Postaram się to wyjaśnić.
Co to jest highest skill ?
zacznijmy od tego, że pojęcia: "wbijanie skilla" "podnoszenie skilla"
odnoszą się głownie do podniesienia swojej rangi na konkretnym, rankingowym trybie.
Skille to coś jak lvle w grach MMO - wahają się w przedziale od 1 do 50.
Zatem nasuwa się pytanie, jak podbić Skill ? trzeba po prostu wygrywać mecze rankingowe.
uwaga: przegrana może oznaczać spadek skilla, ale HIGHEST skill zostanie w naszym profilu.
Na jakiej zasadzie to działa ?
Highest Skill to po prostu najwyższa osiągnięta wartość liczbowa (skilla), na jakimkolwiek trybie rankingowym.
Możemy np. na trybie Team Slayer wbić 20, później przegrywać i spaść na 19.
20 pozostanie przypisane do naszego profilu, jako "highest skill achieved"
Oczywiście nie trzeba grać jednego trybu rankingowego.
Jest ich wiele, na każdym nabijamy osobny Skill - najwyższy osiągnięty zalicza się do Highest Skilla...
Moja osobista rada. Jeżeli chcesz szybko podbić rangę, nie graj Team Slayerów.
W tym trybie 1pkt skilla przybywa za ok 3 wygrane mecze.
Polecam TeamDoubles - mecze 2 vs 2. Bywają bardzo trudne, ale skill szybciej rośnie (wraz z przegranymi, oczywiście szybciej spada).
Za co dostajemy punkty experience ? i ile ?
ogólnie rzecz biorąc, w H3 punkty doświadczenia mamy tylko za wygraną, lub inna wysoką pozycję w meczu:
w trybach typy Team vs Team - 1exp za wygranie, drużyna która przegrała - niczego nie dostaje.
Multiteam - gdzie są 4 teamy dwuosobowe - możemy dostać 1exp za wygraną, lub drugie miejsce.
Lone Wolfes/ Rumble Pit (FFA) - 1exp za wygraną, drugie i 3 miejsce. Na Rumble Pit expa możemy też dostać za czwartą pozycję.
DoubleExpWeekend - jak sama nazwa wskazuje. Tutaj dostajemy 2pkty expa, spełniając warunki jakie opisałem wyżej.
( Bungie w każdy czwartek wieczorem włącza wybrany przez sobie tryb, w który można grać do ok 9.00 w poniedziałek... )
Czy mogę mieć odjęte punkty exp ?
Tak. Przedwczesne kończenie gry odejmuje 1exp.
Podobnie ma się sprawa wyrzucenia z meczu .(jest to kara za zabijanie osób ze swojej drużyny..)
Osoba wyrzucona, dostaje -1exp'a.
Po co nam Skille i Exp ?
Obie te rzeczy składają się na jedną rangę.
np. Captain Grade 1 wymaga skilla:20 + exp:100
analogicznie, Captain Grade 2 wymaga skilla:20 + exp:150
Polecam TĄ tabelę, lub stronę Bungie.net.
ps
ciężko rozpisać to tak, aby każdy zrozumiał...
Mam nadzieję, że mi się to w miarę udało.
Pozdrawiam, Noxx
Użytkownik Noxx edytował ten post Sat, 23 Jan 2010 - 12:49

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane