XBOX - Online: uwalony xbox softowo - error 16 - XBOX - Online

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

uwalony xbox softowo - error 16 uwalony xbox softowo - error 16 po formacie

Użytkownik jest niedostępny   themystic 

• Very Easy
  • Grupa: Members
witajcie,

dostalem przerobionego kiedys xboxa przy wlaczaniu wyswietlal sie XECUTER 2.
chcialem zrobic udpate i uzylem autoinstallera deluxe 4.5.

zaczalem od formata dysku pech chcial pozniej ze dash sie nie chcial zainstalowac, wylaczylem zabawke i dostalem ten oto piekny ekran:

http://img838.images...9/dsc04295c.jpg

gdy odpalam xboxa z plyta z autoinstallerem dostaje ten sam ale jakby polowiczny...

http://img833.images...8/dsc04293g.jpg

mozecie pomoc jak przywrocic konsole do zycia?

dzieki
0

Użytkownik jest niedostępny   glabik 

• Easy
Ja bym spróbował jeszcze raz innym autoinstalerem, np. puchatym. Skoro jest chip w konsoli to musi ruszyć z płyty instaler, no chyba ze cos z dvd sprzetowo się zwaliło.

Użytkownik glabik edytował ten post Wed, 08 Sep 2010 - 09:53

*** Nie można dać wszystkim wszystkiego, bo wszystkich jest dużo a wszystkiego mało ***
0

• Very Easy
hmmm...skad wiesz ze jest chip? jak to moge sprawdzic....szczerze nie wiem czy mam chipa...
xecuter 2 pod logiem XBOX sie juz nie pokazuje.

przy starcie przytrzymuje dluzej wlacznik ale tez nic nie pokazuje, zatem nie mam chipa?
0

Użytkownik jest niedostępny   Pascal2009 

• Easy
  • Interests:Elektronika, Informatyka.
Kolego rozkręć tego xboxa wymontuj napęd dvd i dysk twardy po czym sprawdź czy z lewej strony płyty głównej masz zamontowany jakiś układ, jak masz to sprawdź wszystkie połączenia, być może odpadł ci jakiś przewód albo gdzieś grzebyk nie łączy z płytą główna i teraz konsola działa bez chipa.
Instalator Xbox Media Center v1.0
Poprzednia konsola: Xbox v1.0, 128 RAM, HDD 120Gb, TSOP 1Mb (X2 5035), 2x USB, Xbox Media Center.
Następna konsola: Nintendo GameCube - Bez modyfikacji.
Aktualna konsola: Nintendo WII - Bez modyfikacji.
Potrzebujesz jakiś części do konsoli Xbox?. Pisz na pw może akurat takie posiadam,
0

• Very Easy
dzieki za odpowiedz....

konsole sam uwalilem wgrywajac autoinstallera.
sformatowalem C a potem przy ladowaniu dasha wywalilo error.
takze nie ma tu mowy o hardware....

link do zdjec xboxa - moze wypatrzysz to o czym mowisz prosze?

http://picasaweb.goo...848272759/Xbox#

dziekuje
0

• Easy
Z tego co widzę nie masz zamontowanego chipa ale za to masz zrobione zworki które umożliwiają wgranie odpowiedniego biosu do układu TSOP dzięki któremu konsola działa identycznie jak by był w niej zainstalowany chip, pewnie ktoś wgrał wcześniej jakiś bios X2.
A czasem nie próbowałeś wgrać jakiś nowy bios z poziomu instalatora?.
Podmień taśmę od dysku, jak masz możliwość to podstaw drugi dysk przy czym pamiętaj aby ustawić tak samo zworkę jak przy starym dysku.
Ps. posiadasz konsolę w wersji 1.1.
Poprzednia konsola: Xbox v1.0, 128 RAM, HDD 120Gb, TSOP 1Mb (X2 5035), 2x USB, Xbox Media Center.
Potrzebujesz jakiś części do konsoli Xbox?. Pisz na pw może akurat takie posiadam,
0

• Very Easy
dzieki za informacje.
pogubilem sie przy podmianie dysku...

mozes wyjasnic mi prosze troche jasniej - jak dla laika?

dzieki
0

• Easy
Na tym dysku który chcesz podstawić na próbę, kasujesz wszystkie partycje (robisz to na komputerze, pamiętaj że stracisz wszystkie dane które masz na tym dysku).
Następnie w dysku ustawiasz zworkę w pozycji cable select i montujesz w konsoli, po tym jak zamontujesz dysk w konsoli odpalasz instalator z płyty, nie mam pojęcia czy ten instalator co posiadasz wykryje ci automatycznie zamontowany nowy dysk i zaproponuję odpowiedni podział na partycje jeżeli nie to pobierz mój instalator po czym nagraj na płytę i uruchom z niego konsolę, instalator powinien na samym początku od razu wykryć nowy dysk i sam zaproponuję odpowiedni podział na partycję, jeżeli wszystko pójdzie dobrze to następnie będziesz mógł zainstalować sobie np. XBMC.
0

• Very Easy
hmmm nie bardzo rozumiem po co mam nowy dysk twardy podpinac, ktorego notabene nie mam....
ten co jest w srodku jest ok...nie da sie go jakos postawic?

dzieki:)
0

• Easy
Piszę ci żebyś podstawił drugi dysk z prostego powodu, gdyż ten co masz mógł się po prostu zepsuć, a xbox jest tak specyficznie zbudowany że bez sprawnego dysku nie będzie w stanie całkiem się uruchomić i mało tego żadnej płyty ci nie pozwoli uruchomić.
Możesz jeszcze spróbować wykonać softmoda, są tutoriale jak to zrobić na tym forum jak i w google.pl.
I jeszcze jedno mnie zastanawia pisałeś że na początku wyświetlał się napis "XECUTER 2" co świadczyło że w konsoli masz albo zamontowanego chipa albo wgrany bios do TSOP o czym świadczą zrobione zworki na płycie głównej u ciebie, a teraz już ten napis się nie pojawia.

Użytkownik Pascal2009 edytował ten post Fri, 10 Sep 2010 - 00:25

0

• Very Easy
no wlasnie o tym mowie.... biosu nie ruszalem....
teraz napisu nie ma jest tylko logo xbox a potem zaraz error jak na screenie.

dysk bym wykluczyl napenwo dzialal i dziala.... pytanie... jak go postawic?

czy mam zrobic restora M$ dasha? mysle o hotswapie tyle ze tego jeszce nie wrobilem i nie chce spieprzyc..

Co o tym myslisz?
0

Użytkownik jest niedostępny   Gangst3r 

• Na XO od: 11.02.2008
  • Interests:Only Original Xbox!
  • GamerTag:Gangst3r PL
błąd tkwi nie w biosie nie w dysku i nie czytniku, wina leży po ścieżce startowej biosy X2 są konfigurowalne jak większość Evoxów i tu mam na myśli to, że koleś który go wgrywał ustalił własną nazwę pliku startowego dashboardu, np. nadał sobie nazwe kamil.xbe lub xbmc.xbe a reszte pozycji, które można było dodać, gdyby nie odnaleziono pliku o wskazanej nazwie usunął z biosu. Ja sobie tak ustawiałem nazwy pliku startowego od dasha.

Nazwa mogła być ta co zwykle, czyli, xbmc.xbe, unleashx.xbe, evox.xbe, xboxdash.xbe, xbox.xbe, itp. Ale nie będę pisał jak to naprawić, bo takich tematów już pełno na forum i zaczynam mieć dosyć tego waszego lenistwa i bezmyślności. Opcja szukaj jest tak trudna do znalezienia????

http://forum.xboxonl...or-16-co-robic/

kolejny taki topic bedzie nagradzany warnem. Tam ta metoda jest dosyć stara ale na forum masz inne.
Dodaj obrazek

Chciałbyś dostać kod ze zdrapki Trial Live Gold, Microsoft Points lub jakąś gre na Xbox/Xbox 360? A uwierzysz, że możesz je mieć za napisanie kilku postów? Jeśli nie to sprawdź to już dziś!!!

Pomagam tylko na swoim forum!
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1