a co do energii to wystarczy sie troche rozgladac i na rozwidleniach obaczaic obydwa kierunki, mi osobiscie brakowalo jednego ulepszenia na koncu gry, nie sa one jakos strasznie pochowane od tak lekko zamaskowane
Prince Of Persia Two Thrones
Napisano Wed, 07 Dec 2005 - 11:47
Kreonis - badz caly czas w ruchu, caly czas musisz isc do niego na gore i nie przestawac sie poruszac i jak najmniej trzymaj sie na rekach bo jak wtedy dostaniesz to lecisz na dol (zawsze mozesz sprobowac podskoczyc ale nie wiem czy unikniesz bo sam nie prubowalem tego)
a co do energii to wystarczy sie troche rozgladac i na rozwidleniach obaczaic obydwa kierunki, mi osobiscie brakowalo jednego ulepszenia na koncu gry, nie sa one jakos strasznie pochowane od tak lekko zamaskowane
Napisano Wed, 07 Dec 2005 - 12:42
CYTAT(woter)
Kreonis - badz caly czas w ruchu, caly czas musisz isc do niego na gore i nie przestawac sie poruszac i jak najmniej trzymaj sie na rekach bo jak wtedy dostaniesz to lecisz na dol (zawsze mozesz sprobowac podskoczyc ale nie wiem czy unikniesz bo sam nie prubowalem tego)
To wiem. Pytanie czy działa block standardowy, taki jak przy walce.
Napisano Wed, 14 Dec 2005 - 23:29
ok dzięki za porady będe próbował
teraz napisze, gdzie ja znalazłem magiczne fontanny, opis nie wiem czy jest po kolei.
1. Gdy idziemy korytarzem to po lewej stronie jest wejście z firaną.
2. Gdy naciskamy dźwignie otwierają się 2 drzwi i kamera pokazuje to gdzie jest magiczna fontanna, raczej tego nie da się przegapić.
3. W pomieszczeniu gdy uruchamiamy dźwignie, która powoduje odezsanie wody i dalej już musimy skoczyć na pal i wspiąć się do góry i będziemy skakać w góre to za zasłoną ukryte jest wejście.
4. po bossie na którym musieliśmy jeździć i kierować nim to wspinamy się na drabine i widzimy normalną fontanne a magiczna jest ukryta w wejściu za stojącymi koszami.
5. Prawie przy końcu gry gdy skaczemy wokół wieży jest wejście pod pułką, raczej tego nie ominiemy bo kamera je pokazywała i sam myślałem, że to jest normalna droga, a okazało się że czeka tam fontanna ( niestety to był trudny tor przeszkód i sobie nie poradziłem
bo nie miałem już piasku cofającego i zwalniającego czas).
sorka że nie podałem dokładnych lokacji, tylko takie mniej szczegółowe rzeczy, ale jak grałem to nie przywiązywałem wagi do tego, w jakich lokacjach są sekrety.
1. Gdy idziemy korytarzem to po lewej stronie jest wejście z firaną.
2. Gdy naciskamy dźwignie otwierają się 2 drzwi i kamera pokazuje to gdzie jest magiczna fontanna, raczej tego nie da się przegapić.
3. W pomieszczeniu gdy uruchamiamy dźwignie, która powoduje odezsanie wody i dalej już musimy skoczyć na pal i wspiąć się do góry i będziemy skakać w góre to za zasłoną ukryte jest wejście.
4. po bossie na którym musieliśmy jeździć i kierować nim to wspinamy się na drabine i widzimy normalną fontanne a magiczna jest ukryta w wejściu za stojącymi koszami.
5. Prawie przy końcu gry gdy skaczemy wokół wieży jest wejście pod pułką, raczej tego nie ominiemy bo kamera je pokazywała i sam myślałem, że to jest normalna droga, a okazało się że czeka tam fontanna ( niestety to był trudny tor przeszkód i sobie nie poradziłem
sorka że nie podałem dokładnych lokacji, tylko takie mniej szczegółowe rzeczy, ale jak grałem to nie przywiązywałem wagi do tego, w jakich lokacjach są sekrety.
Napisano Thu, 15 Dec 2005 - 07:28
CYTAT(maciaszczyk20)
Fak! Ja to przegapilem
Napisano Thu, 15 Dec 2005 - 11:38
CYTAT
Fak! Ja to przegapilem
Moglbys napisac dokladniej gdzie to jest to sie cofne bo robie kazdy save na oddzielnym slocie.
To jest dźwignia typu, że trzeba na nią wejść i zachaczyć sztyletem, aby wprawić mechanizm w ruch. Po tym kamera pokazuje jak otwierają się 2 drzwi te po prawej są właściwe i znajduje się za nimi normalna fontanna do savowania, a te z tyłu to za nimi znajduje się magiczna fontanna
Napisano Thu, 15 Dec 2005 - 14:49
CYTAT(maciaszczyk20)
CYTAT
Fak! Ja to przegapilem
Moglbys napisac dokladniej gdzie to jest to sie cofne bo robie kazdy save na oddzielnym slocie.
To jest dźwignia typu, że trzeba na nią wejść i zachaczyć sztyletem, aby wprawić mechanizm w ruch. Po tym kamera pokazuje jak otwierają się 2 drzwi te po prawej są właściwe i znajduje się za nimi normalna fontanna do savowania, a te z tyłu to za nimi znajduje się magiczna fontanna
Chyba kojarze miejsce tylko musze sobie przypomniec w ktorym momencie gry to jest. Na pewno jak gramy ksieciem i gdzies na ulicach Babilonu
JEST :mrgreen:
Napisano Thu, 15 Dec 2005 - 23:17
A ja tego ominalem chyba gdzie to bylo w ktorej lokacji to sie cofne
A propo jestem przy bosie a raczej przy dwoch:) i nijak im nie moge przylozyc a oni kroja niemilosiernie na zmiane jakies wskazowki ??
A propo jestem przy bosie a raczej przy dwoch:) i nijak im nie moge przylozyc a oni kroja niemilosiernie na zmiane jakies wskazowki ??
Napisano Thu, 15 Dec 2005 - 23:34
CYTAT(magnes)
Co do tej fontanny, to jest to takie wysokie pomieszczenie w Swiatyni (Temple) gdzie jak wchodzimy do niej to najpierw musimy odessac wode a potem walczymy z takimi jakby dwoma duchami. Nalezy sie wspiac po kolumnach i potem z drazka skoczyc w taka dziure w scianie zaslonieta plotnem.
Napisano Fri, 16 Dec 2005 - 00:28
Co do pomieszczenia, to jest ono małe i gdy do niego wchodzimy wszystkie drzwi są zamknięte i jest płytka woda, a gdy wchodzimy na dwa schodki to musimy przesunąć dźwignię ( taką co się wkółko chodzi i się nią kręci), gdy ją przesuniemy to wody już nie będzie, dzięki czemu możemy biec po podłodze ( gdy była woda, to było niemożliwe) i korzystająć z R1 wbiec na ściane i odbić się na słup zwisający z góry, no i wspinamy się do góry, następnie chuśdamy się na drążkach i tym sposobem wchodzimy do góry i w momencie wchodzenia do góry będzie moment w którym będzie można zauważyć dziurę w ścianie zasłoniętą zwisającą zasłoną i tam trzeba wejść
Co do bossów to zrozumiałem, że są to ci występujący po jeździe rydwanem. Jeden walczy mieczem a drugi inną bronią. Skup się na atakowaniu tego z mieczem, gdy będziesz go okładał to ten drugi będzie chciał cię uderzyć i wtedy, gdy będzie chciał brać zamach to odskocz, dzięki czemu broń wbije mu się w ziemie i będziesz mógł go okładać, kilka takich akcji i jużich wykończysz
Co do bossów to zrozumiałem, że są to ci występujący po jeździe rydwanem. Jeden walczy mieczem a drugi inną bronią. Skup się na atakowaniu tego z mieczem, gdy będziesz go okładał to ten drugi będzie chciał cię uderzyć i wtedy, gdy będzie chciał brać zamach to odskocz, dzięki czemu broń wbije mu się w ziemie i będziesz mógł go okładać, kilka takich akcji i jużich wykończysz
Napisano Fri, 16 Dec 2005 - 15:57
Panowie no niepotrafie przejsc tego pierwszego bossa męcze sie z nim i męcze wydaje mi sie że wszystko robie dobrze ale widac tak nie jest. Wchodze na jedna z dwoch platform skacze na bossa w momencie rozmazania obrazu i naciskam x w momencie gdy sztylet robi sie niebieski niestety po jednym wbiciu sztuletu przez ksiecia przechodzi on na drugą stronę ramienia bossa i wtedy boss mnie lapie i zrzuca na ziemie i tak w kolko juz niewiem co mam zrobic chyba tego nieprzejde
a tak fajnie i bezproblemowo sie do tej pory gralo...
Napisano Fri, 16 Dec 2005 - 18:36
Ja mam problemik. Jestem Mrocznym Ksiecięm i jest to po tym jak Wezyr rozwalił most i spadło sie w dół. Dochodze do miejsca gdzie zanczyna sie "tor przeszkód", czy li te wszystkie ostrza, strzałki itp. Ale nie weim co zrobić w takim miejscu; Biegne po ścianie, odbijam sie od tego trójkąta i wpadam na gzyms. Odbijam się od tego gzymsu na drugi i przesówam sie w prawo. Teraz są 3 ostrza(poziome) w ścianie i nie wiem co mam teraz robić. Widze ten obrazek z głowom goscia ale nie wiem jak to zrobić. pomóżcie
Napisano Fri, 16 Dec 2005 - 22:23
Jest problem. Wszystko ladnie pieknie szlo, az tu nagle jestem w komnacie z posagiem krola i mam go przetargac na drugi koniec sali. Statua chaczy posrodku sali o belki wystajace z sufitu. Probowalem juz roznych opcji, zeby tez przetargac ja bokiem czy cus, ale nic z tego nie wychodzi. Prosze o jakiegos hinta albo najlepiej dokladny opis krok po kroku w ktorym momencie statue trzeba przesunac a w ktorym obrocic :mrgreen:
BTW: Ta lamiglowka logiczna mnie kompletnie rozlozyla. Po co w takiej grze jakies kretynskie zagwozdki umslowe?? :?
BTW: Ta lamiglowka logiczna mnie kompletnie rozlozyla. Po co w takiej grze jakies kretynskie zagwozdki umslowe?? :?

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane