterie na płycie głównej i np w święta bożego narodzenia w niektórych grach padał śnieg w menu była choinka i panował świąteczny nastrój tak samo w inne wielkie święta.
Napisano Tue, 08 Jun 2010 - 11:21
Jak zainstaluje Xbox Master Installer v2 to już wszystko będzie samo śmigało, czy muszę później jeszcze coś instalować-typu XBMC?
Jeżeli chcę wgrać gry na dysk twardy, to musi być podpięty do zasilania konsoli, czy mogę go po prostu wypiąć i wpiąć do kompa?... Jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o Xbox'a i naprawdę byłbym wdzięczny za pomoc...
Jeżeli chcę wgrać gry na dysk twardy, to musi być podpięty do zasilania konsoli, czy mogę go po prostu wypiąć i wpiąć do kompa?... Jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o Xbox'a i naprawdę byłbym wdzięczny za pomoc...

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane