XBOX - Online: Przeróbka software'owa SOFTMOD by Gangst3r - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (7 Stron) +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Przeróbka software'owa SOFTMOD by Gangst3r Najnowszy i najprostszy sposób na softmoda!!!

Użytkownik jest niedostępny   inv4der 

• Very Easy
  • Grupa: Members
Witam
Konsola miała zainstalowanego chipa XenoFX po wlaczeniu pokazywał sie tylko obraz Evo X i na dole obrazu Microsoft. Ring swiecił na pomaranczowo a potem caly czas na czerwono. Wylutowałem chipa i konsola orginalnie sie botuje ale po chwili mam blad 05, ring miga na przemian czerwony/zielony.
Podłaczyłem dysk wedlug Twojego toturiala na softmoda przezuciłem na Partycje 3 soft ale po podpieciu dalej to samo blad 05.
Mozesz cos poradzic czy to wina eeproma?

Pozdrawiam
0

Użytkownik jest niedostępny   Edward 

• Very Easy
Siema. Kuzyn przyniósł mi x'a bo coś zwalił i po uruchomieniu nic nie wyświetla tylko świeci się dioda na zielono/czerwono. Próbowałem zrobić tak jak w twoim tutorialu ale nie idzie... Doszedłem do momentu, że podpiąłem dysk x'a do kompa, na kompie fajnie go wykrywa, instaluje sie. Jak próbuje wyszukać go xplorerem to nie znajduje. Dysk mam podpięty jedną taśmą razem z dyskiem twardym komputera, bo inaczej nie da rady. W płycie głównej mam tylko jedno wejście na taką taśmę. Co robić?
0

Użytkownik jest niedostępny   MabsAbejese 

• Very Easy
  • GamerTag:MabsAbejese
What he said!
0

Użytkownik jest niedostępny   keenek 

• Very Easy
Można prosić o ponowne załadowanie zdjęć.
0

Użytkownik jest niedostępny   glabik 

• Easy
Zdjęcia z tutoriala działają ;)
*** Nie można dać wszystkim wszystkiego, bo wszystkich jest dużo a wszystkiego mało ***
0

Użytkownik jest niedostępny   kashanka 

• Very Easy
Problem rozwiazany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

usb -ide kabel niedziala /xplorer nie widzi dysku

problem rozwiazala instalacja softmoda za pomoca kabla usb wlasnej roboty i ipod 1 gb starej generacji

http://www.quaware.c..._0/MP3-5121.jpg

Użytkownik kashanka edytował ten post Thu, 09 Jun 2011 - 20:58

0

Użytkownik jest niedostępny   danioszewska 

• Very Easy
Czy dzięki temu będę mógł odpalać Kopie gier ??
0

Użytkownik jest niedostępny   Wit3g 

• Very Easy
Do Autora Tematu

czy ta przeróbka softmod obsługuje dyski o pojemności 750GB ?

Użytkownik Wit3g edytował ten post Thu, 27 Oct 2011 - 19:57

0

Użytkownik jest niedostępny   TitusVII 

• Very Easy
Czy opisany przez Gangst3ra sposób przerobienia konsoli zadziała na poniżej opisanym problemie.
Mam Xboxa 1,6. Był przerobiony softem, bez zadnego rozkręcania. Miał wgrany dash UnleashX. Bawiąc sie installerami sformatowałem partycję C. Teraz gdy włączam konsolę diody migają na czerwono-zielono a na tv wyskakuje błąd 13, który mówi o braku biosu.
Mam laptopa więc niewiem jak podłączyć do niego dysk od konsoli. Może są jakieś przejściówki/adaptery? Jedyne co mi do głowy przychodzi to podłączenie dysku konsoli do lapka przez gniazdo usb.
Jeśli opisana metoda przeróbki nie zadziała w moim przypadku to pozostaje mi tylko montaż chipa?
0

Użytkownik jest niedostępny   emil 

• Very Easy
  • GamerTag:pompeczka
zrobilem przerubke xboxa1 paczka od Gangst3r softmod i wsystko dziala poza ty ze gry kture wczesniej dzialaly orginalne podkreslam nie dzialaje po przerobieniu a jak kopiuje na hdd to niekture dzialaja a niektue nie co jest i jak to mozna naprawic panowie . mam tez jeszcze jedno pytanie jak przerobic konsole bez chipowania zeby dzialaly piraty ?

Użytkownik emil edytował ten post Fri, 16 Dec 2011 - 23:38

0

Użytkownik jest niedostępny   Kolarz87 

• Very Easy
Czy da się tą przeróbkę wykonać z poziomu laptopa,mając wszystkie przejściówki itp.
0

Użytkownik jest niedostępny   Cyslaw 

• Very Easy
Witam, mam konsolę z ameryki (w systemie NTSC) i teraz mam pytanie: Oryginalne gry są w formacie ntsc i normalnie działają. A jak przerobie xboxa to będę mógł odpalać gry (pirackie) w formacie PAL ? czy będę musiał ściągać gry ntsc. Zamierzam wgrać tą przeróbkę + aplikacje. Oczywiście z telewizorem nie ma problemu, kolory są, wszystko działa. Proszę o odpowiedź.

--

Zrobiłem jednak przeróbkę i gry działają wszystkie, i PAL i NTSC. Polecam zajęło <10 minut, a dzięki temu xbox zamiast konsolą stał się centrum multimedialnym. Szczególnie, że dostępność oryginalnych gier jest znikoma a znaleźć grę której się szukało za normalną cenę graniczy z cudem.

Użytkownik Cyslaw edytował ten post Mon, 09 Jan 2012 - 23:14

0

Udostępnij ten temat:

• (7 Stron) +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7