XBOX - Online: Xbox 360 Linux - FAQ! - XBOX - Online

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Xbox 360 Linux - FAQ!

Użytkownik jest niedostępny   Alex_XBOX 

• Easy
  • Grupa: Members
  • Interests:XBOX,XBOX,XBOX
Edit: Problem rozwiązany, napisałem faq dla innych osób.

F.A.Q Xbox 360 Linux!
Cześć, jako że ostatnio zacząłem się bardziej interesować linuxem na 360tce, napiszę tu mały faq, ciekawostki i tutoriale.

P: Czy potrzebuje mieć JTAG/RGH na konsoli żeby odpalić linuxa?
O: Nie, lecz żeby odpalić linuxa na konsolach bez jtaga/rgh musisz mieć stary kernel; 4532 lub 4548 - na nich możesz skorzystać z king-kong exploita. Innym wyjściem jest jtag/rgh.

P: Czy mogę uruchomić linuxa bez instalacji na hdd
O: Tak, potrzebujesz jedynie obrazu LIVE CD LINK.

P: Czy po instalacji linuxa stracę swoje gry/savy/inne rzeczy z dysku?
O: Tak, ponieważ linux musi stworzyć swoje partycję, osobnym wyjściem jest podzielenie dysku pod pc(na linuxie najlepiej bo windows czasem potrafi uszkodzić system plików) robiąc partycję pod linuxa i dla xboxa, później wgrywamy pliki xboxowe na nasz hdd (pod odpowiednie partycję i powinno śmigać (nie sprawdzane, jak będzie okazja to to sprawdzę)

P: Jak chodzi linux? Działa internet? Jest gg? Dźwięk działa?
O: Chodzi dobrze, trochę długo się bootuje ale później można z niego korzystać(ja sam sprawdzałem tylko live cd i dobrze działa). Internet działa, wystarczy go skonfigurować bo linux wykrywa kartę sieciową x360tki. Zamiast gg jest KADU. Dźwięk działa, lecz tylko na xenonie (tylko pod niego znalazłem pliki sterowników).

P: Na niektórych xboxach linux nie bootuje się, dlaczego?
O: Sam padłem "ofiarą takiego xboxa", nie jest to związane ani z płytą ani z jtagiem lecz z samym napędem, problem jest taki że w pewnym momencie bootowanie się zatrzymuje (wtedy kiedy bootloader kończy swoją robotę i chce ładować samego linuxa), problem ten jest na napędach hitachi, wystarczy podczas szukania dysków wyjąć i włożyć płytę (dwa razy szybko nacisnąć przycisk eject), później wszystko pójdzie gładko.

Jak na razie, tyle - pytajcie a ja będę się starał odpowiadać.

Do moderatora: Proszę zmienić nazwę tematu na Xbox 360 Linux - FAQ!

Użytkownik Holek edytował ten post Tue, 15 Nov 2011 - 21:13

Xbox 360 Elite Xenon :D Jtag + 200gb hdd
Xbox 1.3 indBios (tsop flash by Spox_2) 10gb hdd
PS3 Fat YLOD :P
1

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Powrót do forumLogowanie