XBOX - Online: Shank - XBOX - Online

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Shank

Użytkownik jest niedostępny   SzaMann 

• Easy
  • Grupa: Members

Brutalna platformówka 2D, w której tytułowy bohater, Shank, walczy z hordami bardzo niebezpiecznych przeciwników.
Shank to dynamiczna i bardzo krwawa platformówka 2D, skupiająca się przede wszystkim na walce. Produkcja została opracowana przez studio Klei Entertainment, znane między innymi z gier Eets oraz Eets: Chowdown.
W Shank wcielamy się w prawdziwego twardziela, który musi zmierzyć się z dużą ilością bandziorów. Bohater nie jest zwykłym osiłkiem – potrafi doskonale władać różnymi broniami, wykonywać widowiskowe ewolucje w powietrzu, biegać po ścianach oraz efektownie wykańczać przeciwników. Do przejścia czeka wiele zróżnicowanych poziomów (od miasta aż po dżunglę) okraszonych efektownymi, dwuwymiarowymi i bardzo komiksowymi przerywnikami filmowymi.
Rozgrywka w produkcji Klei Entertainment jest niezwykle brutalna oraz dynamiczna, przez co kojarzy się z takimi tytułami jak God of War. W odróżnieniu od produkcji o przygodach Kratosa w Shank akcję obserwujemy z boku, a całość jest klasyczną platformówką z rozbudowanym systemem walki. Do eliminowania wrogów możemy wykorzystać takie narzędzia jak piłę łańcuchową, pistolety, noże, czy granaty. Niejednokrotnie musimy walczyć z potężnymi bossami.
Na uwagę zasługuje bardzo ciekawa oprawa wizualna gry. Twórcy wykorzystali stylistykę komiksową i rozmaite techniki animacji, dzięki czemu grafika może robić wrażenie mimo dwóch wymiarów. Miłym dodatkiem są świetne odgłosy oraz odpowiednio zadziorna ścieżka dźwiękowa.

Źródło:www.gry-online.pl

http://www.youtube.c...h?v=Smi2AF46-vk
ZIELONA BIOLUMISENCJA
0

Użytkownik jest niedostępny   Dunay 

• TANGO DOWN
  • Grupa: Moderator XO
  • GamerTag:Dunay PL
Była już premiera tego czy jeszcze nie?
Dodaj obrazekPRZECZYTAJ ZANIM COKOLWIEK NAPISZESZ! REGULAMIN!
FLOREK TY TEŻ? Dodaj obrazek

0

Użytkownik jest niedostępny   grzech1991 

• Forumowy wyjadacz
  • GamerTag:grzech1991POL
04 sierpnia 2010 ( światowa data premiery )
obecnie brak planów wydania ( data wydania w Polsce )
04 sierpnia 2010 ( Europejska data premiery ) (PAL)
04 sierpnia 2010 ( data premiery w USA ) (NTSC)
Dodaj obrazek
Nie udzielam pomocy na GG i PW! Od tego jest forum! | Pomogłem? Kliknij "+"
1

Użytkownik jest niedostępny   SzczurekPB 

• Medium
Shank pojawi się 24 sierpnia

Czas premiery nieźle zapowiadającej się dwuwymiarowej gry akcji - Shank - była jak dotąd dość lakonicznie określana jako "lato 2010". Dosłownie przed chwilą poznaliśmy szczegółową datę.

Nowe dzieło Klei Interactive trafi do cyfrowej dystrybucji pod koniec sierpnia, a konkretniej - 24 na PlayStation Network i dzień później na XBLA*. Cena - ok. 47 zł - wygląda na dość wygórowaną, choć wszystko zależy od jakości samej gry. Dowiedzieliśmy się także, że gra będzie miał tryb współpracy, choć ograniczy się on tylko do jednej misji. Mimo że nie powinniśmy się spodziewać arcydzieła, to fani rozgrywki w starym stylu będą zadowoleni.

http://polygamia.pl/...4_sierpnia.html

Użytkownik SzczurekPB edytował ten post Wed, 21 Jul 2010 - 07:46

0

Użytkownik jest niedostępny   bushi11 

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
  • GamerTag:bushi11

Premiera interesująco zapowiadającej się dwuwymiarowej platformówki Shank coraz bliżej. Z tej okazji, twórcy postanowili w dość prosty sposób się wypromować, robiąc jednocześnie prezent graczom. Ogłosili, iż jeżeli ich strona na Facebooku osiągnie ponad 1500 fanów, to udostępnią soundtrack ze swojej gry całkowicie za darmo.

