XBOX - Online: Forza Tuning cz.1 - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (4 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Forza Tuning cz.1

Użytkownik jest niedostępny   BooMFunKeMCi 

• Medium
  • Grupa: Members
NSX to naprawde pożadnie zrobione auto ( co że honda :?: jak by miało znaczek mercedes to było by lepsze :?: laugh.gif )

[ Dodano: Sro 01 Cze, 2005 ]
Wracając do Topica
moze jakis poradnik bo to co tu jest napisane to sama teoria a ja bym wolał znać liczby biggrin.gif
szukam jakiegoś dobrego poradnika do ustawienia zawieszenia jak macie jakis to zażuccie ;]

[ Dodano: Sro 01 Cze, 2005 ]
a jak by ktos mial jakies setupy to by było jeszcze lepiej :twisted:
0

Użytkownik jest niedostępny   wozek 

• Medium
Jak bede mial czas to podam setupy do driftu w AE86 jezdzace w grupie B i A grupową Honde S2000

[ Dodano: Nie 05 Lut, 2006 ]
Ustawienia do driftu:
Nissan 350Z Track

Engine Tuning- MOD
Intake & Exhaust - CLUB
Fuel & Ignition- MOD
Turbo- CLUB
Intercooler - PRO

Chassis & Drive Train - ALL PRO

SETTINGS:

Tires- F: 25 R:35

Gears:
F.D. - 3.60
1st - 3.81
2nd - 2.36
3rd - 1.65
4th - 1.30
5th - 1.00
6th - 0.80

Alignment:
camber : F: 1.5
R: 2.0
toe : F: .5
R: 1.0
caster: 5.2

Anti-Roll:
F: 37.8
R: 37.1

Springs:
F: 744.1
R: 744.1
height:
F: 2.7
R: 2.7

Damping:
bump damping
F: 5.7
R: 2.3
rebound damping
F: 5.8
R: 4.2

Braking:
balance
F: 25%
pressure
Force: 150%
e-brake:
Rate: 6,500 lbs.

Differential:
rear
Accel: 65%
Decel: 100%

[ Dodano: Nie 05 Lut, 2006 ]
http://www.forzacentral.com/forum/showthread.php?t=3462 - tutaj jest masa ustawien choc niektore nie sa zbyt dopracowane

[ Dodano: Wto 07 Lut, 2006 ]
Wreszcie stworzylem autko idealne do driftu nie majace 500KM, AE86 ze swapem na silnik 2.0 (3G-SE). Jutro podam ustawienia, wreszcie mam duzo czasu wiec moge go troche poswiecic na rzecz fanow jazdy poslizgami :wink:
0

Użytkownik jest niedostępny   Pakulek 

• Easy
A może ktos podpowie jak ustawiac skrzynie? Tzn. jakies podpowiedzi co ruszac, czego nie ruszac, czy zmieniac tylko Final Drive? Czy kazdy bieg z osobna. Jak na razie nie ruszałem skrzyni a widze ze te same auta ida duzo lepiej niz moje. sad.gif
0

Użytkownik jest niedostępny   DieSpinne 

• Very Hard
  • GamerTag:DieSpinnePL
hehe też mam ostatnio problem ze skrzynią, bo wszyscy mnie na prostej łykają sad.gif

A pomyśleć że w GT3 byłem najlepszy w wyścigach na 400 i 1000m wink.gif

[ Dodano: Wto 30 Maj, 2006 ]
Temat jest o tuningu, tak wiec napisze i o tuningu ZEWNĘTRZNYM smile.gif

na naszej stronie www.polishforzacup.end.pl w PIMP MY FORZA możecie znaleśc tutorial (i download) jak zrobic sobie najładniejsza bryke na świecie smile.gif Można robic cokolwiek sobie ktoś zażyczy smile.gif Ogranicznie, to własne możliwosci wykonania :mrgreen:

Wczoraj mi Maciekk porobił fotki na xlinku smile.gif Oto przykład. Wiecej fotek wrzuce do innego działu wink.gif

Załączone miniatury

• Załączona grafika: 0529160557_3.jpg

You Are What You Race
0

Użytkownik jest niedostępny   Moloch 

• Very Easy
CYTAT(DieSpinne)
na naszej stronie www.polishforzacup.end.pl
link prawie działa ... gram w ta gre dopiero od tygodnia a juz 3 dnia zakupilem kierownice z wielka nadzieja, ze bede mial z tego wiele radosci ... myliłem się kierownica za 169 zl mediatecha jest po prostu beznadziejna (czas ją dzisiaj oddac i zakupic "profesionalna" do xboxa"... wracajac do tematu aktuel posiadam acure nsX lekką ręką wydałem 80 000 + na tuning zeby tylko zobaczyc ide wyciaga max 3.1 do 100 km/h, max predkosc ponad 335 km/h . Wyszla mi taka mała rakietka... fakt faktem auto jest wg. mnie okropnie brzydkie ale co pradzic??. Po wielu testach przekonalem sie, ze najprosciej zmienic ustawienie 1 suwaka w skrzyni biegow i do kazdej trasy trzeba podchodzic indywidualnie. Nie ma uniwesalnego ustawienia na trasy z dlugimi prostymi albo z wieloma ostrymi zakretami

ps. czy ktos mogl by przetlumaczyc te napisy pod spodem w uatwieniach na pl bo nie znam biegle angielskiego ... ew. link do patcha :mad:
0

Użytkownik jest niedostępny   miniroch 

• Ultimate
Napisz co tam pisze, to ci może przetłumaczę... albo ktoś inny smile.gif
0

• Very Easy
uhm to sie nazywa pomoc laugh.gif laugh.gif laugh.gif gdybym to przepisal to przetlumaczenie bylo by juz pestka (www translate pl ew. www mam slownik w domu pl ) a wlasnie szkopuł tkwi w tym, ze NIE CHCE MI SIE!

na dniach dodam zdjecia tego co napłodziłem w forzie :twisted: zobaczycie jak szefu odpicował bryke. Nawet dżej Z :mrgreen: bedzie mi zazdroscił a moze bedzie tak jak w super reklamie ikei... dzieki temu odpicowaniu zostane slawnym lakiernikiem potem prezydentem i opanuje swiat!! bo to pinky jest i musk musk musk :mrgreen: :mrgreen:
0

Użytkownik jest niedostępny   miniroch 

• Ultimate
CYTAT(Moloch)
uhm to sie nazywa pomoc laugh.gif laugh.gif laugh.gif gdybym to przepisal to przetlumaczenie bylo by juz pestka (www translate pl ew. www mam slownik w domu pl ) a wlasnie szkopuł tkwi w tym, ze NIE CHCE MI SIE!

A czego ty byś chciał, żebym wkładał płytkę Forzy 50 razy, aż mi łaskawie ją czytnik odczyta? Aż tak hojny nie jestem :twisted:
0

• Very Easy
CYTAT(Moloch)
ps. czy ktos mogl by przetlumaczyc te napisy pod spodem w uatwieniach na pl bo nie znam biegle angielskiego ... ew. link do patcha

ja tam mam forze na dysku

nie chodzi mi o napisy początkowe tylko O opis ustawien ktory jest po ang w USTAWIENIACH tuningu. :roll: ew. prosil bym link do patcha spolszczającego gre :!:
0

Użytkownik jest niedostępny   ArBuz2o0o 

• Easy
  • Interests:Xbox Xbox Xbox
Hmm, kolejny raz probowalem sie skusic na Forze. Przeczytalem 2 recenzje po ktorych jezyk wypadl mi na brode, no ale jak zwykle zapal skonczyl sie kiedy odpalilem 1 plansze. Nie potrafie nawet skrecic w tej grze zeby nie wypasc na trawe tongue.gif Czemu ona mnie nie ciagnie ? tongue.gif Przeciez jest taka piekna pod wzgledem grafiki i realizmu, a jednak mimo wszystko wole NFSy: U2, MW i Carbona. Moze mi pomozecie w przekonaniu sie do Forzy?
Last Done: Battlefield 2 Bad Company
Now: Fable 2, Gears of War 2
Now Online: Fifa Street 3, Gears of War (pisać jak ktoś chce grać!)

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   xbox_player 

• Medium
  • Interests:muzyka elektroniczna i wszystko co jest z nią związane, jestem też kinomaniakem... bardzo dużo filmów oglądam. Dużo też podrużuje... :)
CYTAT(ArBuz2o0o)
Hmm, kolejny raz probowalem sie skusic na Forze. Przeczytalem 2 recenzje po ktorych jezyk wypadl mi na brode, no ale jak zwykle zapal skonczyl sie kiedy odpalilem 1 plansze. Nie potrafie nawet skrecic w tej grze zeby nie wypasc na trawe Czemu ona mnie nie ciagnie ? Przeciez jest taka piekna pod wzgledem grafiki i realizmu, a jednak mimo wszystko wole NFSy: U2, MW i Carbona. Moze mi pomozecie w przekonaniu sie do Forzy?

To zależy czy lubisz gry proste typu arcade tj. need for speed, czy rozbudowane. Ja szczerze powiedziawszy lubie to i to. Forza jest grą rozbudowaną, z 1000000 smaczkami. Gra ci sie nie spodoba pop 2h.... mi się dopiero spodobała po 20h, a to dlatego że zaczynasz odkrywać coraz więcej elementów tej gry. Oczywiście nauka też jest ważna, dlatego musisz dużo godzin poświęcić forzie żeby dobrze jeżdzić. Jeżeli juz opanujesz jazdę... gwarantuje ci satysfakcje. wink.gif
Aktualnie gram w:

-Project Gotham Racing 4
-The Darkness
0

• Easy
Wczoraj mini uczyl mnie jedzic tongue.gif Przejechalem ta 1 trase, ale drugiej eee tongue.gif nie da rady wink.gif

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   prosiak99 

• Easy
  • GamerTag:pro99 PL
Wlacz sobie linie i nie rozmawiaj o tym czy Ci sie FM podoba w temacie TUNING. Pozdrawiam
0

• Easy
Przepraszam drogi prosiaku wink.gif

Tak na marginesie juz smigam biggrin.gif Wzialem Golfa zamiast Audi TT i wio ;D

Dodaj obrazek
0

• Easy
Nic nie szkodzi, swoja droga ładna masz grafike dodana do swojego profilu. Taka "na czasie" smile.gif
0

Użytkownik jest niedostępny   czokon 

• Very Easy
Witam

Mam pytanko, a mianowicie jak zrobić, by mieć taki sam vinyl w tm samym miejscu na obydwu stronach samochodu. Bo mnie już szlak trafia z tym ustawianiem, a i tak zawsze jest krzywo. Próbowałem Copy >> Paste ale juz lepiej ustawia się od nowa niż po zkopiowaniu. Proszę o pomoc wink.gif

Pozdrawiam

@Edit
Dzieki, ale właśnie przed chwilą do tego doszedłem wink.gif
0

• Easy
Jezeli ejstes z prawej strony samochodu to "Y" a nastepnie "COPY ALL FROM LEFT SIDE" :wink:
0

Użytkownik jest niedostępny   czokon 

• Very Easy
Jeżeli komuś by się przydało to daje link do instrukcji, jak "malować" litery.

http://www.forzacentral.com/forum/showthread.php?t=3930

Pozdrawiam.
0

Użytkownik jest niedostępny   spook00 

• Very Easy
ma moze ktos sava forzy z postepem ok 50%?? jak tak to prosze o przeslanie na maila spook00@wp.pl prosze !!!!
0

Użytkownik jest niedostępny   serek11 

• Very Easy
Witam.

Mam takie pytanie bo meczę sie juz troche nad tuningiem Forda Mustanga Gt500 i ogólnie mam w nim jakies 703 kw około 950 koni ale strasznie mnie wyrzuca z toru czasem przy wiekszej predkości grzealem troche przy stabilizatorach i sie chyba przyczepnosc poprawiła ale co moge jeszcze zrobic zeby był bardziej przyklejony do drogi ?.
Prosze o pomoc i dokładny opis smile.gif
0

Udostępnij ten temat:

• (4 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4