Cały główny zarys fabularny już znamy z książki Halo:fall of the reach,dla tych co się nie orientują wiadomo ,że fabuła będzie bardzo dobra o ile bungie umiejętnie wykorzysta motywy z książki.Np Bungie może zmontować grywalny flashback w którym kierowalibyśmy 6-letnim master chief porywanym do tajnego projektu przez siły UNSC(prawda ,że wyglądałoby to genialnie)poza tym pierwsze treningi spartan,bójki pomiędzy nimi.Bungie ma ogromne pole manewru
Co od funu ze strzelania-obstawiam ,że reach odejdzie od halowego systemu walki(czyt. biegnij przed sibie i wal z kolby),reach zapewne będzie o wiele bardziej taktyczny i mroczny(to też wiadomo z książki)
Grunty jak pisałem zostaną ,co nie znaczy ,że nie można zrobić z nich fajnych przeciwników(wiecie ,że grunty mają na plecach pojemnik z powietrzem,ponieważ nie oddychają tlenem?może wyjść z tego świetny patent ,że gruntów rozwalamy jednycm celnym strzałem w pojemnik ,a później duszą się na naszych oczach

)powrócą też elite które co tu dużo mówić są znacznie "fajniejsi" od Brutsów
Krwi także powinno być sporo,bitwa o reach to największa i najbardziej krwawa bitwa w dziejach ludzkości
reasumując Halo:Reach ma największy potencjał ze wszystkich gier z serii halo(tej generacji

) by stać naprawdę dobrą grą
@bigdaddy
-engine nowy już jest,według Bungie ma posłużyć do tworzenia prawdziwych pól bitew
-także się tego obawiam,czytając forum bungie odnosze wrażenie ,że fani bardziej chcą by spartanie byli "ninjasami" i nie oczekują w ogóle zmiany klimatu.Mam jednak nadzieje ,że odst i halo wars mają przyzwyczaić fanów do nowego wizerunku serii(OBY)
-to także masz już zapewnione

-kawałek z teasera wymiata
i gdzie widzisz tego psa?

ja tam widzę 4 facetów i jedną kobiete
Użytkownik asaxyi edytował ten post Sat, 18 Jul 2009 - 12:00