XBOX - Online: WSC Real 09: World Snooker Championship - XBOX - Online

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

WSC Real 09: World Snooker Championship Gra ktoś?

Użytkownik jest dostępny   kantona 

• Ultimate
  • Grupa: Moderator XO
Dziś doleciała do mnie gra - używana za 30zł - trafiło mi się, bo nigdzie nie można tego dostać smile.gif

Może grywa ktoś? Mam parę pytać odnośnie sterowania, no i oczywiście pograłbym z kimś na live wink.gif
Olewanie regulaminu + offtop = Dodaj obrazek

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Jacetto888 

• BELIEVE
  • Grupa: Members
  • Interests:piłka nożna, manutd
  • GamerTag:Jacetto888
A fajna chociaż? Jak jest ze sterowaniem? Bo może bym sobie kupił wink.gif
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

• Ultimate
Sterowanie ok - tylko trzeba przestawić w opcjach na classic - bo na real klawisze są tak poustawiane że się gubię. To nie pierwszy snooker w jakiego gram na konsolach - mam co roku od 2005 wink.gif + na co dzień gram na kompie w Carom 3d od prawie 5 lat biggrin.gif

Jedna rzecz mnie wkurza - można wyłączyć muzykę ale nie można wyłączyć tłumu w tle - który coś tam klaska, wiwatuje a jak się nic nie dzieje to mruczy - jeżeli to ściszasz - ściszasz także dźwięk samej gry - uderzenia kijem i odbicia bil.

W poprzednich wersjach było tak, że jak chciało się dokładnie przycelować to można było zrobić zoom na bilę w którą się celowało i od niej były strzałeczki gdzie poleci - na takim zoomie można było dokładnie wymierzyć - teraz można zrobić zooma i są strzałki ale niestety nie można już wtedy korygować - tak więc można sobie ustawić - zrobić zooma, pokręcić kamerą, a jak coś nie pasuje to znowu wyłączyć zooma, poprawić, włączyć zooma, ustawić kamerę - sprawdzić czy ok i dopiero uderzać. Czasem jest taka sytuacja, że zanim uderzę kijem - kilka minut sprawdzam, poprawiam itd.

Wielkim plusem jest to, że jak się gra z kompem, można pominąć całe jego celowanie itp i pokazuje się od razu efekt jego uderzenia. To samo jest jeżeli nie chcemy patrzyć na swoje uderzenie (np wiemy że poleci jak chcemy) więc w momencie całej animacji klika się X i już pokazuje się końcowy efekt a my możemy już wykonywać kolejne uderzenie.

Poziom trudności jest ekstremalny i nie można go zmienić - jeżeli przez przypadek rozbijemy bile po całym stole - to przy pierwszym podejściu komp nabije tyle punktów, że go już nie dogonisz - na szczęście za to w drugą stronę jest tak samo - jeżeli on uderzy tak że bile rozwalą się po całym stole - my możemy spokojnie wbijać przez długie minuty to co nam się podoba biggrin.gif

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
1

Użytkownik jest niedostępny   Jacetto888 

• BELIEVE
  • Grupa: Members
  • Interests:piłka nożna, manutd
  • GamerTag:Jacetto888
Kurde, a myślałem że jak kupię to będę miał szanse, a trafiłem na nałogowca laugh.gif
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

• Ultimate
Kupuj, kupuj może się odegram snookerze te przegrane mecze w Fifie Dodaj obrazek Dodaj obrazek

[połączony post]

Ok - pograłem kila tygodni i teraz mam jakieś tam swoje zdanie na temat gry. Do samego gameplaya nie ma się co przyczepiać. Gra się dobrze, sterowanie ok. Granie online z losowym przeciwnikiem jeszcze nigdy się nie udało znaleźć innego gracza -serwery puste. Wkurza mnie jedna rzecz i to maxymalnie - publiczność - po skończeniu meczu zaczynają klaskać i tak klaszczą dopóki nie wyjdziesz do menu. Jak grasz następną rundkę albo całkowicie dasz play again - i tak klaszczą - nie da się wyciszyć samej publiczności - tylko cały dźwięk :(

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1