CYTAT
1. podania w uliczke (przycisk Y). czesto sa one tak slabe ze pilka nawet nie dolatuje do adresata! jak przytrzymam dluzej przycisk to pilka mija swoj "cel" i leci do nastepnego pilkarza, ew. zostaje przechwycona przez przeciwnika. jakies porady?
To chyba dobrze, że nie zawsze dochodzi do napastnika
CYTAT
2. dosrodkowania. w poprzednich czesciach mozna bylo, w ustawieniach sterowania, wybrac 5 roznych sposobow na podanie pilki w pole karne. nie moge teraz znalezc tego w opcjach. usuneli? po jaka cholere?
Hymm grałem we wszystkie części Pro i nie wiedziałem, że można było coś zmieniać w ustawieniach. Wiem natomiast, że 1xB to normalne dośrodkowanie, 2xB nieskie, 3xB to dośrodkowanie po ziemi. Można też przytrzymać (chyba, bo gram już odruchowo) LB+B a zawodnik poda do najbardziej wysuniętego zawodnika.
CYTAT
3. obrona rzutu wolnego. przy tym stalym fragmencie gry komputer/kosnola sama ustawia ilosc graczy w murze. kiedys mozna bylo odejmowac po jednym pilkarzu az do zlikwidowania muru - przydaje sie kiedy rzut wolny jest w odleglosci 40m od bramki, na ch... mi wtedy mur? W 2010 mozna tylko dodawac pilkarzy, ew. odjac tych dodanych przeze mnie. znowu pytanie po jaka cholere to ograniczyli?
Nie wiem czy mi się to śniło (
CYTAT
4. wrzut z autu. nie pamietam jak bylo w 2009 ale jak przypomne sobie jak to wyglada w fifie10 to sie zastanawiam czy osoby wychwalajace realizm w pesie maja rowno pod kopula. jak przywolac innych pilkarzy do odbioru pilki? czesto jest tak ze tylko jeden typek czeka przy linii bocznej, stojac jak kloda w ogole nie probujac oderwac sie od pilnujacego go obroncy.
Auty... najbezsensowniejsza rzecz w tej grze. Grając z żywym przeciwnikiem irytują strasznie.
CYTAT
5. strzaly - za bardzo finezyjne. pilkarze z kazdej pozycji potrafia tak przy...ac ze w realu bramkarza dawno by zniesli na noszach po przyjeciu kilku takich strzalow. ladnie to wyglada ale realne to za bardzo nie jest.
Graczom się to podobało w 6 części, dlatego do tego wrócili.
CYTAT
6. nurkowanie - rozumiem ze po nieudanej probie nurkowania dostajemy zoltko. w PES2010 mozna dodatkowo dostac kartke gdy niechcacy zanurkuje na srodku boiska, biegnac sam z pilka a w promieniu 10m nie ma zadnego przeciwnika!
Dla mnie mogliby usunąć symulowanie...
CYTAT
7. rzuty karne - rozgrywam juz drugi sezon w master league, rozegralem dodatkowo kilkanascie pojedynczych spotkan plus turniej ligi mistrzow. w sumie powinno byc ok 100 meczy. przez ten czas tylko RAZ zostal podyktowany karny dla mnie. w ogole przeciwnik jakos rzadko fauluje.
To chyba mankament całej serii, bo nie pamiętam części w której byłoby fauli 'w sam raz'.
CYTAT
8. wznowienie gry przez bramkarza - gram z lewej strony na prawa i chce wybic daleka pilke do lewego skrzydlowego. naciskam B trzymajac galke wychylona w gore a pilka i tak leci na srodek albo na prawo. o co tu chodzi? jak sterowac bramkarzem?
9. to samo co wyzej tylko tym razem wyrzut z reki po udanej interwencji. chce jak najszybciej rozpoczac kontratak wiec naciskam A. bramkarz zamiast od razu podac musi sobie odbic pilke od murawy! caly proces wznowienia gry trwa z 2-3 sekundy i nie ma juz szans na udana akcje.
9. to samo co wyzej tylko tym razem wyrzut z reki po udanej interwencji. chce jak najszybciej rozpoczac kontratak wiec naciskam A. bramkarz zamiast od razu podac musi sobie odbic pilke od murawy! caly proces wznowienia gry trwa z 2-3 sekundy i nie ma juz szans na udana akcje.
Puść lepiej piłkę i wybij z ziemi, bo bramkarze to debile.

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane