XBOX - Online: XBOX Aladin + xbmc / reinstalacja - XBOX - Online

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

XBOX Aladin + xbmc / reinstalacja

Użytkownik jest niedostępny   DanX 

• Very Easy
  • Grupa: Members
Witam,

właśnie stałem sie posiadaczem XBOXa i jak sie okazało już przerobionego modchipem Aladin. Przeglądałem wcześniej forum ale w dalszym ciągu nie jestem pewien pewnych kwestii.

1. Po odpaleniu na modchipie (przytrzymuje na 2 sek. power), laduje mi sie evolutionx dash. Mam tam do wyboru MS dashboard, setting, rebot, poweroff, settings, backup. Czy sa tu jakies ukryte funkcje czy to tylko to? Co to jest MS dashboard? Odpalanie microsoftowego dashboarda? Do czego to służy?

2. Chcę mieć na starcie xbmc (zamierzam głównie xboxa wykorzystywać jako domowe media-center i może czasami w coś pograć), jak mam ustawić, żeby wgrywało mi sie w pełni automatycznie przy starcie?

3. Mam Autoinstaller Deluxe 4.5, zainstalowalem xbmc, ale musze przedzierac się do niego przez menadzer plikow - stad pytanie powyzej. Przy okazji zauwazylem, ze mam duzy bajzel na dyskach. Jakies inne dashe, savey, pliki poprzedniego wlasciciela. Czy jest bezpieczny sposob zeby wyczyscic dysk twardy? Jakas forma dziewiczej instalacji? Jak to zrobic? Format? Ew. co można bezpiecznie wywalić a co musi zostac?

4. Czy przy tym modchipie Aladin jest szansa ze cos moge trwale zepsuc operujac softem? Tj. odpalajac jakies programy?

Pozdrawiam

i dziekuje z gory za opdowiedzi

Z NOWOŚCI: to jednak nie aladin jak bylo na fakturze dolaczonej do xboxa. Rozebralem i wychodzi ze jest: http://www.xbox-modchips.com/duox/duox2_white_v1.6.jpg to.

Użytkownik DanX edytował ten post Sun, 03 Jan 2010 - 17:37

0

• Very Easy
CYTAT(DanX @ 3.01.2010, 13:05) <{POST_SNAPBACK}>
Witam,

właśnie stałem sie posiadaczem XBOXa i jak sie okazało już przerobionego modchipem Aladin. Przeglądałem wcześniej forum ale w dalszym ciągu nie jestem pewien pewnych kwestii.

1. Po odpaleniu na modchipie (przytrzymuje na 2 sek. power), laduje mi sie evolutionx dash. Mam tam do wyboru MS dashboard, setting, rebot, poweroff, settings, backup. Czy sa tu jakies ukryte funkcje czy to tylko to? Co to jest MS dashboard? Odpalanie microsoftowego dashboarda? Do czego to służy?

2. Chcę mieć na starcie xbmc (zamierzam głównie xboxa wykorzystywać jako domowe media-center i może czasami w coś pograć), jak mam ustawić, żeby wgrywało mi sie w pełni automatycznie przy starcie?

3. Mam Autoinstaller Deluxe 4.5, zainstalowalem xbmc, ale musze przedzierac się do niego przez menadzer plikow - stad pytanie powyzej. Przy okazji zauwazylem, ze mam duzy bajzel na dyskach. Jakies inne dashe, savey, pliki poprzedniego wlasciciela. Czy jest bezpieczny sposob zeby wyczyscic dysk twardy? Jakas forma dziewiczej instalacji? Jak to zrobic? Format? Ew. co można bezpiecznie wywalić a co musi zostac?

4. Czy przy tym modchipie Aladin jest szansa ze cos moge trwale zepsuc operujac softem? Tj. odpalajac jakies programy?

Pozdrawiam

Z NOWOŚCI: to jednak nie aladin jak bylo na fakturze dolaczonej do xboxa. Rozebralem i wychodzi ze jest: http://www.xbox-modchips.com/duox/duox2_white_v1.6.jpg to.

dobra, sam sobie odpiszę, ew. jakbym glupoty wielkie pisal to prosze o sprostowanie... moze teraz ktos z szanownych mocniej doinformowanych forumowiczow sie zaktywizuje...

1,2, 3. cos bylo chyba nie tak w konfiguracji evoxa - brak jakiegos pliku. Olalem temat i z autoinstalera sformatowalem i postawilem dashboarda xbmc - ruszylo tak jak trzeba.
4. po analizie roznych postow wynika ze dla zdolniego (nieuswiadomionego) nic trudnego. Takze nie grzebalem za bardzo. W szczegolnosci ze okazalo sie ze mam innego modchipa.

A teraz czas na kolejne pytanie (liczac ze ktos jednak opdowie) W standardowej instalce xbmc mamy emulatory komputrow/konsol. A co z romami do nich? skad najlepiej sciagnac? i pytanie drugie - cos niespecjalnie skrypt do ogladania youtube dziala - jakies aktualizacje sa do tego? gdzie szukac konkretnie?

Pozdrawiam

0

Użytkownik jest niedostępny   Gangst3r 

• Na XO od: 11.02.2008
  • Interests:Only Original Xbox!
  • GamerTag:Gangst3r PL
CYTAT(DanX @ 3.01.2010, 13:05) <{POST_SNAPBACK}>
Witam,

Nie ma żadnych ukryttych opcji za menu odpowiada plik evox.ini. MS dahsboard to oryginalny dashboard stworzony przez microsoft, nie miał wiele funkcji prócz odtwarzania muzyki Audio, zmiane kilku ustawień zarządzania save'ami, odpalania filmów dvd i łączenie się z usługą Xbox Live!

Masz autoinstaller wybieraz XBMC jako dash i masz smile.gif

Możesz pokolei formatować dyski E F i ew G jak masz dysk np 160GB

Możesz programami typu Xbox Partitioner (zarządzanie dyskiem), config magic (zmiana systemowych ustawień) lub zmieniając bios na nie właściwy, ale przy tym chipie DuoX nie musisz się o to bać smile.gif zawsze możesz odpalić z drugiego banku smile.gif

Pozdrawiam

Dodaj obrazek

Chciałbyś dostać kod ze zdrapki Trial Live Gold, Microsoft Points lub jakąś gre na Xbox/Xbox 360? A uwierzysz, że możesz je mieć za napisanie kilku postów? Jeśli nie to sprawdź to już dziś!!!

Pomagam tylko na swoim forum!
0

CYTAT(DanX @ 4.01.2010, 0:32) <{POST_SNAPBACK}>
A teraz czas na kolejne pytanie (liczac ze ktos jednak opdowie) W standardowej instalce xbmc mamy emulatory komputrow/konsol. A co z romami do nich? skad najlepiej sciagnac? i pytanie drugie - cos niespecjalnie skrypt do ogladania youtube dziala - jakies aktualizacje sa do tego? gdzie szukac konkretnie?

Pozdrawiam

o romy na tym forum nie pytaj bo to jest zabronione, co do XBMC i skrytpu Youtube możesz pobrać jego nowszą wersje TUTAJ przyu okazji upewnij się, że masz dobrze połączonego z siecią internetową Xbox'a. Jakby prrblem dalej się ponawiał to zapraszam do pobrania nowszej wersji XBMC dostępnej TUTAJ lub TUTAJ

Pozdrawiam Gangst3r

Użytkownik Gangst3r_PL edytował ten post Mon, 04 Jan 2010 - 09:26

Dodaj obrazek

Chciałbyś dostać kod ze zdrapki Trial Live Gold, Microsoft Points lub jakąś gre na Xbox/Xbox 360? A uwierzysz, że możesz je mieć za napisanie kilku postów? Jeśli nie to sprawdź to już dziś!!!

0

Użytkownik jest niedostępny   evilbzyk 

• Easy
  • GamerTag:XRC_Evil_Bzyk_PL
Gangst3r, co do tych ukrytych funkcji w EvoX to mogę się z tobą nie zgodzić smile.gif

Odpalając plik evox.ini można zauważyć że niektóre funkcje są zablokowane - nawet na niektórych installerach tak jest biggrin.gif
Robi się to poprzez wstawienie # na poczętku wersu:)
Usuwając ten znak funkcja zostaje odblokowana:)
 Pomogłem?? Kliknij "Poleć post" :) 
0

w unleashx wystarczy dać do komendy aloow menu - no biggrin.gif nie wiem nie lubie evolutionx i nie używam go jedynie twoprzyłem menu do flashowania dla installera :)już niebawem będzie, właśnie składam XBMC do kupy pakuje i wrzucam na hostingi biggrin.gif pewnie będą 3 jak łącze pozwoli smile.gif
Dodaj obrazek

0

• Very Easy
CYTAT(Gangst3r_PL @ 4.01.2010, 9:25) <{POST_SNAPBACK}>
o romy na tym forum nie pytaj bo to jest zabronione, co do XBMC i skrytpu Youtube możesz pobrać jego nowszą wersje TUTAJ przyu okazji upewnij się, że masz dobrze połączonego z siecią internetową Xbox'a. Jakby prrblem dalej się ponawiał to zapraszam do pobrania nowszej wersji XBMC dostępnej TUTAJ lub TUTAJ

Pozdrawiam Gangst3r

Dzieki, w szczegolnosci za xbmczone, tego szukalem
0

Użytkownik jest niedostępny   themystic 

• Very Easy
jedno pytanie....

jak mozna uaktualnic XBMC jesli mam juz zainstalowanegoe (autoinstalleremz dashem XBMC).
chicalbym go uaktualnic...

help ;)

thx
0

Po prostu użyj pluginu w XBMC T3ch upgrader (nie pytaj mnie jak go używać) lub ściągnij najnowszą wersje XBMC i wgraj ją tam gdzie masz aktualną (nadpisując wszystkie pliki)
Dodaj obrazek

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1