FreeBOOT - szansa na homebrew? Features: Updated to kernel 8955 :)
Napisano Sun, 23 May 2010 - 17:12
wczesniej miałem XBR3 zaktualizowalem go przez xellous na freeboota i juz wlasnie w freeboocie byl ten pasek, monitor ktory wtedy normalnie wyświetlal w rozdzielczosci 1280×1024 teraz w tej rozdzielczosci wywala pasek, i powtarzam kolejny raz, to nie jest pasek taki że rozdzielczosc jest nie do tego monitora tylko taki pasek jakby ktos w theme czyli tle dasha go wycią bo jest taka ramka lekko widoczna, przy czym jak w opcjach monitora wezme auto dopasowanie wyrownuje wlasnie do tej ramki a pasek zostaje
Xbox 360 Jasper 512 kernel 7371 + XBReboot 3 :)
Napisano Wed, 02 Jun 2010 - 21:43
Pierwsze doświadczenia z freeBOOT 0.032 + ToolBox Maker V2
Po wgraniu jest piękny dash 9199, lecz po wylaczeniu konsoli na pare min, ponownym uruchomieniu odpala sie = zero obrazu.
Component i HDMI to samo, efekt jak by kabel AV nie byl podpiety, nawet nie ma sygnalizacji diod, ani rrod.
Jakis pomysl?
Jasper 512MB
EDIT:
Sprawdzilem na drugiej konsoli Jasper 16MB, po wgraniu odrazu, bez odpalenia czar ny ekran = brak sygnalizacji
Tym razm ToolBox Maker V2.4
Po wgraniu jest piękny dash 9199, lecz po wylaczeniu konsoli na pare min, ponownym uruchomieniu odpala sie = zero obrazu.
Component i HDMI to samo, efekt jak by kabel AV nie byl podpiety, nawet nie ma sygnalizacji diod, ani rrod.
Jakis pomysl?
Jasper 512MB
EDIT:
Sprawdzilem na drugiej konsoli Jasper 16MB, po wgraniu odrazu, bez odpalenia czar ny ekran = brak sygnalizacji
Tym razm ToolBox Maker V2.4
Użytkownik Dabman edytował ten post Wed, 02 Jun 2010 - 23:19
Napisano Thu, 03 Jun 2010 - 12:39
Wszystko działa. Nie polecam uzywac shitów pod tytułem freeboot toolbox i podobnych. Nie dość że konsole po tym zabiegu maja ten sam mac adddres i nr seryjny to przeważnie nie wstają po czymś takim. Obraz najlepiej wykonać ręcznie, to tylko 3 komendy. Skuteczność 100%. Akir juz o tym wie
Użytkownik mataman edytował ten post Thu, 03 Jun 2010 - 12:40
Napisano Thu, 03 Jun 2010 - 20:42
No wiec tak.
Jasper 512, wszystko robione z ibuild, pochodzil 3h, nastepnie umarl.
Jasper 16mb, po calym dniu reset i E79.
freeBOOT 0.032. Ejectem nie wlacza sie xell.
Na nowo stawiam wracajac do XBR3, kolega akir ma wiekszy problem, jego konsola calkowicie K.O.
Cos mi sie zdaje ze freeBOOT moze zmieniac wartosci efuse ( wirtualne, bo przeciez R6T3 mam wywalone )
NIE POLECAM
9199 to jedyne + support 16GB zew. USB co nam daje ten SHIT, stabilnosc o wiele gorsza, po za tym sa modyfikowane SMC, konsola sie gotuje
( polecam sprawdzic temperature )
Jasper 512, wszystko robione z ibuild, pochodzil 3h, nastepnie umarl.
Jasper 16mb, po calym dniu reset i E79.
freeBOOT 0.032. Ejectem nie wlacza sie xell.
Na nowo stawiam wracajac do XBR3, kolega akir ma wiekszy problem, jego konsola calkowicie K.O.
Cos mi sie zdaje ze freeBOOT moze zmieniac wartosci efuse ( wirtualne, bo przeciez R6T3 mam wywalone )
NIE POLECAM
( polecam sprawdzic temperature )
Napisano Thu, 03 Jun 2010 - 22:36
jestem tego samego zdania co dabman. wrzuciłem freeboota żeby zobaczyć to co inni zachwalają i zostaje przy XBR, na freeboot rozdzielczości w konsoli mi się popieprzyły i bylo to co opisywałem wcześniej na szczęście na XBR jest juz git.
Xbox 360 Jasper 512 kernel 7371 + XBReboot 3 :)
Napisano Thu, 03 Jun 2010 - 22:58
Inaczej.
XBR na 2 konsolach chodzi IDEALNIE!
freeBOOT na jednej dziala przez pare uruchomien, na drugiej dziala, pozniej E79, jak wgram i wylacze zapis NAND to dziala caly czas.
Wyglada na to ze sam sobie cos w pamieci grzebie. Co do freeBOOT wiele - czytalem. Juz w tutkach sa opisywane bledy typu E79, lecz nic nie dziala, loteria.
Raz ok. Raz nie ok.
dziwny zbieg okolicznosci, moja konsola na XBR ok jakies 4miesiace. akira tez byla, wgral freeboot i jest zimna - SMC fix nie pomaga, K.O
Zastanawia mnie co fb miesza w NAND skoro nonstop sa jakies zmiany.
tutaj cale 9 stron o bugach freeBOOT 0.032 http://www.xboxhacke...p?topic=14946.0
XBR na 2 konsolach chodzi IDEALNIE!
freeBOOT na jednej dziala przez pare uruchomien, na drugiej dziala, pozniej E79, jak wgram i wylacze zapis NAND to dziala caly czas.
Wyglada na to ze sam sobie cos w pamieci grzebie. Co do freeBOOT wiele - czytalem. Juz w tutkach sa opisywane bledy typu E79, lecz nic nie dziala, loteria.
Raz ok. Raz nie ok.
dziwny zbieg okolicznosci, moja konsola na XBR ok jakies 4miesiace. akira tez byla, wgral freeboot i jest zimna - SMC fix nie pomaga, K.O
Zastanawia mnie co fb miesza w NAND skoro nonstop sa jakies zmiany.
tutaj cale 9 stron o bugach freeBOOT 0.032 http://www.xboxhacke...p?topic=14946.0
Użytkownik Dabman edytował ten post Fri, 04 Jun 2010 - 09:46
Napisano Fri, 04 Jun 2010 - 16:55
Nie chcę tutaj bronic freeboota ale.....
99% problemów bierze się z tego że ludzie żle budują obraz, lub nie potrafia tego zrobić. Można używać np smc ze swojego xbr'a ale powoduje to najczęściej problemy. Druga sprawa to bad blocki, freeboot jest bardzo na nie wrazliwy i czasem nie pomaga nawet ich zremapowanie. Nic na tych 9 stronach nie ma za specjalnie, poza rzeczami które wymieniłem. Oto parę cytatów z tego forum
I tyle w tym temacie. wczoraj specjalnie zrobiłem test na temperatury. Róznica była 1 stopnia miedzy xbr a freeboot więc problem temp nie istnieje. Konsola jasper 16mb
99% problemów bierze się z tego że ludzie żle budują obraz, lub nie potrafia tego zrobić. Można używać np smc ze swojego xbr'a ale powoduje to najczęściej problemy. Druga sprawa to bad blocki, freeboot jest bardzo na nie wrazliwy i czasem nie pomaga nawet ich zremapowanie. Nic na tych 9 stronach nie ma za specjalnie, poza rzeczami które wymieniłem. Oto parę cytatów z tego forum
I don't understand why you guys mention that XBR is less buggy than freeboot. In fact XBR was a quick fix for the 2 nands problem but seriously, XBR is just a ugly hack to make an ready made generic flash image usable on all consoles.
It has more bugs than freeboot due to requiring more patches (freeboot uses an custom tailored image for each keyvault/security files/cpu combo thus requiring less patches made to the kernel).
It could be that your security files are somehow damaged causing your console to behave oddly.
It has more bugs than freeboot due to requiring more patches (freeboot uses an custom tailored image for each keyvault/security files/cpu combo thus requiring less patches made to the kernel).
It could be that your security files are somehow damaged causing your console to behave oddly.
To people saying Freeboot is worse than XBR:
I got in love with XBR, but I must accept the most recent Freeboot, does just the same and even more...
My zephyr has stoped e79'ing, at least, I haven't seen a single red light, and it hasn't froze in the middle of a game.
OH, it hasn't corrupted my NAND ever in a month!!!
I got in love with XBR, but I must accept the most recent Freeboot, does just the same and even more...
My zephyr has stoped e79'ing, at least, I haven't seen a single red light, and it hasn't froze in the middle of a game.
OH, it hasn't corrupted my NAND ever in a month!!!
I tyle w tym temacie. wczoraj specjalnie zrobiłem test na temperatury. Róznica była 1 stopnia miedzy xbr a freeboot więc problem temp nie istnieje. Konsola jasper 16mb
Napisano Fri, 04 Jun 2010 - 20:49
ANI JEDNEGO. i na 100% dobrze zbudowane. OK skoro konsola wstaje, to ze wywala sie po ktoryms uruchomieniu wini freeBOOT nie sposob wgrywania.
Druga sprawa jest to ze przy uzytkowaniu pamieci w 256/512 jasperach = zgon. Wgranie na nowo.
Nic tylko czekac na XBR4 jesli chce sie miec stabilna konsole.
ostatni dev recovery jaki wyciekl to 9328.9 ( 8955 )
Wiec 8955 moze byc w pelni odblokowany, jak by wyciekl 11164.1 ( 9199 ) wtedy 9199 bylby calkiem odblokowany, wlacznie z zapisem na penie dowolnej ilosci ( nie tylko 16GB ) dlatego tez daje sobie looz, poniewaz jest poniekad idea do przodu, w przypadku freeBOOT albo toimi w miejscu, albo sie cofamy. Jedyne co XBR3 ma z retail to SMC ( nand w debug maja 64/512mb )
Moze pewien leb da wyciek swojej NAND z 11164.1 + CPUKey wtedy bedzie mozna dograc secdata z tej ze nand i freeBOOT bedzie w pelni funkcjonalny.
Wtedy to tez wyjdzi XBR4, myslalem ze chociaz zrobia 8964, ale pomineli i odrazu 9199.
Druga sprawa jest to ze przy uzytkowaniu pamieci w 256/512 jasperach = zgon. Wgranie na nowo.
Nic tylko czekac na XBR4 jesli chce sie miec stabilna konsole.
ostatni dev recovery jaki wyciekl to 9328.9 ( 8955 )
Wiec 8955 moze byc w pelni odblokowany, jak by wyciekl 11164.1 ( 9199 ) wtedy 9199 bylby calkiem odblokowany, wlacznie z zapisem na penie dowolnej ilosci ( nie tylko 16GB ) dlatego tez daje sobie looz, poniewaz jest poniekad idea do przodu, w przypadku freeBOOT albo toimi w miejscu, albo sie cofamy. Jedyne co XBR3 ma z retail to SMC ( nand w debug maja 64/512mb )
Moze pewien leb da wyciek swojej NAND z 11164.1 + CPUKey wtedy bedzie mozna dograc secdata z tej ze nand i freeBOOT bedzie w pelni funkcjonalny.
Wtedy to tez wyjdzi XBR4, myslalem ze chociaz zrobia 8964, ale pomineli i odrazu 9199.
Użytkownik Dabman edytował ten post Fri, 04 Jun 2010 - 21:10

Zaloguj się
Dodaj odpowiedź

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane