XBOX - Online: Lara Croft and the Guardian of Light - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (2 Stron) +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Lara Croft and the Guardian of Light

Użytkownik jest niedostępny   x-ripper 

• Very Hard
  • Grupa: Members
Wczoraj w newsach pisalem o nowym TR narazie jeszcze malo wiadomo lecz cos wiadomo wink.gif

Serwis 4 Player Co-op zamieścił pierwsze informacje na temat kolejnej części przygód słynnej Pani archeolog. Nowy Tomb Raider, nad którym pracuje studio Crystal Dynamice, ma przywrócić blask tej serii. Akcja gry, rozgrywać się będzie na tajemniczej japońskiej wyspie, na której wylądowała młodziutka Lara. Jej głównym zadaniem będzie przetrwanie i znalezienie szybkiego sposobu na powrót do domu. Kolejny Tomb Raider to zupełnie nowa koncepcja. Jednym słowem survival na całego. Będziemy mogli dowolnie eksplorować tajemniczą wyspę, którą podzielono na kilka różniących się od siebie rejonów. Na załączonym obrazku widzimy, że jednym ze sposobów przemieszczania się, będzie jazda konna. Bronie takie jak maczeta czy łuk, pomogą Larze w eliminowaniu wrogów. Muszę przyznać, że kreatury wyglądają jakby ktoś wyciągnął je prosto z jakiegoś japońskiego horroru. Czy zupełnie nowa koncepcja gry się przyjmie? Czy zadowoli starych wyjadaczy i przyciągnie nowych fanów? Nie mam wątpliwości, że Larze przyda się porządny lifting. Myślę, że na Tokio Game Show, gra zostanie oficjalnie zapowiedziana. Czekamy!
By NeoGo

http://www.neogo.pl/images.php?s=newsy&id=16866&f=1
============================================
Hymm powiem szczerze ze przyda sie restart serii...Gra narazie bez podtytulu...

Użytkownik x-ripper edytował ten post Mon, 13 Jul 2009 - 15:37

0

Użytkownik jest niedostępny   Goshac 

• Very Easy
  • GamerTag:GoshacPL
Odświeżenie serii (które to już? tongue.gif) może jej wyjść na dobre, ale mam nadzieje, że ta "nowa koncepcja" nie oznacza przejścia w jakieś mangowo-japońskie klimaty wink.gif. Przesłanki żeby się tego obawiać są: Eidosa przejęło japońskie Square Enix, podejrzanie brzmi ta "tajemniczna japońska wyspa", no i jak kolega x-ripper zauważył POTWORY (?!) wyglądają jak z japońskiego horroru. Na szczęście Lara nie przypomina jeszcze Faith z Mirrors Edge, chociaż concept arty i tak budzą we mnie mieszane odczucia. Obym się mylił, bo jeśli takie zmiany okażą się prawdą to nowy Tomb Raider wyleci z mojego kręgu zainteresowań z pieczątką "nie moje klimaty - zwrot do nadawcy".
0

Użytkownik jest niedostępny   lukwilma 

• Easy
  • GamerTag:lukwilma
Zobaczyłem pierwszy konceptart: ŁAŁ. Lara wygląda świetnie, w końcu coś z nią zrobili, ciekawe jak będzie się prezentować w grze.
0

Użytkownik jest niedostępny   asax 

• Towarzysz Mrównica
Muszę przyznać ,że wygląda to ....intrygująco

Lara w nowej wersji wygląda świetnie jak ktoś napisał nie wygląda już jak plastikowa lala z funkcją robienia ....no sami wiecie czego wink.gif

Otwarty świat pomysł świetny ale wymagający ogromnej pracy(obawiam się bugów krótko mówiąc)
Przeciwnicy których teraz mielibyśmy wykańczać sprytem ,no i łuk+pochodnia niezwykle klimatyczne połączenie
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Piter69 

• Medium
  • Grupa: Przyjaciel Xboxonline
  • GamerTag:PiOtReK666
hmm zanim nowa Tomb wyjdzie to jeszcze troszkę potrwa smile.gif ale niestety już wyglądem nie będzie ona z Angeliny Jolie brana tylko z jakiejś innej .. ale zobaczymy jak to będzie smile.gif

0

• Towarzysz Mrównica
bo lara nigdy nie była robiona na wzór angeliny jolie
Najpierw w głowie grafika powstaję lara a dopiero później szuka się modelki podobnej do lary

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   szatek16 

• Medium
  • Interests:Informatyka, Hacking, Gry,
  • GamerTag:szatek16
A ja się właśnie przyzwyczaiłem do Angeliny i teraz ta mi nie pasuje, zobaczymy...
0

• Towarzysz Mrównica
A czy Angelina to nie przypadkiem aktorka ? blink.gif może zrozumiecie w końcu ,że nie miała nigdy nic wspólnego z bohaterką gry(czyt. prawdziwą larą )
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   szatek16 

• Medium
  • Interests:Informatyka, Hacking, Gry,
  • GamerTag:szatek16
No to może powiem inaczej, bardziej przyzwyczaiłem się do starej Lary tzn. plastikowej lali z funkcjami ^^
0

Użytkownik jest niedostępny   x-ripper 

• Very Hard
A jednak nowy TR to Lara Croft and The Guardian of Light...
Niebezpiecznie cicho się zrobiło w temacie Tomb Raidera ostatnimi czasy, więc tym fajniej odetchnąć z ulgą na wieść o nowym tytule ze znaną panią archeolog w roli głównej - Crystal Dynamics ujawniło światu grę Lara Croft and The Guardian of Light. Niestety na chwilę obecną niewiele o tej pozycji wiadomo, prócz tego, że pojawi się jeszcze w 2010 roku, a do tego wyłącznie w cyfrowej formie. Platformy docelowe nie są znane, lecz bezpiecznie chyba obstawiać komputery, jak i PlayStation 3 oraz Xboksa 360. Co intrygujące, to ponoć projekt zupełnie odbiegający od tego, czego spodziewają się fani... Czyżby brak Tomb Raider w nazwie miał coś więcej sugerować?
Źródło: Square Enix
=======================================
http://www.onlinecenter.pl/6126/Aktualnosc...n-of-Light.html
=======================================
0

Użytkownik jest niedostępny   bushi11 

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
  • GamerTag:bushi11
Screeny:

źródło: kotaku

Pierwsze co się rzuca w oczy to zmiana kamery na izometryczną. Jak widać na dołączonych screen'ach w grze będzie dostępny tryb kooperacji. Przyznam, że ciekawie to wygląda smile.gif

Ps. Proponuję zmianę nazwy tematu...
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   ViceT9X 

• | Technician |
  • GamerTag:Vice T9X PL
może w końcu coś innego.. niż kolejny-nudny-zwykły Tomb Raider...
kiedyś ta seria miała Power, obecnie jest IMO kiepska..

Użytkownik Noxx edytował ten post Sat, 06 Mar 2010 - 20:00

Dodaj obrazek Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   DarkWalk3r 

• Hard
Co-op to zawsze plus. tongue.gif Tutaj może być naprawdę dobry, bo powinien być imo zróżnicowany. Np. Larą więcej skaczemy itd. a druga osoba to taki tank do walczenia. wink.gif
0

Użytkownik jest niedostępny   Turus 

• Medium
  • GamerTag:Turus PL
NIe podoba mi się to. I jeszcze ta kamera. Przynajmniej mam nadzieję, ze co-op bedzie fajny.
0

Użytkownik jest niedostępny   DarkWalk3r 

• Hard
Kamera to rzeczywiście fail. Może to tylko tak na teraz, bo chcieli pokazać więcej terenu.
0

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
A może taka kamera będzie tylko w coopie, a zwykła (znaczy się TPP) w single'u ??
Dodaj obrazek
0

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
CYTAT
Nie minęło wiele czasu od ogłoszenia przez Square Enix oraz Crystal Dynamics informacji o Lara Croft and the Guardian of Light, a tutaj co rusz pojawiają się nowe informacje na temat tej produkcji. I to takiej nietypowej jak na Larę, bowiem zamiast kolejnej odsłony serii Tomb Raider otrzymamy coś na kształt arcade'owej platformówki.

Jak się więc okazało, Lara Croft and the Guardian of Light jest bardziej swoistym spin-offem serii, którego główną atrakcją ma być tryb kooperacji. Ten zaś ma pozwolić na około sześć godzin dobrej zabawy, wypełnionej walką i rozwiązywaniem prostych zagadek. Jak więc widać, jak na tytuł przeznaczony wyłącznie do cyfrowej dystrybucji (Xbox Live Arcade oraz Playstation Network) nie będzie aż tak krótki, jak można się będzie obawiać. Z drugiej strony, Lara się ceni i już teraz wiadomo, że za ten debiutujący latem tytuł kosztować będzie graczy około 15 dolarów. Skusicie się, czy też tytuł ten zainteresuje tylko fanów pani archeolog?

źródło: gaminator

Hmm...
Dodaj obrazek
0

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
Trailer:

Proponuje zmienić nazwe tematu na: Lara Croft And The Guardian of Light.
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Homer S 

• Homer dobry niuS
  • Interests:Pisanie newsów, kabaaam, weeeeeee, yeah!
Coś za bardzo dziecinny ten Tumb Rajder...
Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
0

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
Bo to nie Tomb Raider ;) To jest tak jakby podseria, zatytułowana Lara Croft and... :P Przyznam szczerze, trailer mnie odrzucił. Ale jedno mi się spodobało: muzyka. Genialna według mnie :)
Dodaj obrazek
0

Udostępnij ten temat:

• (2 Stron) +
  • 1
  • 2