HALO 3
Napisano Sat, 21 Apr 2007 - 23:01
mmm... dzięki za uświadomienie chociaż swojego zdania nie zmienie. Halo 3 jest jak narazie wielką niewiadomą a do tego jednak mam wrażenie że autorzy wykorzystują siłę tego tytułu. Jak by na to nie patrzeć jest to dla mnie trochę dziwne szczególnie że ten tytuł ma być killerem i tego się spodziewam. Jeśli chodzi o rozgrywkę multi to oczywiście głównie tu zostaje położony nacisk i jest to dla mnie zrozumiałe. Jeśli chodzi o granie (poczułem się troszkę urażony)
zęby na tym zjadłem nie tylko swoje żony i dzieciaka ale i teściowej teścia i całej rodziny
. Akurat miałem tą wspaniałą możliwość zaczynać od gumiaczka przez ataryny comodore amigi atari ST kończywszy na piecach. Konsolki też mnie nie ominęły
Wiem jedno, ostatnimi czasy zawsze są ogromne obietnice a potem dopiero się dowiadujemy że się nie dało albo że screny retuszowane itp. Jeśli w halo3 będzie tak jak piszesz to napewno wydam na niego każde pieniążki. Tylko żeby tak było...
Napisano Mon, 23 Apr 2007 - 22:59
CYTAT
Fani serii Halo mogą podskoczyć z radości. Microsoft oficjalnie ogłosił, że Halo 3 będzie prawdopodobnie najbardziej zaawansowaną technicznie grą dostępną na Xbox 360! O co chodzi? Bungie pracuje nad tym, by ich największe dzieło chulało w pełnym HD! Tak drogi czytelniku - Halo 3 pojawi się w 1080p przy 60 klatkach na sekundę (i nie chodzi o przeskalowanie do wyższej rozdziałki). Czyżby Gears of War znalazło konkurenta na najpiękniejszą grę ever? Zobaczymy już w krótce!
źródło: giery.eu
---
:shock:
Napisano Tue, 24 Apr 2007 - 14:43
Do sieci wyciekl filmik przedstawiajacy beta wersje gry,no i nie oklamujmy sie jest bardzo zle ;/.Wczesniej mowilem,zeby nie martwic sie o Mass Effect tylko o Halo 3,ale zostalem niemal wysmiany.Ja mam tylko cicha nadzieje,ze to nie jest zadna beta i juz za kilka godzin Bungie wyda jakies oswiadczenie z wytlumaczeniem slabej oprawy wizualnej na filmie.
Edit:Jakobss napisal,ze beta gowa nie zrobila na nim wrazenia i pelna wersja byla o wiele lepsza.No to cos Ci sie chyba pomieszalo,beta to juz praktycznie produkt finalny,a istnieje po to by w grze znalezc jakies bugi i je usunac.Grafika w pelnej wersji prawie nigdy nie zostaje wyraznie podrasowana wzgledem bety.
Aha no i grafiki napewno nie tlumaczy ogolnie slaba jakosc filmiku.
Edit:Jakobss napisal,ze beta gowa nie zrobila na nim wrazenia i pelna wersja byla o wiele lepsza.No to cos Ci sie chyba pomieszalo,beta to juz praktycznie produkt finalny,a istnieje po to by w grze znalezc jakies bugi i je usunac.Grafika w pelnej wersji prawie nigdy nie zostaje wyraznie podrasowana wzgledem bety.
Aha no i grafiki napewno nie tlumaczy ogolnie slaba jakosc filmiku.
Napisano Tue, 24 Apr 2007 - 20:35
stary nie mow mi,ze grafa sie zmieni.Beta z zalozenia wychodzi na swiatlo dzienne w celu poprawienia drobnych bugow i niedociagniec jak zla kolizja przedmiotow,poprawienie niektorych tekstur, przez ktore da sie przejsc itd ale w zadnym wypadku nie zmienia sie w widoczny sposob grafika dodane moga zostac tylko szczegoliki(przykladem jest np zniszczenie podloza w crackdownie po zladowaniu z wysokiej odleglosci).Jezeli to jest beta to tak bedzie wygladac gra.Tak jak powiedzialem modlmy sie,zeby to beta nie byla i zeby ktos zrobil sobie zart (bo to nie chlopaki bungie ten film wypuscili)
Napisano Tue, 24 Apr 2007 - 20:48
sorry ale czepiasz sie pojedynczych slow.Tak sie sklada,ze wiem co to jest beta dosc dokladnie ,a nawet bylem raz beta testerem(co prawda nie produktu komercjalnego,ale zawsze( wiec przyjmijmy,ze wychodzi ona na swiatlo dzienne tylko do uzytkowania testerom.Caly cyrk (cyrk nie w doslownym tlumaczeniu miejsca,gdzie odbywaja sie wystepy claunow wiec nie czepiaj sie prosze) mamy z tego powodu ze to rzekomo JEST wersja BETA
.Najpierw mowisz,ze to beta nie jest,kiedy udowadniam ze jest to mowisz ze zmieni sie grafika,a kiedy ja zapewniam,ze sie nie zmieni to znowu mowisz,ze to nie jest beta,troche to niekonsekwentne
.A to ze testy owego stadium gry rozpoczna sie w maju,nie znaczy,ze nie jest ono gotowe juz teraz,wiec filmik jak najbardziej moze byc prawidzwy.
Napisano Tue, 24 Apr 2007 - 21:05
CYTAT(macio)
a nawet bylem raz beta testerem
Też wiem co to beta test i beta testerem nieraz byłem.
CYTAT(macio)
amy z tego powodu ze to rzekomo JEST wersja BETA
Zauważ, że sobie zaprzeczasz -
CYTAT(macio)
modlmy sie,zeby to beta nie byla i zeby ktos zrobil sobie zart (bo to nie chlopaki bungie ten film wypuscili)
CYTAT(macio)
.A to ze testy owego stadium gry rozpoczna sie w maju,nie znaczy,ze nie jest ono gotowe juz teraz,wiec filmik jak najbardziej moze byc prawidzwy.
Jest czas do 17 maja, a gra ma wyjść... W październiku? Stanowczo za dużo jak na dopracowanie bugów bety.
Napisano Tue, 24 Apr 2007 - 21:12
CYTAT(miniroch)
Też wiem co to beta test i beta testerem nieraz byłem.
Bez zlosliwosci,ja bylem chyba troszke bardziej powaznym,bo przy komisji i na ocene
Nie sadze,zebym sobie sam zaprzeczal, przez jedno magiczne slowo ktorego uzylem,a konkretnie "rzekomo",jesli rzekomo to nie napewno,jesli nie napewno to modlmy sie zeby tak nie bylo do u fell it?
CYTAT(miniroch)
Jest czas do 17 maja, a gra ma wyjść... W październiku? Stanowczo za dużo jak na dopracowanie bugów bety.
Ja tak nie uwazam.Po wersji beta gra wchodzi jeszcze w kilka stadiow,ktore maja w 90% na celu poprawe jej stabilnosci,a nie zmiany oprawy
Napisano Tue, 24 Apr 2007 - 21:14
Macio, nie wiem czy się śmiać czy płakać. Posłuchaj, Halo 3 najprawdopodobniej wyjdzie dopiero w listopadzie. Do tego czasu można wiele zmienić. Poza tym, wszystko co widzimy pochodzi z Multi a nie z Singla, więc zobaczymy jak sie będzie single prezentował. Halo 3 zawiera aktualnie wszystko co powinno zawierać "Halo next generation" oprócz oczywiście grafiki ale to się zmieni. Zresztą, śmiać mi się chce bo oceniacie nie ukończoną wersję gry (obojętnie czy to beta czy alpha nie ma to znaczenia) i nie zmienia to faktu, że do pełnej wersji daleko. Co się tak podniecasz tym, że to Beta? To że w większości przypadków Beta jest bliska do finalnej wersji, nie znaczy, iż jest tak w tym przypadku. Jeżeli gra wyjdzie w listopadzie to mają mnóstwo czasu. Poza tym, wiesz Halo nie zasłynęło grafiką tylko GRYWALNOŚCIĄ, to ona spowodowała taki sukces Halo. Weźmy taki ukochany przez wielu GoW, już się ludziom nudzi i spada popularność na Live. Bo jest nudny. Super grafika się w końcu znudzi i zaczniesz narzekać na słaby gameplay. W Halo 3 najprawdopodobniej będzie tak, że zacznie najpierw być słaba grafika (według oczywiście takich ludzi jak ty) a potem zacznie wciągać. Na GoWa już nikt nie spojrzy. I tak uważam, że grafika będzie w Halo 3 bardzo dobra. Wiesz, byli już tacy, którzy po wersji Beta oceniali grę. Widziałem ich miny jak zobaczyli pełną. Także, życzę Ci abyś się mocno zdziwił.
Napisano Tue, 24 Apr 2007 - 21:24
Stary wyluzuj
.Moze zastosuje metode minirocha z cytowaniem twoich pojedynczych zdan,bo strasze mnie obrzucales z blotem a ja nie chcem tak ;p.
raczej smiac,szkoda lez na grafike w halo
jak juz powiedzialem grafika raczej sei nie zmienia (JEZELI TO CO WIDZIMY NA FILMIE TO BETAAAAA!!!)
bardzo trafne spostrzezenie trafiles mnie w samo czolko
W zadnym wypadku nie oceniam gry-sama grafike.
nie wiem to takie moje zboczenie,zawsze beta mnie podniecaja
Czy ja kiedykolwiek powiedzialem,ze halo byloby grą zla nawet jakby miala grafike z wersji alpha?
.Wyluzuj troszke rozumiem ze jestes fanem i bronisz swojego,ale ja oceniam sama oprawe,a o to ze gra zarzadzi na livie to jestem pewien
.
moglbys mnie zapoznac?
Ogolnie rzecz biorac podchodz do moich wypowiedzi z wiekszym dystansem i rezerwa
,ja tu mowie o TYLKO I WYLACZNIE o grafice bo zeby sie wypowiadac o gameplay'u i ogolnie sile gry widzac tylko pare screenow i krotki filmik musialbym byc idiotą.A co do tego ze wersja beta ogolnie w (pol)swiatku komputerowym nie rozni sie za bardzo od finalnego produktu oprawa to chyba sie nie musimy spierac?
CYTAT(Jakobss)
Macio, nie wiem czy się śmiać czy płakać
CYTAT(Jakobss)
Posłuchaj, Halo 3 najprawdopodobniej wyjdzie dopiero w listopadzie. Do tego czasu można wiele zmienić.
jak juz powiedzialem grafika raczej sei nie zmienia (JEZELI TO CO WIDZIMY NA FILMIE TO BETAAAAA!!!)
CYTAT(Jakobss)
Poza tym, wszystko co widzimy pochodzi z Multi a nie z Singla, więc zobaczymy jak sie będzie single prezentował
bardzo trafne spostrzezenie trafiles mnie w samo czolko
CYTAT(Jakobss)
Zresztą, śmiać mi się chce bo oceniacie nie ukończoną wersję gry (obojętnie czy to beta czy alpha nie ma to znaczenia) i nie zmienia to faktu, że do pełnej wersji daleko
W zadnym wypadku nie oceniam gry-sama grafike.
CYTAT(Jakobss)
Co się tak podniecasz tym, że to Beta?
nie wiem to takie moje zboczenie,zawsze beta mnie podniecaja
CYTAT(Jakobss)
Poza tym, wiesz Halo nie zasłynęło grafiką tylko GRYWALNOŚCIĄ, to ona spowodowała taki sukces Halo
Czy ja kiedykolwiek powiedzialem,ze halo byloby grą zla nawet jakby miala grafike z wersji alpha?
CYTAT(Jakobss)
Wiesz, byli już tacy, którzy po wersji Beta oceniali grę. Widziałem ich miny jak zobaczyli pełną.
moglbys mnie zapoznac?
Ogolnie rzecz biorac podchodz do moich wypowiedzi z wiekszym dystansem i rezerwa
Napisano Wed, 25 Apr 2007 - 09:20
CYTAT(macio)
metode minirocha
CYTAT(macio)
bo strasze mnie obrzucales z blotem a ja nie chcem tak ;p.
Coś za coś, metoda fajna, ale za to będą po tobie jeździć :twisted:
CYTAT(macio)
Jeżeli - a tego nikt nie jest pewny. Ty naprawdę wierzysz, że Microsoft da wypuścić tak ochydną grę, która wygląda jak Halo 2 z lepszymi cieniami? W dodatku rozpowiadając, że to będzie najpiękniejsza gra na 360 do tego czasu? No way! Zatłukli by za to M$.
CYTAT(macio)
.A co do tego ze wersja beta ogolnie w (pol)swiatku komputerowym nie rozni sie za bardzo od finalnego produktu oprawa to chyba sie nie musimy spierac?
Nie... Zwykle. A w konsolowym jak najbardziej, bety często są okropne, a sama gra bardzo ładna (GoW był co najwyżej przeciętny).
Napisano Wed, 25 Apr 2007 - 16:05
CYTAT(macio)
Jakobss napisał/a:
Święte słowa, to co TERAZ WIDZIMY to kaszana, jednak jestem pewien ze w listopadzie gra wgniecie nas w fotel.
CYTAT(Jakobss)
Poza tym, wiesz Halo nie zasłynęło grafiką tylko GRYWALNOŚCIĄ
Grafiką też, jaka gra miała w 2001 roku taką wodę :?:
"Odważni nie żyja wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale"
Napisano Wed, 25 Apr 2007 - 20:43
wydaje mi sie ze grafa byłaby znacznie lepsza gdyby nie ... sony i ich cały marketing wokół 1080p... bo tak naprawde halo3 ma być takim produktem w stylu" xbox tez potrafi renderowac grafe w 1080p" i zeby wszyscy o tym usłyszeli trzeba zrobic głośną gre w 1080p, ale bez obaw nastene halo pewnie bedzie w 720p, oby bo ja mam dosc tej kreskówkowej grafy już, nawet gta 4 pokazuje że gry tez dorastają

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane