FreeBOOT - szansa na homebrew? Features: Updated to kernel 8955 :)
Napisano Sun, 13 Jun 2010 - 22:08
Mieliście przypadki, że flash360 mimo kilku backupów freeboota najnowszego, powodował w nim błędy, które wywalało po wgraniu tego backupu poprzez xell? A dokładnie zawiechy za każdym razem przy uruchamianiu, przy logu Xbox 360.
Dopiero na nowo stworzenie softu z xbr pomogło.
Dopiero na nowo stworzenie softu z xbr pomogło.
Napisano Thu, 19 Aug 2010 - 09:29
Witam.
Niezbytnio znam się na rzeczy, chciałem przejść z XBR na Freebot, nie mam oryginalnego nanda, ale znalazłem poradnik jak zrobić to z nand-a XBR-a. W związku z tym mam pytania:
1.Jak coś pójdzie nie tak to jak powrócić do XBR-a przez Xellous(bo takowy posiadam)? Zrobiłem dump aktualnego nanda przez Flash360.
2.Jak wgrać do freebota patcha Region Free?
3.Czym jest kv.bin i config?
4.Czy da się odpalić linuxa? Jeśli tak to jak?
Niezbytnio znam się na rzeczy, chciałem przejść z XBR na Freebot, nie mam oryginalnego nanda, ale znalazłem poradnik jak zrobić to z nand-a XBR-a. W związku z tym mam pytania:
1.Jak coś pójdzie nie tak to jak powrócić do XBR-a przez Xellous(bo takowy posiadam)? Zrobiłem dump aktualnego nanda przez Flash360.
2.Jak wgrać do freebota patcha Region Free?
3.Czym jest kv.bin i config?
4.Czy da się odpalić linuxa? Jeśli tak to jak?
Użytkownik michu edytował ten post Thu, 19 Aug 2010 - 09:34
Napisano Tue, 31 Aug 2010 - 15:02
Jest problem.
Mam wgranego najnowszego freeBOOTa. Postanowiłem w końcu wrzucić sobie pendrive jako kartę pamięci. I co się okazuje? Że mam uszkodzony profil. Konsola zachowuje się tak, jakby była zbanowana i uszkadza mi każdy profil. Właśnie próbuję go ratować CON_Flag_Removerem, ale na tą chwilę nic to nie dało - nie mogę otworzyć pliku Xbox360 Hash Calculatorem.
Ktoś wie, co to może być? Jak się przed tym ustrzec?
Pozdro.
Mam wgranego najnowszego freeBOOTa. Postanowiłem w końcu wrzucić sobie pendrive jako kartę pamięci. I co się okazuje? Że mam uszkodzony profil. Konsola zachowuje się tak, jakby była zbanowana i uszkadza mi każdy profil. Właśnie próbuję go ratować CON_Flag_Removerem, ale na tą chwilę nic to nie dało - nie mogę otworzyć pliku Xbox360 Hash Calculatorem.
Ktoś wie, co to może być? Jak się przed tym ustrzec?
Pozdro.
Napisano Sat, 04 Sep 2010 - 11:08
Witam, dorwałem konsole z dashboardem 6717 i w najbliższym czasie będę robić JTAG'a. Na początek chciałbym się dowiedzieć czy do zabezpieczenia procka przed przepaleniem efuse'ów wystarczy połączyć dwa punkty (są opisane na necie w zależności od tego który element mamy na płycie U6T1 lub U6T2 ) czy lepiej wymontować R6T3. Z tym ostatnim może być problem bo nie mam lutownicy która nadaje się do elementów SMD.
Użytkownik haruka edytował ten post Sat, 04 Sep 2010 - 11:32
Napisano Thu, 16 Sep 2010 - 06:47
Witam
Od wczoraj mam x360 z JTAG. Odpaliłem z płytki xexmenu 1.1 i przerzuciłem przez FlashFXP grę na dysk podpięty do X360 ( oryginał 250GB).
Włączyłem z poziomu xexmenu nagraną grę. Pograłem kilka minut i wyszedłem z niej poprzez środkowy przycisk pada wybierając następnie Y ( wyjście do menu oryginalnego dasha). Próbowałem odpalić ponownie xexmenu z płyty ale po 1-2 sek wczytywania konsola się resetuje!!!
Wypaliłem drugą płytę z xexmenu - to samo.
Nie mam pojęcia co się stało. Na chwilę obecną sprzęt zupełnie bezużyteczny
Poratujcie coś.
dodano:
To ruszyliście z odsieczą
Tylko Juchy był w stanie mi pomóc. Pozdr
Od wczoraj mam x360 z JTAG. Odpaliłem z płytki xexmenu 1.1 i przerzuciłem przez FlashFXP grę na dysk podpięty do X360 ( oryginał 250GB).
Włączyłem z poziomu xexmenu nagraną grę. Pograłem kilka minut i wyszedłem z niej poprzez środkowy przycisk pada wybierając następnie Y ( wyjście do menu oryginalnego dasha). Próbowałem odpalić ponownie xexmenu z płyty ale po 1-2 sek wczytywania konsola się resetuje!!!
Wypaliłem drugą płytę z xexmenu - to samo.
Nie mam pojęcia co się stało. Na chwilę obecną sprzęt zupełnie bezużyteczny
Poratujcie coś.
dodano:
To ruszyliście z odsieczą
Tylko Juchy był w stanie mi pomóc. Pozdr
Użytkownik Pakulek edytował ten post Thu, 16 Sep 2010 - 19:55
Napisano Sun, 17 Oct 2010 - 12:27
Zastanawiam sie jak to będzie kiedy wejdzie nowy soft na X. To juz nie długo bo chyba jakoś w listopadzie. Nowe gry będa wymagały update i co wtedy? Jakieś pomysły?
RED LIMITED ELITE :-D
Moje cacka :-)
Napisano Mon, 18 Oct 2010 - 11:09
mati1411, o Sun, 17 Oct 2010 - 12:27, powiedział:
Zastanawiam sie jak to będzie kiedy wejdzie nowy soft na X. To juz nie długo bo chyba jakoś w listopadzie. Nowe gry będa wymagały update i co wtedy? Jakieś pomysły?
no krótka piłka - nie zagrasz w nowe gry dopóki magicy nie wypuszczą firmware nienamierzalnego przez aktualizację z 4.11 - ale wtedy będzie znów wykrywalny i będzie grozić ban na online i tak w koło macieju
tak czy siak granie na online jest coraz bardziej hazardowe
Napisano Thu, 28 Oct 2010 - 14:32
Nie nie da sie
Napisano Sun, 31 Oct 2010 - 15:09
Właśnie mi zRRODował Falcon 7371@8955 + modchip Cygnos360 v2 + FreeBOOT. Kod RROD to 0110. Po zachipowaniu działał jeszcze przez rok. Zmieniłem pastę pod CPU i GPU, myśląc, że to pomoże, ale jednak nie. Nie mam czasu się więcej bawić. Jakby ktoś chciał gotowego profesjonalnie zjtagowanego (prestiżowym
) chipem x360 z rrodem, to proszę o oferty na priv.
Użytkownik rainpl edytował ten post Sun, 31 Oct 2010 - 15:20
Xbox 360 Arcade (Falcon, 7371@8955 powered by Cygnos360) + 120GB.
GG: 4561622.
GG: 4561622.
Napisano Sat, 13 Nov 2010 - 11:18
mataman i strusic zrobili z tego co wiem. popytaj ich . Ja nie mam zamiaru, wole ten wygląd
Użytkownik Apacer edytował ten post Sat, 13 Nov 2010 - 11:19
Napisano Sat, 13 Nov 2010 - 13:11
Witam, dzisiaj rano zrobiłem nowego dasha na Jasperze 512.
Nie obyło się bez problemów, pierwsze dwie próby zakończone E79, bo brałem SMC.bin z oryginalnego nanda (pierwszy zrzut z LPT).
W trzeciej próbie wziąłem SMC.bin z flashdump.bin z mojego działającego Freebota 9199 i wszystko śmiga jak trzeba.
Robiłem ręcznie, bez automagicznych EasyFreeBootów, pod XP, flasha wgrałem przez xellous bo po wpadkach z E79 konsola nawet się nie bootowała, więc musiałem wgrywać przez LPT Free60/xellous. Mam standardowego Jtag'a wg:

Polecam poradnik:
http://digiex.net/gu...uild-0-1-a.html
Nie obyło się bez problemów, pierwsze dwie próby zakończone E79, bo brałem SMC.bin z oryginalnego nanda (pierwszy zrzut z LPT).
W trzeciej próbie wziąłem SMC.bin z flashdump.bin z mojego działającego Freebota 9199 i wszystko śmiga jak trzeba.
Robiłem ręcznie, bez automagicznych EasyFreeBootów, pod XP, flasha wgrałem przez xellous bo po wpadkach z E79 konsola nawet się nie bootowała, więc musiałem wgrywać przez LPT Free60/xellous. Mam standardowego Jtag'a wg:

Polecam poradnik:
http://digiex.net/gu...uild-0-1-a.html
Użytkownik sirleo edytował ten post Sat, 13 Nov 2010 - 13:17
Napisano Thu, 18 Nov 2010 - 22:28
mam nowego dasha i śmiga jak ta lala. Zaktualizowane z usb. Wszytko działa. Jeszcze zaraz sobie dogram awatary I będzie cacy. Wszystkie gry i programy chodzą jak chodziły jutro sprawdzam NFS.
Napisano Fri, 26 Nov 2010 - 19:50
mati1411, o Thu, 18 Nov 2010 - 22:28, powiedział:
mam nowego dasha i śmiga jak ta lala. Zaktualizowane z usb. Wszytko działa. Jeszcze zaraz sobie dogram awatary I będzie cacy. Wszystkie gry i programy chodzą jak chodziły jutro sprawdzam NFS.
tez zrobiłem update z usb i zaktualizowałem z oryginalnego update m$ zeby miec awatary

Zaloguj się
Dodaj odpowiedź

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane