Nowa odsłona Halo dopiero w 2010....zato wersja beta w wersji pudełkowej Halo 3:ODST!
Co tym razem nas czeka po tym zo widać na trailerze, jakiż to kataklizm spadł na Ziemie....?!
Wiemy tyle że acja (z tego co widać w trailerze) będzie się rozpoczynać od momentu Legendarnego końca Halo 3......
Halo REACH I wszyscy się mylili....
Napisano Tue, 02 Jun 2009 - 17:46
CYTAT(truskolodz @ 2.06.2009, 18:23) <{POST_SNAPBACK}>
O jizas, co ja tu czytam. Może zaciągnijcie trochę wiedzy na temat Historii w Halo!
Zwłaszcza jeśli chodzi o kolonię na REACH. Graliście w Halo Wars? tam było to fajnie przybliżone
Enyłej, będzie to PREQUEL do wydarzeń przedstawionych w Trylogii Halo.
Zwłaszcza jeśli chodzi o kolonię na REACH. Graliście w Halo Wars? tam było to fajnie przybliżone
racja
małe info z historii Halo:
2517
23 Wrzesień: na planecie Reach rusza projekt Spartan-ll, z 75-oma, 6-letnimi dziećmi do niego wcielonymi. Projekt zakładał stworzenie doskonałego oddziału żołnierzy zdolnych do działania w każdych warunkach, na wypadek napięć politycznych, ewentualnie wojny cywilnej.
Poprawka jest info o kataklizmie ,wychodzi niestety moja nieznajomość uniwersum
Użytkownik asaxyi edytował ten post Fri, 17 Jul 2009 - 07:54
Napisano Tue, 02 Jun 2009 - 20:27
CYTAT(truskolodz @ 2.06.2009, 18:23) <{POST_SNAPBACK}>
O jizas, co ja tu czytam. Może zaciągnijcie trochę wiedzy na temat Historii w Halo!
Zwłaszcza jeśli chodzi o kolonię na REACH. Graliście w Halo Wars? tam było to fajnie przybliżone :)
Zwłaszcza jeśli chodzi o kolonię na REACH. Graliście w Halo Wars? tam było to fajnie przybliżone :)
przeczytaj jeszcze raz, powoli, co napisałem...
-------------------------
ODST kupię na 100%
1. Halo
2. Halo
3. beta multi Reach ;)
Napisano Wed, 03 Jun 2009 - 15:34
CYTAT
przeczytaj jeszcze raz, powoli, co napisałem...
wydaję mi się ,że chodzi o pierwszy post który jest bzdurą cytowaną z polygamii
na bungie.net pojawił się JEDEN obrazek
widać na nim zarysy postaci(na 99% spartan)i UWAGA wśród nich znajduję się kobieta!
swoja drogą jakaś bardzo kobieca ta kobieta przyjmując ,że była faszerowana stymulantami i modyfikowana genetycznie
Użytkownik asaxyi edytował ten post Wed, 03 Jun 2009 - 17:18
Napisano Fri, 05 Jun 2009 - 19:08
W takim razie, sorry, źle interpretowałem ta wypowiedź ;)
co do Halo Reach to faktycznie, nic nie pokazano, prócz - trailera, który .. też niczego nie wyjaśnia.
Jednak pod koniec pojawia się ten napis "klucz do bety dostępny z ODST".. no i już się fani nakręcili na nowe Halo, w tym ja ;)
co do Halo Reach to faktycznie, nic nie pokazano, prócz - trailera, który .. też niczego nie wyjaśnia.
Jednak pod koniec pojawia się ten napis "klucz do bety dostępny z ODST".. no i już się fani nakręcili na nowe Halo, w tym ja ;)
Użytkownik Noxx edytował ten post Fri, 05 Jun 2009 - 19:09
Napisano Sun, 14 Jun 2009 - 19:22
oto moje oczekiwania:
-znacznie większa skala bitew

co zapowiada fotka,jeśli bungie chce być wierna książce,gra będzie musiała być bardzo epicka
-koniec z szalenczymi szarżami,spartanie mają pracować głowami zamiast bicepsami(które odpowiadają za ruchy kolbą z których słynie halo)działanie drużynowe i cover system to przywitałbym z otwartymi ramionami.
Zresztą zapowiedzią takiego typu rozgrywki jest concept art ze strony bungie(w tle dodatkowo widać statki przymierza ,może mały szczegół ale dopiero niedawno to zauważyłem)

-KREW,ŁZY i PRZEMOC jak przystało na prawdziwą wojnie(co prawda w poprzednich częściach była krew ale u ludzi pojawiała się rzadko a krew kosmitów była niebieska)
-koniec z kolorowymi pokemonami.Design potrzebuje radykalnej zmiany,proszę się wzorować na przerywnikach filmowych z Halo Wars
EDIT
-potwierdzono ,że beta multiplayerowa HALO:REACH znajdzie się w każdym zakupionym egzemplarzu Halo 3:ODST
-gra powstaję na zupełnie nowym silniku,chciało by się rzec nareszcie
EDIT 2 10 lipca 2009
w sieci pojawił się filmik który rzekomo prezentuje animację z halo:reach(zachowałbym jednak dystans)
film
jedyne co przemawia za autentycznością filmu jest to ,że po umieszczeniu go na oficjalnym forum halo:reach bungie natychmiast go skasowała.
Widać na nim ,że nowe halo (o ile film jest prawdziwy) będzie znacznie bardziej efektowne na myśl przychodzi mi stary news z neogo.pl
no a o wy o tym sądzicie ?
EDIT 14 lipca 09
HALO:REACH na dx11?
Halo:Reach nietylko grywalne ,ale i piękne?
co do wykorzystywania projektu NATAL to już potwierdzone,Bungie dostała od MS dev-kity i miała okazję sie z nim pobawić
Według IGN multiplayer w HALO:Reach będzie zupełnie inny od tego z halo 3 ,no bo po co robiliby bete (trochę naciągany argument,ale jestem skłonny im uwierzyć)
IGN bierze na warsztat trailer halo:reach trzeba przyznać ,że są strasznie drobiazgowi
IGN Rewind Theater
jak będzie wyglądać halo wykorzystujące projekt Natal dzięki andryush
film
-znacznie większa skala bitew

co zapowiada fotka,jeśli bungie chce być wierna książce,gra będzie musiała być bardzo epicka
-koniec z szalenczymi szarżami,spartanie mają pracować głowami zamiast bicepsami(które odpowiadają za ruchy kolbą z których słynie halo)działanie drużynowe i cover system to przywitałbym z otwartymi ramionami.
Zresztą zapowiedzią takiego typu rozgrywki jest concept art ze strony bungie(w tle dodatkowo widać statki przymierza ,może mały szczegół ale dopiero niedawno to zauważyłem)

-KREW,ŁZY i PRZEMOC jak przystało na prawdziwą wojnie(co prawda w poprzednich częściach była krew ale u ludzi pojawiała się rzadko a krew kosmitów była niebieska)
-koniec z kolorowymi pokemonami.Design potrzebuje radykalnej zmiany,proszę się wzorować na przerywnikach filmowych z Halo Wars
EDIT
-potwierdzono ,że beta multiplayerowa HALO:REACH znajdzie się w każdym zakupionym egzemplarzu Halo 3:ODST
-gra powstaję na zupełnie nowym silniku,chciało by się rzec nareszcie
EDIT 2 10 lipca 2009
w sieci pojawił się filmik który rzekomo prezentuje animację z halo:reach(zachowałbym jednak dystans)
film
jedyne co przemawia za autentycznością filmu jest to ,że po umieszczeniu go na oficjalnym forum halo:reach bungie natychmiast go skasowała.
Widać na nim ,że nowe halo (o ile film jest prawdziwy) będzie znacznie bardziej efektowne na myśl przychodzi mi stary news z neogo.pl
CYTAT
W wywiadzie udzielonym serwisowi Gamesindustry.biz, Damian Isla, czołowy programista sztucznej inteligencji w Bungie przyznał, że deweloperzy muszą się dużo nauczyć od Infinity Ward i ich Call of Duty 4. Porównywanie tej gry z Halo 3, jak czyni to Isla, jest jak najbardziej na miejscu, bowiem łączy je nie tylko gatunek ale także walka o to by być tym tytułem, w który gracze grają najczęściej na Xbox Live. Isla zauważa, że Bungie sporo musi się nauczyć odnośnie trybu dla jednego gracza, który w COD 4 po prostu trzyma gracza przed ekranem. Przyczynę tego widzi w systemie doświadczenia oraz poskryptowanych akcjach. Wszystko wskazuje na to, że w kolejnym Halo na ten element Bungie położy równie duży nacisk. Oczywiście jeśli nowe Halo powstanie.
no a o wy o tym sądzicie ?
EDIT 14 lipca 09
HALO:REACH na dx11?
Halo:Reach nietylko grywalne ,ale i piękne?
co do wykorzystywania projektu NATAL to już potwierdzone,Bungie dostała od MS dev-kity i miała okazję sie z nim pobawić
Według IGN multiplayer w HALO:Reach będzie zupełnie inny od tego z halo 3 ,no bo po co robiliby bete (trochę naciągany argument,ale jestem skłonny im uwierzyć)
IGN bierze na warsztat trailer halo:reach trzeba przyznać ,że są strasznie drobiazgowi
IGN Rewind Theater
jak będzie wyglądać halo wykorzystujące projekt Natal dzięki andryush
film
Użytkownik Maszel edytował ten post Fri, 17 Jul 2009 - 12:19
Napisano Fri, 17 Jul 2009 - 11:55
CYTAT(asaxyi @ 17.07.2009, 12:12) <{POST_SNAPBACK}>
@Bielik
Także mam taką nadzieje,era cukierkowatej grafiki skonczyła się w poprzedniej generacji.
@x-ripper
Posty w tym temacie edytowałem od miesiąca,skutek nikt tego tematu nie widział.
Także mam taką nadzieje,era cukierkowatej grafiki skonczyła się w poprzedniej generacji.
@x-ripper
Posty w tym temacie edytowałem od miesiąca,skutek nikt tego tematu nie widział.
Bungie chyba o tym nie wie, czego dowodem jest Halo 3. Ja po prostu liczę na to, że Halo Reach będzie mogło konkurować pod względem grafiki z grami od Sony Killzone 2/Resistance 2/Uncharted. Przynajmniej na takim poziomie powinna być utrzymana grafika. No i żeby mi nikt nie wyskakiwał z textem, że grafika to nie wszystko, bo to gówno prawda. JA rozumiem słabszą grafikę w RPG'ach ale nie w strzelance, która ma dawać tony fun'u.

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane