XBOX - Online: PES 2010 - problemy - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (2 Stron) +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

PES 2010 - problemy Wszystkie problemy związane z tą grą

Użytkownik jest niedostępny   Kuban 

• Very Easy
  • Grupa: Members
  • Interests:muzyka, kobiety, sport, gry, melanże
  • GamerTag:Kuban
Witam

Czy ma lub znalazł ktoś z Was może listę z prawdziwymi nazwami wszystkich klubów w PES 2010?? Również tych z grup "other"??

Pilne

Z góry dzięki
Audio-Video - LCD 40" SONY KDL-40W5500, DVD PIONEER DV310, HI-FI SONY MHC-RG220 (2x220Watt+2x80Watt) / Konsola - MICROSOFT XBOX 360 Premium / Notebook - TOSHIBA Satellite L20-183 / Car-Audio - RADIOODTWARZACZ SONY CDX-GT610U, SUBWOOFER SONY XS-L124P5B (1300Watt), WZMACNIACZ MAC AUDIO Fearless 2000 (750Watt)
0

• Very Easy
Dobra, już mam i to wszystkie smile.gif

Joł
Audio-Video - LCD 40" SONY KDL-40W5500, DVD PIONEER DV310, HI-FI SONY MHC-RG220 (2x220Watt+2x80Watt) / Konsola - MICROSOFT XBOX 360 Premium / Notebook - TOSHIBA Satellite L20-183 / Car-Audio - RADIOODTWARZACZ SONY CDX-GT610U, SUBWOOFER SONY XS-L124P5B (1300Watt), WZMACNIACZ MAC AUDIO Fearless 2000 (750Watt)
0

• Very Easy
Witam

Mam proste pytanie - Jak wygląda zapisywanie się zwycięstw w PES 2010? Chodzi tutaj głównie o mecze turniejowe.

Pytam o to, gdyż np. w PES 2009, gdy samemu utworzyło się turniej, w którym grało się np we czwórkę z kumplami, to dziwnie to wyglądało. Mianowicie taki przykład z PES 2009 - wszedłem do menu z ligą/pucharem, wybrałem ligę, wybrałem ilość drużyn na 4, ilość zawodników również na 4, gdyż byłem z trzema kolegami i zachciało nam się rozegrać mały turniej. Miałem nadzieję, że zapisane będą tylko i wyłącznie zwycięstwa gracza, na którego to profilu gramy, a tu dupa zimna... okazało się, że wyniki (zwycięstwa, remisy i porażki) były zapisywane nie pod profil - czyli tylko tego zawodnika, na którego to profilu graliśmy - lecz pod numer zawodnika, tzw. "player'a" - czyli każdego, kto grał jako "player 1", a przecież każdy grał po jednym meczu z każdym "u siebie", czyli każdy był kilka razy "player'em 1"!! Szczyt głupoty, ale co zrobić. Idąc dalej, chciałem przejść na granie z kumplami tylko meczy towarzyskich, a tutaj uwaga, uwaga - tych w ogóle nie zapisywało (wyników z tych meczy)!!

Jak to wygląda w PES 2010?? Czy jeśli wejdę w tryb LEAGUE/CUP i wybiorę możliwy do pełnej modyfikacji INTERNATIONAL LEAGUE - to będą zapisywane wyniki tylko moich meczy?? Czy tak jak w poprzednim PES'ie, meczy wszystkich tych, którzy grali jako "player 1" (czyli mając 2 pady chcąc nie chcąc, każdego po trochu)??
Czy może tryb COMMUNITY służy do takiego stworzenia LIGI, by każdy był "tylko i wyłącznie sobą"??

Pilne

Z góry dzięki za wyczerpujące odpowiedzi smile.gif

Kuban
0

Użytkownik jest niedostępny   Hidden_PL 

• Easy
  • Interests:Gry, piłka nożna, Hip Hop
  • GamerTag:Hidden PL
Teraz ja poproszę. wink.gif

Dzisiaj PES do mnie dotarł.
Dodaj obrazekDodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   chryc 

• Very Easy
Takie coś znalazłem:

Panionios - Marchidegna
Stabæk - Huerpojauza C.F.
FC Timişoara - FC Cerchizmajiu
Amkar Perm - Alashergokh F.C.
CSKA Moscva - PFC Ryagzhilograd
Dynamo Moscva - F.C. Kolugavinsk
Rubin Kazan - F.K. Ljemorac
FC Zürich - A.S. Punoichongaux
Trabzonspor - MFK Trnolevoce

Source: PESFan

Arsenal - North London
Aston Villa - West Midlands Village
Birmingham City - West Midlands City
Blackburn - Lancashire
Bolton - Middlebrook
Burnley - Lancashire Claret
London FC - Chelsea FC
Everton - Merseyside Blue
Fulham - West London White
Hull City - Yorkshire Orange
Manchester City - Man Blue
Portsmouth - Pompy
Stoke City - The Potteries
Sunderland - Wearside
Tottenham Hotspur - North East London
West Ham United - East London
Wigan Athletic - Lancashire Athletic
Wolverhampton Wanderers - Wolves

ALM Rojo/Blanco - Almeria
GET Azul - Getafe
GIJ Rojo/Blanco - Sporting Gijon
MLG Blanco/Azul - Malaga
Pamp Rojo - Osasuna
TNR Azul/Blanco - Tenerife
XRZ Azul - Xerez
ZAR Blanco Azul - Real Zaragoza
0

Użytkownik jest niedostępny   Sam Fisher 

• Medium
  • Interests:NFS , FM ,PES , FIFA ,Black, MGS, Splinter cell
  • GamerTag:pazdzioch pl i drugi samfisher74
dawno mnie nie było na forum , ale ten temat się pojawia przy każdej odsłonie PES rolleyes.gif nic sie nie mzmieniło
xbox 360 slim , LCD Samsung 26" HD ready , amplituner pro logic
.... Fisher jest 5 lat na forum ...
0

Użytkownik jest niedostępny   mnml boy 

• Medium
  • Interests:dużo tego..główne to Muzyka, AudioVideo, Sport, Turystyka ;)
  • GamerTag:dawidd86
Na Winning Eleven Blog jest sporo option file do pobrania, tzn. na X'a trzeba mieć jeszcze transfer kit tongue.gif

"Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę." Eddy Manson
0

Użytkownik jest niedostępny   diego_maradona21 

• Very Easy
witam,
mam takie spostrzeżenie odnośnie patchy wydawanych przez Konami. Czy mi sie wydaje czy dość mocno zmieniają one gameplay?
Niedawno jakoś dziwnie zaczęło mi się grac, piłkarze zaczęli wolniej się ruszać, generalnie znacząco spadło tempo gry. Do tego doszły jakieś ślamazarne zagrania typu odbicie piłki od tyłka czy bardzo niedokładne podania. Ostatnio jednak tempo gry strasznie wzrosło! Niemal kilkukrotnie i nawet zaczyna to wyglądać jak jakaś parodia. Nie wiem co się dzieje. Dodam ze gram tylko online.

Ktoś ma podobne spostrzeżenia?
0

• Medium
Tak, KCET walczy z tym kodem)Pes 2010), choć wiadomo że w Pes 11 będzie rozgrywa wolniejsza niż w Pes 2010 gdzie przegięli z tym elementem, to chyba jakiś trend bo Fifa 2010 też jest za szybka, mam nadzieje że się opamiętają. wink.gif

Użytkownik mnml boy edytował ten post Tue, 09 Mar 2010 - 13:14

"Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę." Eddy Manson
0

Użytkownik jest niedostępny   Marklar 

• Easy
  • GamerTag:marklar666
Odkopie temat zeby nie zakladac nowego. wlasciwie to dlaczego nie ma tutaj zbiorczego tematu dla pesa?

przesiadlem sie miesiac temu z fify10 na pes2010 i pare rzeczy mnie irytuje:

1. podania w uliczke (przycisk Y). czesto sa one tak slabe ze pilka nawet nie dolatuje do adresata! jak przytrzymam dluzej przycisk to pilka mija swoj "cel" i leci do nastepnego pilkarza, ew. zostaje przechwycona przez przeciwnika. jakies porady?

2. dosrodkowania. w poprzednich czesciach mozna bylo, w ustawieniach sterowania, wybrac 5 roznych sposobow na podanie pilki w pole karne. nie moge teraz znalezc tego w opcjach. usuneli? po jaka cholere?

3. obrona rzutu wolnego. przy tym stalym fragmencie gry komputer/kosnola sama ustawia ilosc graczy w murze. kiedys mozna bylo odejmowac po jednym pilkarzu az do zlikwidowania muru - przydaje sie kiedy rzut wolny jest w odleglosci 40m od bramki, na ch... mi wtedy mur? W 2010 mozna tylko dodawac pilkarzy, ew. odjac tych dodanych przeze mnie. znowu pytanie po jaka cholere to ograniczyli?

4. wrzut z autu. nie pamietam jak bylo w 2009 ale jak przypomne sobie jak to wyglada w fifie10 to sie zastanawiam czy osoby wychwalajace realizm w pesie maja rowno pod kopula. jak przywolac innych pilkarzy do odbioru pilki? czesto jest tak ze tylko jeden typek czeka przy linii bocznej, stojac jak kloda w ogole nie probujac oderwac sie od pilnujacego go obroncy.

5. strzaly - za bardzo finezyjne. pilkarze z kazdej pozycji potrafia tak przy...ac ze w realu bramkarza dawno by zniesli na noszach po przyjeciu kilku takich strzalow. ladnie to wyglada ale realne to za bardzo nie jest.

6. nurkowanie - rozumiem ze po nieudanej probie nurkowania dostajemy zoltko. w PES2010 mozna dodatkowo dostac kartke gdy niechcacy zanurkuje na srodku boiska, biegnac sam z pilka a w promieniu 10m nie ma zadnego przeciwnika!

7. rzuty karne - rozgrywam juz drugi sezon w master league, rozegralem dodatkowo kilkanascie pojedynczych spotkan plus turniej ligi mistrzow. w sumie powinno byc ok 100 meczy. przez ten czas tylko RAZ zostal podyktowany karny dla mnie. w ogole przeciwnik jakos rzadko fauluje.

8. wznowienie gry przez bramkarza - gram z lewej strony na prawa i chce wybic daleka pilke do lewego skrzydlowego. naciskam B trzymajac galke wychylona w gore a pilka i tak leci na srodek albo na prawo. o co tu chodzi? jak sterowac bramkarzem?

9. to samo co wyzej tylko tym razem wyrzut z reki po udanej interwencji. chce jak najszybciej rozpoczac kontratak wiec naciskam A. bramkarz zamiast od razu podac musi sobie odbic pilke od murawy! caly proces wznowienia gry trwa z 2-3 sekundy i nie ma juz szans na udana akcje.

Mimo tych narzekan musze przyznac ze oplacalo sie wrocic do PESa. nie powiem czy jest lepszy czy gorszy od fify. obie gry maja swoje wady i zalety. fifa mi sie poprostu znudzila i mialem nadzieje ze PES bedzie o wiele lepszy. w niektorych aspektach jest, w innych jest zdecydowanie gorszy. jak macie jakies uwagi do powyzszych punktow to chetnie przeczytam. mam nadzieje ze wiekszosc z nich wynika z mojej niewiedzy a nie z ulomnosci gry.

Rozpisalem sie troche, moze zbyt chaotycznie. siedze w robocie i co chwile ktos mi sie kreci za plecami, ciezko sie skupic smile.gif

pozdr.
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   franieczeka 

• Very Easy
witam

szukam wszedzie i nie moge znalezc...

prosze napiszcie mi jak sie lobuje bramkarza w pesie 2010..?

z gory bardzo dziekuje....
0

Użytkownik jest niedostępny   robert1989-18 

• Easy
  • GamerTag:Polaczek2009
Trzeba kopnąć piłkę nad bramkarzem ^^ dry.gif
0

• Easy
LB plus strzal. jak chcesz zrobic technicznego loba (gdy bramkarz rzuca sie juz pod nogi) to po wczesniejszej kombinacji naciskasz jeszcze RB
Dodaj obrazek
0

• Medium
Po kolei @ Marklar:

1. Tu dużo zależy od umiejętności piłkarzy przy podaniach, trzeba to wyczuć, czasem lepiej jest przytrzymać dłużej, czasem warto tylko musnąć przycisk. Jednak tu główny czynnik to umiejętności piłkarzy i też ich karty jakie mają(czyli ich specjalne umiejętności).

2. Z tego co pamiętam to chyba usunęli, niestety. Jednak ciągle masz tu kilka wariantów. Czyli podobnie jak w Fifie, 2*przycisk odpowiadający za podanie górą, 3*, plus różne kierunki.

3. Zgadzam się, ale masz natomiast więcej wariantów reakcji muru, to w zależności od wciśniętych czy przytrzymanych guzików.

4. Tak, ale to bliżej realizmu, gdyż w realu też zawodnicy dość mocno kryją, natomiast tu zawsze podanie nastąpi, a nie jak fifie, gdzie musisz odejść od piłkarza by mógł mu podać.

5. Zgadzam się że strzały są przesadzone, to idzie w kierunku widowiskowości, a nie realizmu, jednak co by nie mówić są ładniejsze niż w Fifie, i mniej przewidywalne. Są ich trzy typy, techniczny z RB, Lob z LB, normalny, uderzenie mocniejsze przez wypuszczenie sobie piłki(LB i RB) a potem strzał normalny, przeniesienie piłki nad leżącym bramkarzem czyli jak uderzasz normalnie, to w trakcie ładowania siły paska przytrzymujesz RB, i wtedy piłka zgrabnie nad bramkarzem zostanie przeniesiona. smile.gif

6. Fakt, to element losowy, przyznam się że nie korzystałem z niego.

7. Widocznie tu zadziałał patch, bo wcześniej zdarzały się zbyt częste faule co doprowadzało do furii. Wg. mnie zmiana na plus.

8. Jeśli chodzi o wznowienie, to piłka zazwyczaj leci w środek, niestety. Choć można mieć min. wpływ na to gdzie podaję, wychylając gałkę.

9. To zależy od bramkarza. Czasem się tak zdarza, a czasem szybko można wykopnąć piłkę.

Tak to inna piłka niż Fifa, wg. mnie jednak trzeba więcej pograć piłką by zrobić jakąś ładną akcję, lub przedostać się pod pole karne rywala. Na plus warte uwagi jest też większe boisko, bliżej tu realizmu, tu u konkurencji mamy z tym do czynienia tylko w Euro 08 i nowym WC 10. Klimat i otoczka meczu także wg. mnie lepsza w PES, no i przywiązanie do detali, charakterystyczne zagrania czy cieszynki tylko dla pewnych piłkarzy. Graficznie wg. mnie też lepiej, lepiej odwzorowani piłkarze, lepsze oświetlenie. Fizyka piłki także lepsza, nie odbija się jak kauczuk w Fifie. Jednak trochę zabiją tą grę animacja zawodników i detekcja kolizji czy fizyka upadków, która jest gorsza niż na Ps2, w takim Pes 3 czy Pes5. Nie wiem jakim cudem to KCET zrobiło, natomiast odgrażają się na WE BLOG, że PES 2011 będzie miał nową, świetną animację zawodników i lepszą detekcję kolizji oraz fizykę dla zawodników.

smile.gif
0

• Easy
CYTAT(mnml boy @ 22.04.2010, 8:38) <{POST_SNAPBACK}>
1. Tu duzo zalezy od umiejetnosci pilkarzy przy podaniach, trzeba to wyczuc, czasem lepiej jest przytrzymac dluzej, czasem warto tylko musnac przycisk. Jednak tu glówny czynnik to umiejetnosci pilkarzy i tez ich karty jakie maja(czyli ich specjalne umiejetnosci).

Gram Czerwonymi Diablami wiec ich umiejetnosci sa raczej wysokie wink.gif Przypomnialo mi sie jeszcze wczoraj ze dosc czesto pilkarze nie daja rady przerzucic pilki na drugie skrzydlo. Nawet jak sila podania jest na maxa to pilka dolatuje na 3/4 odleglosci. Mam tu na mysli podania gora, rozumiem ze po ziemi jest trudno smile.gif Mozna jakos jeszcze zwiekszyc sile gornego podania?

CYTAT
4. Tak, ale to blizej realizmu, gdyz w realu tez zawodnicy dosc mocno kryja, natomiast tu zawsze podanie nastapi, a nie jak fifie, gdzie musisz odejsc od pilkarza by mógl mu podac.

Nie mam pretensji ze przeciwnik kryje moich. rozchodzi sie o to ze ci drudzy w ogole nie wychodza na pozycje. na dodatek nie da sie przywolac dodatkowego pilkarza. Wiesz pewnie dobrze jak to wyglada w realu, gdzie walczy sie juz o pilke zanim zostanie wyrzucona z autu. W pes natomiast wszyscy stoja jak w starym sensible. Wg mnie FIFA pod tym wzgledem bije na glowe PES'a.

CYTAT
przeniesienie pilki nad lezacym bramkarzem czyli jak uderzasz normalnie, to w trakcie ladowania sily paska przytrzymujesz RB, i wtedy pilka zgrabnie nad bramkarzem zostanie przeniesiona. smile.gif

napisalem to samo odpowiadajac na pytanie o lobowaniu bramkarza. swoja droga to nie jest moj pierwszy kontakt z PESem, gram w niego od czasu 3 czesci. wiem jak sie strzela smile.gif wiekszosc powyzszych pytan wynika z tego ze wersja 2010 dosc znacznie sie rozni do wczesniejszych, przynajmniej z tego co pamietam.

CYTAT
6. Fakt, to element losowy, przyznam sie ze nie korzystalem z niego.

Nie ma w tym nic losowego. zawsze jak zdarzy sie opisana wczesniej sytuacja to dostaje zoltko

CYTAT
9. To zalezy od bramkarza. Czasem sie tak zdarza, a czasem szybko mozna wykopnac pilke.

Chodzilo mi o podawanie reka. wiem ze to zalezy od bramkarza ale wg mnie nie powinno. przeciez to ja gram w ta gre a nie konsola.

CYTAT
Klimat i otoczka meczu takze wg. mnie lepsza w PES

Kwestia gustu.

CYTAT
Graficznie wg. mnie tez lepiej, lepiej odwzorowani pilkarze, lepsze oswietlenie. Fizyka pilki takze lepsza, nie odbija sie jak kauczuk w Fifie.

Twarze napewno lepsze niz w fifie ale stroje zdecydowanie lepsze w produkcie EA. zgadzam sie w sprawie fizyki pilki. w fifie w czasie deszczu praktycznie nie dalo sie grac. mialem wrazenie ze gram na parkiecie

Dodaj obrazek
0

• Medium
Można zwiększyć precyzję podań naciskając R2 czyli na X360 RT. Działa to zarówno przy podaniach po ziemi(piłka jest posyłana jednak na wprost, lub czasem nawet za piłkarza), jak i przy podaniach górnych(piłka zyskuję większą parabolę, ale jest podana na centymetry do nogi). smile.gif

Z częścią powyższej Twojej wypowiedzi się zgadzam, z częścią nie. Ja ciągle czekam na tej generacji na króla futbolu, fifa jest dla mnie zbyt arcadowa(choć nowy WC2010 miło zaskakuję), a Pes mimo wszystko jednak jest gorszy niż wcześniejsze edycję(najlepszy dla mnie Pes 5), głównie przez dziwną animację zawodników i detekcję ich kolizji. Mam nadzieje że w tym roku dostaniemy to, na co tak długo czekamy.

Z ciekawostek:

Stary news, ale może ktoś go przeoczył:

http://winningelevenblog.com/files/2009/11...backarticle.jpg
0

• Easy
chodzi mi ostatnio po glowie przesiadka z x360 na PS3. Sa jakies zauwazalne roznice miedzy PES2010 na obie te platformy? czytalem gdzies ze np. fifa10 ma dluzsze replaye na PS3.
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   ikip 

• Easy
fifa na ps3
- ma dłuższe replaye (cały mecz)
- dłużej ładuje
- jak dla mnie bardziej "łysą" arenę
- męczy płytę jak gra muzyka, także podczas meczu
- trudniej kogoś zaprosić (ale to już wina sprzętu, chodzi mi tu o to że trzeba wchodzić do centrum gracza grając z przyjaciółmi i odbierać wiadomości)
pes ma demo działające bez opóźnień na rekcje zawodników

tyle na szybko smile.gif

ps. no i gramy w fife online za free tongue.gif

ps2. pad trochę za mały na początku (od ps3) potem jest juz ok, kwestia tygodnia, no i pad od ps3 jest precyzyjniejszy od xboxowego

Użytkownik ikip edytował ten post Thu, 22 Apr 2010 - 11:35

Dodaj obrazekDodaj obrazek
0

• Easy
CYTAT(ikip @ 22.04.2010, 11:24) <{POST_SNAPBACK}>
- trudniej kogoś zaprosić (ale to już wina sprzętu, chodzi mi tu o to że trzeba wchodzić do centrum gracza grając z przyjaciółmi i odbierać wiadomości)

Mam rozumiec ze jak wybiore quick match (online) to FIFA nie wyszuka mi losowo przeciwnika? musze sam wybrac konkretna osobe z ktora chce grac? Tak samo w PES?

Użytkownik Marklar edytował ten post Thu, 22 Apr 2010 - 11:45

Dodaj obrazek
0

• Medium
Pełna zgoda z Ikipem, poza jednym demo Pes na Ps3, także ma lekkie opóźnienia na reakcje zawodników w stosunku do pełnej wersji. Plus do tego dochodzi większa społeczność Pes'owa na PS3, i możliwość zgrywania fantastycznych OPTION FILE do PES'a bez zbędnego kombinowania jak na X360 czyli kupno transfer kita etc. wink.gif

Wszystkie OPTION FILE na tej stronce: http://winningelevenblog.com/ na forum.

Ps. W online w PES normalnie wyszykuję CI szybki mecz, no chyba że chcesz grać w jakimś lobby czy turniejach. No i sama konsola pozwala na bezproblemową grę do późnych godzin nocnych, konsola tak nie hałasuję. wink.gif

Użytkownik mnml boy edytował ten post Thu, 22 Apr 2010 - 11:48

0

Udostępnij ten temat:

• (2 Stron) +
  • 1
  • 2