Reakcja internatów była jak zwykle natychmiastowa i oczekiwana liczba została osiągnięta w blisko 3 godziny. Całkowicie zaskoczyło to twórców, którzy nie spodziewając się tak szybkiego odzewu, nie są jeszcze całkiem gotowi do udostępnienia muzyki, z czego tłumaczą się na blogu.

"Nie doceniliśmy zapotrzebowania na soundtrack z Shank. Osiągnęliśmy nasz cel na Facebooku w 3 godziny. Już rozmawiałem z Vincem na temat udostępnienie reszty kawałków. Vince i Jason właśnie je remasterują, aby nadawały się do samodzielnego odsłuchania i wypuścimy je kiedy tylko będziemy gotowi."

Shank to krwawa, dwuwymiarowa platformówka, która pojawić ma się w październiku tego roku na Xbox 360, PS3 oraz PC.

źródło: gaminator
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   bushi11 

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
  • GamerTag:bushi11
Combo Trailer:

Dodaj obrazek
1

Użytkownik jest niedostępny   Dunay 

• TANGO DOWN
  • GamerTag:Dunay PL

nic specjalnego w tym nie widzę, jednak podziękuję
Dodaj obrazekPRZECZYTAJ ZANIM COKOLWIEK NAPISZESZ! REGULAMIN!
FLOREK TY TEŻ? Dodaj obrazek

1

Użytkownik jest niedostępny   akro16 

• Easy
Mi się podoba ta arcadówka, grafika na +, i te combosy :).
Polecam wszystkim choć 1200 msp to troszkę za dużo, 800 było by w sam raz.
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   kantona 

• Ultimate
Czy można grać w dwie osoby na jednej konsoli?
Na www marketplace niestety nie ma ani słowa o tym czy gra jest przeznaczona dla więcej niż jednego gracza.
Olewanie regulaminu + offtop = Dodaj obrazek

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   SzaMann 

• Easy
kantona sorry mój błąd nie przeczytałem na tej stronie uważnie,z resztą kumpla się zapytałem czy można grać i da radę jak najbardziej na dwie osoby na splitscreenie.
http://www.co-optimu...cade/shank.html

Użytkownik SzaMann edytował ten post Fri, 27 Aug 2010 - 15:25

ZIELONA BIOLUMISENCJA
1

• Ultimate
Nie kumasz pytania - ja się nie pytam o granie na splitscreenie - bo w sumie nie wiem jak można w to grać na splitscreenie. Chodzi o granie w dwie osoby na jednym ekranie - niby w tym linku pisze, że jest co-op offline ale jakoś wolałbym aby ktoś z grających napisał czy się da - jakoś nie ufam tej stronce.

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   murek 

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
sie da sie sie da sie
Dodaj obrazek
1

• Ultimate
ok to dziś sprawdzę demko :D

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Dranzer 

• Medium
Wczoraj zagrałem w demko i jestem pod wielkim wrażeniem.
Grafika , animacja stoją na wysokim poziomie.
Boss w demie bardzo ciekawy ;)

Użytkownik Dranzer edytował ten post Fri, 27 Aug 2010 - 16:21

Dodaj obrazek
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Fajera 

• Weź poczochraj już mój plusz
  • GamerTag:Fajera
Czy wiecie coś o tym czy są jakieś nagrody do odblokowania dla avatara???
Dodaj obrazek
0

• Ultimate
Pograłem sobie w weekend - zakupiłem fulla jak odwiedził mnie brat. Pograłem z nim co-opa jakieś 2-3 godzinki i było całkiem spoko - oczywiście gra nie jest idealna ale jest co najmniej dobra. Wkurza mnie to, że za każdym razem jak idziemy w tym samym kierunku lub ja stoję a on próbuje mnie wyprzedzić, jest durna animacja odbicia się i przewrotu w przód - jakby nie mogli się wymijać normalnie - przechodząc jeden obok drugiego. Nie dość, że traci się ułamki sekund w których można np. strzelać, to wkur*** to strasznie jak jednocześnie zaczniemy iść w jednym kierunku - ja się ruszę, postać brata robi przewrót, brat się zatrzyma, moja postać robi przewrót - i tak czasem kilka razy, aż w końcu się wkur*** na maxa i mówię do brata "zatrzymaj się kur**, ja idę przodem" - bo inaczej się nie da grać spokojnie.

Dla co-opa jest osobna fabuła - czyli grając samemu, gramy zupełnie inne misje - z jednej strony jest to dobre, bo gracz posiadający konsolę i grę ma dwa razy więcej funu z gry (pierwsze grając samemu a potem np. z kumplem) - ale z drugiej strony szkoda, że nie pozwolili nam zagrać całości w co-opie.

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1