XBOX - Online: Halo REACH - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (85 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Halo REACH I wszyscy się mylili....

Użytkownik jest niedostępny   Bielik 

• Jestem hardcorem!
  • Grupa: Members
  • GamerTag:Bielik PL
CYTAT(asaxyi @ 18.07.2009, 8:28) <{POST_SNAPBACK}>
obejrzałem dzisiaj ponownie trailer i rzeczywiście wyraźnie widać zarysy człowieka w przestrzeni kosmicznej(wcześniej myślałem ,że to jakaś gra świateł)możliwe ,że to spartanin którzy zresztą lubili wyskakiwać w przestrzeń kosmiczną bez zabezpieczeń

I tak powstawali kolejni spartanie? tongue.gif Trzeba przyznać, że Reach to pierwsze Halo na które w sumie czekam, mam nadzieję, że twórcy faktycznie zrobią genialną grafikę i zmienią design.
0

Użytkownik jest niedostępny   Stillo 

• Jeden z Apostołów
  • GamerTag:StilloPL
żeby tylko nie odgrzali czwarty raz tego samego... chociaż nic bym do tego nie miał ale nudne by to sie zrobiło, ja grałem tylko w Halo 3 i bardzo mi sie podobało smile.gif na multi też czasem pykne
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   asax 

• Towarzysz Mrównica
Hahaha ,dobre Bielik ,łap karme

Ale swoją drogą Bungie to jakiś ewenement by robić rendery z genialnym design'em w ogóle nie przekładającym się na styl graficzny w samej grze.Pamiętacie genialne rendery trójki?i ten wielki zawód ,że gra wygląda zupełnie inaczej?może Bungie pracowało pod silną presją czasową MS i przez to poziom jaki na początku zamierzyło sobie Bungie pozostał kwestią marzeń? Jednak wierze w chłopaków i mam nadzieje ,że zapewnią nam taki opad szczeny jak przy premierze Halo:CE i Halo 2
Dodaj obrazek
0

• Jestem hardcorem!
Ja może po prostu powiem Bungie co należy zrobić, żeby pobić kolejne rekordy sprzedaży. Halo Reach, żeby odnieść jeszcze większy sukces musi dawać fun ze strzelania (w 3 na singlu się strzelało tak byle jak, na szczęście w multi tak nie było), musi mieć dobrą fabułę no i oczywiście genialną grafikę. Chciałbym, żeby tak wyglądało nowe Halo. No i przydałoby się gdyby ten kosmos był w końcu taki... poważny smile.gif Dość mam już krzyczących i przewracających się gruntów, oraz broni które strzelały tęczami, dodatkowo fajnie by było gdyby lała się bardziej realistyczna krew ;]
0

Użytkownik jest niedostępny   bigdaddy 

• Very Hard
  • GamerTag:bigdaddyyPL
nie rozumiem tego narzekania na H3, chyba gra ze średnią 93% i 10 w psx extreme nie może być aż tak słaba biggrin.gif

Oczywiście mam takie same warunki przy Reach co koledzy wyżej:

- musi być nowy engine! grafika h3 okrutnie się zestarzała, taki odst wygląda po prostu słabo
- brutalniejszy/mroczniejszy charakter gry - chodź nie wiem czy pójdą na to, bo może to zniechęci miliony wiernych fanów halo a zyska 1mln fanów np: kz2 czy coda
- dobrą fabułę
- o muzykę się nie martwię bo to Halo przecież wink.gif

ps. główny obrazek z reach gdzie widać czarne kontury 3 kolesi i 1 babki to obok nich jest pies?
Dodaj obrazek
0

• Towarzysz Mrównica
Cały główny zarys fabularny już znamy z książki Halo:fall of the reach,dla tych co się nie orientują wiadomo ,że fabuła będzie bardzo dobra o ile bungie umiejętnie wykorzysta motywy z książki.Np Bungie może zmontować grywalny flashback w którym kierowalibyśmy 6-letnim master chief porywanym do tajnego projektu przez siły UNSC(prawda ,że wyglądałoby to genialnie)poza tym pierwsze treningi spartan,bójki pomiędzy nimi.Bungie ma ogromne pole manewru
Co od funu ze strzelania-obstawiam ,że reach odejdzie od halowego systemu walki(czyt. biegnij przed sibie i wal z kolby),reach zapewne będzie o wiele bardziej taktyczny i mroczny(to też wiadomo z książki)
Grunty jak pisałem zostaną ,co nie znaczy ,że nie można zrobić z nich fajnych przeciwników(wiecie ,że grunty mają na plecach pojemnik z powietrzem,ponieważ nie oddychają tlenem?może wyjść z tego świetny patent ,że gruntów rozwalamy jednycm celnym strzałem w pojemnik ,a później duszą się na naszych oczach biggrin.gif )powrócą też elite które co tu dużo mówić są znacznie "fajniejsi" od Brutsów
Krwi także powinno być sporo,bitwa o reach to największa i najbardziej krwawa bitwa w dziejach ludzkości

reasumując Halo:Reach ma największy potencjał ze wszystkich gier z serii halo(tej generacji wink.gif ) by stać naprawdę dobrą grą

@bigdaddy
-engine nowy już jest,według Bungie ma posłużyć do tworzenia prawdziwych pól bitew
-także się tego obawiam,czytając forum bungie odnosze wrażenie ,że fani bardziej chcą by spartanie byli "ninjasami" i nie oczekują w ogóle zmiany klimatu.Mam jednak nadzieje ,że odst i halo wars mają przyzwyczaić fanów do nowego wizerunku serii(OBY)
-to także masz już zapewnione wink.gif
-kawałek z teasera wymiata

i gdzie widzisz tego psa? blink.gif ja tam widzę 4 facetów i jedną kobiete

Użytkownik asaxyi edytował ten post Sat, 18 Jul 2009 - 12:00

Dodaj obrazek
0

• Jestem hardcorem!
CYTAT(bigdaddy @ 18.07.2009, 11:13) <{POST_SNAPBACK}>
nie rozumiem tego narzekania na H3, chyba gra ze średnią 93% i 10 w psx extreme nie może być aż tak słaba biggrin.gif

Oczywiście mam takie same warunki przy Reach co koledzy wyżej:

- musi być nowy engine! grafika h3 okrutnie się zestarzała, taki odst wygląda po prostu słabo
- brutalniejszy/mroczniejszy charakter gry - chodź nie wiem czy pójdą na to, bo może to zniechęci miliony wiernych fanów halo a zyska 1mln fanów np: kz2 czy coda
- dobrą fabułę
- o muzykę się nie martwię bo to Halo przecież wink.gif

ps. główny obrazek z reach gdzie widać czarne kontury 3 kolesi i 1 babki to obok nich jest pies?

Ty to byś chciał pewnie Halo: 4 pancerni i pies xD Generalnie oceny w prasie i internet kłamie, tylko ja mówię prawdę tongue.gif Według mnie Halo (przynajmniej dla mnie) jest na 7-/10 max. Praktycznie tylko multi nie zawodzi.
0

Użytkownik jest niedostępny   ManhuntPL 

• Easy
  • Interests:Wk*rwianie ludzi i żołądkowa gorzka miętowa.
  • GamerTag:ManhuntxPL
c-c-c-combo breaker! xDDDD
Dodaj obrazek
0

• Very Hard
CYTAT
i gdzie widzisz tego psa? blink.gif ja tam widzę 4 facetów i jedną kobiete

faktycznie biggrin.gif chodziło mi o to
http://www.youtube.com/watch?v=ndSKFf3hRJM
wcześniej widziałem to w znacznie słabszej jakości i po prawej ze snajperą co kuca koleś wyglądał na psa hehe
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Demigod 

• Easy
Ja to bym chciał, żeby bronie strzelały tęczą i kwiatkami.
0

• Towarzysz Mrównica
CYTAT(bigdaddy @ 18.07.2009, 15:14) <{POST_SNAPBACK}>
faktycznie biggrin.gif chodziło mi o to
http://www.youtube.com/watch?v=ndSKFf3hRJM
wcześniej widziałem to w znacznie słabszej jakości i po prawej ze snajperą co kuca koleś wyglądał na psa hehe

ciągnąc temat ,fani zdążyli już poznać kto znajduję się na tym arcie

Użytkownik asaxyi edytował ten post Sat, 18 Jul 2009 - 14:56

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest dostępny   ViceT9X 

• | Technician |
  • GamerTag:Vice T9X PL
Ciekawe czemu John 117 musi stać w samym środku wink.gif
Dodaj obrazek Dodaj obrazek
0

• Towarzysz Mrównica
nie wiesz Noxx bo to superhipermotherfucker a tacy zawsze stoją po środku.
Poza tym wydaję mi się ,że na jego wspaniałej błyszczącej szybce znajduje się noktowizor wink.gif

EDIT:
Jestem w trakcie czytania książki Halo:Fall of the Reach i muszę przyznać ,że świetnie się to czyta.Nic dziwnego ,że M$ zdecydował się zrobić grę opartą na tej książce

Użytkownik asaxyi edytował ten post Sun, 19 Jul 2009 - 13:50

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   buczekzks 

• Easy
  • GamerTag:YankeesPL
mi sie halo 3 podobalo pierwsza moja gra na xa smile.gif Halo reach bedzie super , jestem pewien, ze nie zwala tej gry
GG: 139764
XBOX 360: Premium
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

• Towarzysz Mrównica
dzisiaj znalazłem w sieci informacje jako że nad Halo:Reach w roku 2007 już pracowało 150 osób (!)

Polecam stronę
haloreachinfo.com
chłopaki zbierają wszystko do kupy

@down

fakt mój błąd,jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to przespraszam

Użytkownik asaxyi edytował ten post Mon, 27 Jul 2009 - 15:55

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   patrol190 

• Easy
  • Interests:xbox
albo jestem ślepy albo nie weim ale tam nic nie pisze o lokalizacji
0

• Very Hard
Halo Reach ostatnią grą z serii Halo od Bungie?

CYTAT
Lars Bakken z Bungie dał do zrozumienia, że Halo: Reach będzie ostatnim tytułem z tej serii tworzonym przez Bungie. Bakken powiedział Eurogamerowi, że studio jest bliskie zawarcia umowy w z wydawcą (tym razem najprawdopodobniej nie Microsoftem) w sprawie nowego, niezwiązanego z Halo tytułu.

Prace nad grą trwają już jakiś czas, choć na razie trzymane są w ścisłej tajemnicy. Wiadomo jedynie, że tym razem Bungie nie będzie ograniczone do jednej platformy, co powinno ucieszyć właścicieli PS3 (i co oznacza zapewne, że nie zmieniają wydawcy z Microsoftu na Sony - to raczej ulga dla posiadających jedynie 360 fanów Halo).

Ashley Cheng, producent z Bethesda Softworks, stwierdził, że jest tylko kilku wydawców, których stać na zatrudnienie Bungie - EA, Activision, Ubisoft, Microsoft, Sony i sama Bethesda/ZeniMax. Ciekawe, czy są to jedynie spekulacje, czy może Cheng daje nam coś do zrozumienia? W przypadku wydania gry przez Bethesdę, Bungie mogłoby skorzystać z silnika id Tech 5 zakupionego niedawno przez ZeniMax id Softu.

Ciekawe, na ile Bungie powieli sprawdzone w Halo rozwiązania w nowym settingu, a na ile spróbuje jednak czegoś nowego - ja raczej wolałbym zobaczyć świeże pomysły niż po prostu Halo w nowej skórze. Ciekawe też, kto będzie tworzył kolejne gry z serii Halo dla Microsoftu - raczej wątpię, aby tak mocna marka została porzucona.

by polygamia

chyba chodzi o to że halo reach będzie ostatnim tytułem z serii halo na x360 od bungie a nie ostatnią ich grą z serii halo ever smile.gif
Naprawdę nie wiem co w głowie ma MS bo kto inny miałby robić kolejne halo jeżeli nie bungie? inne studia zdolne do tego są pod skrzydłami EA,Activison, bethesda...to tak jakby mgs miałby robić midway, gran turismo ludzie od ostatnich nfs, girsy ludzie od haze heh
ciekawe co w przyszłości będzie miał MS skoro pozbywa się swoich studiów...idą w ślady nintedno dla casual? a znane gry kto inny zrobi tak jak metroida tecmo

Skoro Bungie kupiło silnik idtech5 to czyżby silnik z halo reach nie był taki super? a może halo reach śmiga na tym nowym silniku? No i pracują nad drugą grą więc nie wiem czy aby te setki ludzi robiło tylko nowe halo

Użytkownik bigdaddy edytował ten post Tue, 28 Jul 2009 - 10:49

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest dostępny   ViceT9X 

• | Technician |
  • GamerTag:Vice T9X PL
Ensemble zrobiło udaną strategię w świecie Halo więc to jednak możliwe wink.gif
Dodaj obrazek Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   zloto 

• Easy
  • GamerTag:KrystiianPL
Halo: Reach ma byc na nowym silniku graficznym?? Fajnie by bylo zabaczyc Halo w efektownej grafice tongue.gif

Użytkownik zloto edytował ten post Tue, 28 Jul 2009 - 14:25

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   SzczurekPB 

• Medium
No, asax mówi, że Halo Reach będzie zrywać berety z głów wink.gif
A jeśli nie to zapowiedział, że połamie wszystkie płyty z Halo tongue.gif
0

Udostępnij ten temat:

• (85 Stron) +
  • 1