XBOX - Online: Blur - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (7 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Blur Gra twórców serii PGR

Użytkownik jest niedostępny   DarkWalk3r 

• Hard
  • Grupa: Members
Pozwalam sobie założyć temat o tej grze bo już trochę wiadomo o tym tytule a jeszcze takowego nie ma. smile.gif

Blur

CYTAT
Bizarre Creations ( producent )
Activision Blizzard ( wydawca )
wyścigi ( samochodowe )

CYTAT
Dynamiczne wyścigi samochodowe z elementami strzelaniny autorstwa studia Bizarre Creations, znanego z serii Project Gotham Racing.

Blur to zręcznościowe wyścigi superszybkich samochodów wzbogacone o elementy strzelanin. Grę opracowało studio Bizarre Creations, które wsławiło się świetnym cyklem Project Gotham Racing, powstałym na pierwszego Xboksa i Xboksa 360.

W Blur autorzy zawarli wszystkie elementy, które powinna posiadać porządna gra wyścigowa. Znajdziemy tu zatem dobrze zaprojektowane trasy poprowadzone ulicami takich miast, jak: Tokio, Nowy Jork, San Francisco, Los Angeles, czy też Londyn. Do naszej dyspozycji oddanych zostało również kilkadziesiąt niezwykle szybkich pojazdów, każdy z własnymi charakterystycznymi parametrami, takimi jak: przyspieszenie, maksymalna prędkość czy ciężar. Z uwagi na brak licencji, każdy z samochodów co najwyżej przypomina swoje odpowiedniki z rzeczywistości.

W grze jednak, niczym w serii Full Auto, kierowcy wozów korzystają nie tylko z mocy silników poszczególnych mechanicznych bestii, ale także z zamontowanych na ich nadwoziach karabinów, wyrzutni min oraz tarcz chroniących przed wrogimi pociskami. Niezwykle istotne podczas wyścigu jest korzystanie z różnorakich ataków specjalnych. Wśród niech pierwsze skrzypce odgrywa wyzwolenie energii elektrycznej, potrafiącej unieruchomić pojazdy przeciwników. Z uwagi na fakt, że autorzy z Bizarre Creations zdecydowali się zaimplementować do Blur zaawansowany model zniszczeń, wyprowadzenie wyjątkowo nasilonego ataku może doprowadzić do wyłączenia z gry każdego przeciwnika. Jest to jednocześnie jeden z najlepszych sposobów na ukończenie wymagających wyścigów na pierwszym miejscu.

CYTAT
Blur – oficjalna zapowiedź i pierwsze fotki

Szef firmy Bizarre Creations, Martyn Chudley, zapowiedział dzisiaj oficjalnie nowe dzieło autorów Project Gotham Racing, czyli wspominany już przez nas Blur. Autor przekazał, że ekipa postanowiła wykorzystać możliwość rozszerzenia pojęcia gatunku wyścigów i skupić się przede wszystkim na dobrej zabawie. Słowa prezesa studia wsparte zostały kilkoma dość interesującymi pierwszymi zdjęciami.

Zdaniem twórców Blur pokaże nowy styl wyścigów, które będą atrakcyjne dla wszystkich, niezależnie od doświadczenia czy umiejętności. Każda sekunda w tej produkcji będzie sporą dawką adrenaliny. W grze zmierzy się jednocześnie 20 samochodów wyposażonych w bronie ofensywne i defensywne. Całość będzie rozgrywała się w prawdziwych lokacjach – od Los Angeles i San Francisco, aż po Hackney i Barcelonę.

Trasy będą wymagające - pełne ostrych zakrętów, ukrytych alternatywnych dróg oraz skoczni nad przepaściami. Do tego dodać trzeba model zniszczeń, dzięki któremu zobaczymy spektakularne wypadki. Gra będzie też nastawiona w dużym stopniu na rozgrywkę sieciową. Uczestnicy zabawy będą mogli rywalizować (maksymalnie w 20 osób) w wyścigach i zawodach, w kilku trybach rozgrywki.

Poza tym w Blur pojawi się między innymi możliwość grania w cztery osoby na podzielonym ekranie. Dzieło zostanie wydane jesienią na pecety oraz konsole (PlayStation 3 i Xbox 360). Pierwsze fotki prezentują się bardzo kolorowo. Oprócz całkiem przyjemnie wyglądających samochodów oglądamy na nich widowiskowe efekty wspomnianych broni. Być może sprawią one, że produkcja będzie oryginalna.

Zdjęcia w wysokiej jakości można obejrzeć na łamach kilku zagranicznych serwisów. W sieci pojawiają się też pierwsze obiecujące zapowiedzi i relacje opisujące samą rozgrywkę. Fani mogą również przeczytać wywiad z jednym z twórców, który opowiada o inspiracjach i zamierzeniach zespołu. Warto wspomnieć też o oficjalnej stronie gry. Według umieszczonej na niej informacji jej start odbędzie się już jutro.

źródło: gry-online.pl

Pierwsze screeny: http://gamersyde.com/news_7838_en.html
Coś od IGN: http://ps3.ign.com/articles/984/984394p1.html
Wywiad z developerem: http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=214798
Oficjalna strona gry: http://www.blurgame.com/ ( Mało na niej jest) wink.gif
Teaser na polygamia.pl: http://polygamia.pl/Polygamia/1,95335,6630...a_sie_inni.html

0

Użytkownik jest niedostępny   Rejven 

• ?!
  • GamerTag:iRejven
Tak sobie to na razie wygląda... pożyjemy zobaczymy smile.gif
Multiplayer może być fajny.
0

Użytkownik jest niedostępny   SzczurekPB 

• Medium
Ooo, miło smile.gif

Z chęcią pogram w takie szalone wyścigi, w których można strzelać do przeciwników itp smile.gif

Taka fajna odskocznia smile.gif
0

Użytkownik jest niedostępny   bigdaddy 

• Very Hard
  • GamerTag:bigdaddyyPL
Widać tutaj engine z pgr4 ale gra wygląda bardzo stylowo i klimatycznie. Nie świeci jak nfsy i nie daje fajerwerkami po oczach jak w burnout.
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   V8 ARON 

• Easy
  • Interests:gry - samochodówki i przede wszystkim samochodówki! :D
Mi to trochę przypomina chęć nawiązania konkurencji z Midnight Club L.A., aniżeli coś bardziej rewolucyjnego, ale czas pokaże...
Obecnie gram: Forza 2, czyli powrót do korzeni X360 :D
W kolejce sobie czekają: NFS Undercover, NFS Carbon & ProStreet, BAJA Edge of Control i Midnight Club L.A.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Auta "wiozą" mnie przez całe życie - pasja, która przyniosła uznanie i przerodziła się w pracę...
www.amerykany.v10.pl
XBOX 360 100% original - bez przeróbek...bez kłopotu!
0

Użytkownik jest niedostępny   Pawee 

• Very Easy
  • GamerTag:quattr0pl
Widzę, że będzie licencja i kilka niespotykanych samochodów smile.gif
Bo nie widziałem w żadnej innej grze takiego BMW 1 coupe smile.gif

Cóż trzeba poczekać, jeśli Blur będzie tak samo grywalny jak PGR4 to czeka nas mały hiciorek smile.gif

Użytkownik Pawee edytował ten post Mon, 29 Jun 2009 - 18:12

0

Użytkownik jest niedostępny   Homer S 

• Homer dobry niuS
  • Interests:Pisanie newsów, kabaaam, weeeeeee, yeah!
Jedyne co mi przychodzi na myśl to jakieś samochodziki dla dzieci tylko że grafika rodem z GRID'a. Może być fajne, chociaż dla mnie za szalone. Nie lubię strzelać rakietami które wylatują z niewiadomo skąd.
Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
0

Użytkownik jest niedostępny   XMANiAK 

• Juggernaut
Split/Second bedzie lepszy smile.gif. Tutaj mamy takie Mario Kart czy Crash Team Racing dla facetow a nie dzieci wink.gif
0

Użytkownik jest niedostępny   malawi 

• TO JE CHORE
  • Interests:ludzie co wy robicie...
  • GamerTag:qiotr
Hm sam nie wiem puki co czekam tylko na forza3 i nic innego z wyścigów:) Wygląda na screenach fajnie ale co na screenach nie wygląda...biggrin.gif jak bedzie to sie zobaczy:)
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   x-ripper 

• Very Hard
Kolorowy zawrót głowy - nowe wideo z gry Blur
http://www.valhalla.pl/news16838-Kolorowy-...z-gry-Blur.html
0

Użytkownik jest niedostępny   szatek16 

• Medium
  • Interests:Informatyka, Hacking, Gry,
  • GamerTag:szatek16
No, wkońcu coś innego. Może być miodnie smile.gif
0

Użytkownik jest niedostępny   Florek 

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
  • Grupa: Support
  • GamerTag:Florek XO
Strzanie mnie te plastykowe samochodziki tzn grafika, drazni... Powiedzmy ze mam tego przesyt. Niby grafika nie jest najwazniejsza ale bez przesady.
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
"Gra muzyka, stary dobry Hip-Hop z głośnika
Dziś będę BOGIEM jak PAKTOFONIKA"
0

Użytkownik jest niedostępny   Zipti 

• PETROL-HEAD
  • Interests:Siatkówka, elektronika, motoryzacja
  • GamerTag:Ziptii
z poczatku bylem bardzo sceptycznie nastawiony do tego projektu Bizarre Creations... ale po zobaczeniu tego filmiku, zmienilem nastawienie wink.gif 20 aut w wyscigu, ładne modele, licenjonowane autka, rozwalajace sie fajnie wink.gif zapowiada sie niezla rozpierducha biggrin.gif widzialem TRANSIT'a ;d to bedzie totalny, szalony arcade... jezeli bedzie tak dobry jak pgry od tego studia, to bedzie murowany hicior biggrin.gif dawno chyba dobrej gry z tego gatunku nie bylo (hmmmm... full auto? tak srednio)
www.motoDREAMS.pl | Imma huge petrol-head | I <3 CARS | last.fm - Ziptii
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Ragnall 

• Medium
Trochę jakby odgrzany burnout z powerupami ala wipeout.
Polska - tu nawet kryzys się nie udał...

Chuck Norris zrobił Pure Platinum na Endless Infinite Climax padem bez baterii.
0

Użytkownik jest niedostępny   Zaku 

• Medium
  • GamerTag:zakuPL
Niby niebrzydko z tymi kolorkami i trochę się wyróżnia ale raczej nie znajdzie zbyt wielu odbiorców tongue.gif Mi tam bardziej do gustu przypada np. taki Split/Second biggrin.gif
0

• Easy
Wygląda mi jak mix MC: L.A. z FlatOut i widzę (po filmiku), że będą rożne klasy aut + tuning...czyli coś dla mnie, bo nowy NFS mnie nie przekonał do siebie. Jak na razie I like it - oby nie spieprzyli w stylu FUEL!

Użytkownik V8 ARON edytował ten post Wed, 05 Aug 2009 - 20:31

W kolejce sobie czekają: NFS Undercover, NFS Carbon & ProStreet, BAJA Edge of Control i Midnight Club L.A.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Auta "wiozą" mnie przez całe życie - pasja, która przyniosła uznanie i przerodziła się w pracę...
www.amerykany.v10.pl
0

Użytkownik jest niedostępny   bigdaddy 

• Very Hard
  • GamerTag:bigdaddyyPL
http://polygamia.pl/Polygamia/1,95336,6901...rticle_comments

premiera w litopadzie
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Gamemaniak 

• Easy
Czy to ma być podobna gra do Burnouta Paradise ? .

Jeżeli pomogłem kliknij -
0

• Easy
CYTAT(Gamemaniak @ 6.08.2009, 15:27) <{POST_SNAPBACK}>
Czy to ma być podobna gra do Burnouta Paradise ? .
Pewnie tak...choć, wydaje mi się, że bardziej do FlatOut (ograniczony świat gry), tylko, że z licencjonowanymi brykami... wyczaił ktoś z Was tego odpimpowanego Forda Transita? biggrin.gif
1-szy gamplay (trochę dużo syfu na ekranie mruga, mam nadzieję, że nie będzie taki lukier jak w Juiced 2!) z jakiegoś pseudo wyścigowego toru owalnego:
http://www.youtube.com/watch?v=H_IgY8d6YUc...feature=related

Użytkownik V8 ARON edytował ten post Thu, 06 Aug 2009 - 16:21

www.amerykany.v10.pl
0

Użytkownik jest niedostępny   DieSpinne 

• Very Hard
  • GamerTag:DieSpinnePL
uuu coś jak mix nfs i juiced.
Nawet demka nie będę ściągał.

You Are What You Race
0

Udostępnij ten temat:

• (7 Stron) +
  • 1