WARUNEK DRUGI - KONSOLA NIE MOŻE BYĆ W WERSJI JASPER-ARCADE ( na chwilę obecną XBR nie uruchamia się z 256/512NAND ) NIE PYTAĆ CZY JAK MAM DYSK TO SIĘ DA! ZALEŻNE OD KONSOLI FABRYCZNEJ, NIE OD TEGO CZY PÓŹNIEJ ZROBICIE Z NIEJ ELITE! NIE PYTAĆ TEŻ KIEDY SIĘ DA NA JASPER-ARCADE!
WARUNEK TRZECI - KONSOLA NIE MOŻE BYĆ WYPRODUKOWANA PO SIERPNIU 09! ( CHOĆ NIEKTÓRE KONSOLE DO 20 września 09 da się )
Uprzedzam pytania!
NIE DA SIĘ ZROBIĆ DOWNGRADE Z 8955 / 8507 / 8498 etc...
CZY DA SIĘ WGRAĆ XELL do konsoli z Dashboardem nowszym niż 7371?
WGRAĆ MOŻECIE NAWET ZDJĘCIE SWOJEJ "NIUNI*" PROBLEM W TYM, ŻE NIE URUCHOMI SIĘ!
* - mowa o pamięci NAND! nie dysku twardym, karcie pamięci, czy jakimkolwiek nośniku!
TAK WIĘC NOWSZE NIŻ 7371 NIE MA MOŻLIWOŚCI NA CHWILĘ OBECNĄ!
PROSZĘ NIE PYTAĆ KIEDY SIĘ DA! ( nie mam kryształowej kuli, JESZCZE ! ! )
TAK! trzeba lutować!
NIE MA MOŻLIWOŚCI ZROBIENIA TEGO BEZ OTWARCIA KONSOLI, ORAZ BEZ UŻYCIA LUTOWNICY KTÓRA NIE RUSZA LUTÓW BEZOŁOWIOWYCH ( noPb )
PO CZYM POZNAĆ ŻE NASZA KONSOLA TO xenon/zephyr/opus/falcon/jasper/jasper-arcade/jasper-v2 ?
JASPER ARCADE - w ustawieniach możemy zobaczyć, że mimo iż mamy wypięty dysk twardy, bądź nie posiadamy dysku, to mamy 240MB do zapisu, bądź 496MB
( chyba że już mamy już zapisane save, to mniej )
JASPER v2 - data produkcji od 20 września 09 ( 2009-09-20 :MFD ) pewniej jest rozebrać konsole, sprawdzić pod radiatorami na CPU jest napis Kronos 1, RF jest zmodyfikowane i płyta! poniżej linki do zdjęć:
RF CPU MOBO
JAK SPRAWDZIĆ WERSJĘ DASHBOARDU?

JEŻELI KTOŚ POSIADA WERSJĘ BEZ NXE ( STARY DASH! ) SPOKOJNIE MOŻE BRAĆ SIĘ DO PRACY!
!ZA KAŻDE PYTANIE NA KTÓRE JEST ODPOWIEDŹ PROSZĘ MODÓW O ROZDAWANIE WARNA!, ZBĘDNE ZAŚMIECANIE KONKRET TEMATU!

Zaloguj się
Dodaj odpowiedź

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane