Witam, jestem posiadaczem Xboxa360 od 2 tygodni i mam kilka pytań odnośnie sprzetu. Z tego co wyczytałem nie można zgrywa mp3 na dysk czy to prawda?
2. Mam wieże z 6 kolumnai jak moge ją podpiąc pod xbox360 by widział że mam dzwięk przestrzenny.
3. Bardzo mi zależy na zgrywaniu na dysk wlasnych filmików tylko że nie wiem jak to zrobic i jakie x360 formaty obsłóguje? Chciałem zgrac troche rzeczya nie wiem jak także prosze o pomoc.
4.Czy można całe gry zgrywac?
Wiem że pewnie gdzieś o tym wszystkim pisano ale cieżko sie do tego dokopac więc prosze o wyrozumiałes dla mnie
Pozdro od Piotrka.
Xbox360 - masz jakieś pytania odnośnie konsoli? Pytaj tutaj!
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 01:17
Faktycznie jest o tym wszystkim gdzieś tu na forum, ale odpowiem:
1. Jak chcesz to możesz korzystać z hdd z PC
Cały zestaw swoich mp3 możesz używać np jako soundtrack w grze. (wiem, że nie odpowiedziałem dokładnie na Twoje pytanie, ale wg mnie mp3 na hdd to nieporozumienie, bo ja mam cały hdd zapchany demkami i trailerami
Więc nawet nie próbowałem
Z tego co wiem to sie nie da, ale można wsadzić płyte audio i konsola sobie sama skopiuje i skompresuje muzyke na hdd)
2. Wieżę? Czy ona ma dekodery Dolby Digital albo DTS, albo Dolby Pro Logic ? Jeśli tak to wystarczy że wyjdziesz z konsoli kablem optycznym (masz wejście nie w konsoli a w kablu od wizji
) i podłączysz do wieży (jeśli ona ma takie wejście
)
3. To samo co w przypadku mp3
nigdy nie myślałem o tym aby trzymać takie duże rzeczy na hdd w iXie
Za pomocą tego samego programu co mp3 możesz streamować filmiki (.wmv). Ewentualnie możesz umieścić filmiki/mp3 na pendrive
4. Nie
Pozdro od Marcina
1. Jak chcesz to możesz korzystać z hdd z PC
2. Wieżę? Czy ona ma dekodery Dolby Digital albo DTS, albo Dolby Pro Logic ? Jeśli tak to wystarczy że wyjdziesz z konsoli kablem optycznym (masz wejście nie w konsoli a w kablu od wizji
3. To samo co w przypadku mp3
4. Nie
Pozdro od Marcina
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 01:39
Czyli odnośnie wieży posiadam oczywiście wszelkie dekodery dźwięku oraz wyjście optyczne.
Ale mój kabel od wizji nie posiada optyka czyli musze stosowny kabel dokupić. problem z tym że mam telewizor z HDReady i chciałbym by gry działały na tym kablu z HD oraz z dźwiękiem przestrzennym. Czy mógłbyś polecić mi jakiś kabel? Próbowałem się w tym temacie zorientować ale nie darady na stronach z tymi rzeczami jest 20 roznych kabli i sie pogubiłem.
A jeżeli chodzi o filmiki to wiem ze moge je udostepniac z komputera i oglądac jakby w "przelocie" Ale chciałbym zgra swój ulubiony serial Anime na dysk i móc do niego czasem wracac dla tego o tym napomniałem. Poza tym ma takie jeszcze pytanko mianowicie czy można podłoczyc konsole do kompputera za pomocą kabla od karty sieciowej? ( Chodzi mi oten kabel troszke podobny do telefonicznego). Sytuacja u mnie wygląda tak :
---Internet mam typu osiedlowy czyli LAN T1 to sie nazywa ale głowy nie dam. Dziele go na dwa komputery przy użyciu urządzenia o nazwie SWITCH. Chciałbym polączyc teraz do internetu konsole. Specjalnie w tym celu zamierzam zakupic orginalne Windows a z tego co sie doczytałem najlepiej wersji MEDIA CENTER. Już prawie udało sie podloczy w taki sposób:
-Do komputera wsadziłem dwie karty sieciowe. Jedna podłączyłem z internetem a drugą z konsolą. Zaczęło testować połączenie po czym zdało test na IP ale wysiadło na DNS? Nie wiem co to i jak to ustawic prosze o pomoc, pozdro
Ale mój kabel od wizji nie posiada optyka czyli musze stosowny kabel dokupić. problem z tym że mam telewizor z HDReady i chciałbym by gry działały na tym kablu z HD oraz z dźwiękiem przestrzennym. Czy mógłbyś polecić mi jakiś kabel? Próbowałem się w tym temacie zorientować ale nie darady na stronach z tymi rzeczami jest 20 roznych kabli i sie pogubiłem.
A jeżeli chodzi o filmiki to wiem ze moge je udostepniac z komputera i oglądac jakby w "przelocie" Ale chciałbym zgra swój ulubiony serial Anime na dysk i móc do niego czasem wracac dla tego o tym napomniałem. Poza tym ma takie jeszcze pytanko mianowicie czy można podłoczyc konsole do kompputera za pomocą kabla od karty sieciowej? ( Chodzi mi oten kabel troszke podobny do telefonicznego). Sytuacja u mnie wygląda tak :
---Internet mam typu osiedlowy czyli LAN T1 to sie nazywa ale głowy nie dam. Dziele go na dwa komputery przy użyciu urządzenia o nazwie SWITCH. Chciałbym polączyc teraz do internetu konsole. Specjalnie w tym celu zamierzam zakupic orginalne Windows a z tego co sie doczytałem najlepiej wersji MEDIA CENTER. Już prawie udało sie podloczy w taki sposób:
-Do komputera wsadziłem dwie karty sieciowe. Jedna podłączyłem z internetem a drugą z konsolą. Zaczęło testować połączenie po czym zdało test na IP ale wysiadło na DNS? Nie wiem co to i jak to ustawic prosze o pomoc, pozdro
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 09:36
Jakie ustawienia dac przy podlaczeniu do netu juz podawalem na tym forum. Kliknij sobie u gory uzytkownicy, znajdz mnie i kliknij pokaz wszystkie posty tego uzytkownika, tam sobie poszukaj. Jak juz podlaczysz w ten sposob, to mozesz bez problemu streamowac filmy w formacie WMV, muzyke i zdjecia z kompa na konsolke. Jesli chcesz mozesz tez nagrac film w tym formacie na przenosne HDD, pendrive'a lub CD, wlozyc/podlaczyc do konsolki i odtwarzac.
Jezeli masz konsolke w wersji premium (a zakladam, ze masz bo posiadasz HDD) to juz masz odpowiedni kabel do podlaczenia do TV. Teraz tylko kwestia czy chcesz sie podlaczyc przez component (3 wtyczki - czincze
) czy moze, o ile TV posiada wejscie - VGA (tu musisz juz dokupic kabel).
Kabel optyczny dokupujesz oddzielnie i wpinasz go z jednej strony we wtyczke kabla wizyjnego od strony X'a (obejrzyj sobie dokladnie kabel - znajdziesz male kwadratowe wejscie, czsem moze byc zabezpieczone), a z drugiej do wiezy.
Jesli chodzi o winde, to faktycznie najciekawszy jest MCE, ktory pozwala dodatkowo uruchomic multimedialny interfejs na konsolce. Wtedy, przy uzyciu specjalnych programikow, mozna poszerzyc funkcjonalnosc o odtwarzanie wszystkich formatow video, przegladanie czesci stron www, stacje pogody itp. Moja rada - kup Windowsa ze specjalnym kuponem na zamiane za 10 Euro (przesylka) na windows Vista. Dostaniesz takie cudo np. w Komputroniku. Czysta oszczednosc. Vista wprowadza bardziej stabilna prace, nowy interfejs graficzny jesli chodzi o MCE na kompie i X'sie oraz troche dodatkowych programow. Szczerze powiedziawszy bawie sie troche w tej chwili wersja RC1 i musze powiedziec, ze podoba mi sie duzo bardziej niz XP i sprawia mniej klopotow z podlaczeniem do XO gdyz wszystkie latki i poprawki ma juz zainstalowane. Wersja testowa, ktora posiadam ma duzo bledow, ktore zostaly wyeliminowane w wersji finalnej - premiera w PL, jesli mnie pamiec nie myli - 30 stycznia i do konca marca mozliwosc dostania z kuponem Visty za koszta przesylki
Jezeli masz konsolke w wersji premium (a zakladam, ze masz bo posiadasz HDD) to juz masz odpowiedni kabel do podlaczenia do TV. Teraz tylko kwestia czy chcesz sie podlaczyc przez component (3 wtyczki - czincze
Kabel optyczny dokupujesz oddzielnie i wpinasz go z jednej strony we wtyczke kabla wizyjnego od strony X'a (obejrzyj sobie dokladnie kabel - znajdziesz male kwadratowe wejscie, czsem moze byc zabezpieczone), a z drugiej do wiezy.
Jesli chodzi o winde, to faktycznie najciekawszy jest MCE, ktory pozwala dodatkowo uruchomic multimedialny interfejs na konsolce. Wtedy, przy uzyciu specjalnych programikow, mozna poszerzyc funkcjonalnosc o odtwarzanie wszystkich formatow video, przegladanie czesci stron www, stacje pogody itp. Moja rada - kup Windowsa ze specjalnym kuponem na zamiane za 10 Euro (przesylka) na windows Vista. Dostaniesz takie cudo np. w Komputroniku. Czysta oszczednosc. Vista wprowadza bardziej stabilna prace, nowy interfejs graficzny jesli chodzi o MCE na kompie i X'sie oraz troche dodatkowych programow. Szczerze powiedziawszy bawie sie troche w tej chwili wersja RC1 i musze powiedziec, ze podoba mi sie duzo bardziej niz XP i sprawia mniej klopotow z podlaczeniem do XO gdyz wszystkie latki i poprawki ma juz zainstalowane. Wersja testowa, ktora posiadam ma duzo bledow, ktore zostaly wyeliminowane w wersji finalnej - premiera w PL, jesli mnie pamiec nie myli - 30 stycznia i do konca marca mozliwosc dostania z kuponem Visty za koszta przesylki
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...
http://www.glop.org/gamercard/card/koven+pl-forumgames.png
and that's what can be
remembered...
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 12:48
koven: skoro mowa o Viscie, do sieci wycekla juz z tego co wiem wersja finalna, wiec pobierz ją i się upewnij [;
gatsu_21 -> gwoli scislosci, mozesz podlaczyc takim kablem komputer i Xboksa. Jezeli masz premium taki kabel masz dolaczony [:
gatsu_21 -> gwoli scislosci, mozesz podlaczyc takim kablem komputer i Xboksa. Jezeli masz premium taki kabel masz dolaczony [:
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 13:17
zbieram kaske na orginal, wtedy kupie i sprawdze
przeciez napisal, ze juz podlaczyl
przeciez napisal, ze juz podlaczyl
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...
and that's what can be
remembered...
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 13:30
podlaczyl, do RC1.
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 16:02
Korzystając z tematu zadam tylko króciutkie pytanko. Chce kupić iXa360 ale nie zamierzam kupować tv z wysoką rozdziałką tylko podpiąć go do zwykłego kineskopowego. Tak bez zbytniej drobiazgowości: będę mógł cieszyć się grafiką i nie będę miał żadnych problemów etc.?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Z góry dzięki za odpowiedź!
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 18:12
albo mnie :F
Jakie niby mialyby byc? Pomysl logicznie.
Jakie niby mialyby byc? Pomysl logicznie.
Napisano Sun, 19 Nov 2006 - 19:00
A jak myślałeś? Jeszcze raz powiem: myśl logicznie O.o
Napisano Mon, 20 Nov 2006 - 11:05
200zł? Ja tak widziałem monitorki za ok 1000pln.. Poza tym żeby podłączyć iXa musiałbym chyba mieć monitor z wejściem scart itp, albo mieć w kompie kartę tv..? Takie monitorki są troszku droższe, ale do 1500pln kupię jakiś fajny. Chyba, że o czymś nie wiem
?
Dzięki za pomoc!
Dzięki za pomoc!
Napisano Mon, 20 Nov 2006 - 13:51
Nie, do Xboksa jest kabel VGA. Masz prawie 900 postow i tego nie wiesz? :x
sroka -> Nie wiem gdzie ty widziales porządny LCD o odpowiednich rozmiarach, kontraście i czasie reakcji za 200zl, lol. A na kineskopie grafika nie jest gorsza - wręcz przeciwnie, lepsza. Nie ma smug, jest większa ostrość i w niektórych przypadkach kolory.
Oczywiscie duzo zalezy wlasnie od ceny LCD jezeli chodzi o porownywanie z CRT, ale musi byc ona znacznie wieksza niz... 200zl
sroka -> Nie wiem gdzie ty widziales porządny LCD o odpowiednich rozmiarach, kontraście i czasie reakcji za 200zl, lol. A na kineskopie grafika nie jest gorsza - wręcz przeciwnie, lepsza. Nie ma smug, jest większa ostrość i w niektórych przypadkach kolory.
Oczywiscie duzo zalezy wlasnie od ceny LCD jezeli chodzi o porownywanie z CRT, ale musi byc ona znacznie wieksza niz... 200zl
Napisano Mon, 20 Nov 2006 - 16:41
CYTAT(Wicko)
Nie wiem gdzie ty widziales porządny LCD o odpowiednich rozmiarach, kontraście i czasie reakcji za 200zl, lol.
przeczytaj jeszcze raz co on napisal a nie sie czepiasz, przeciez nie napisal ze to monito LCD tylko płaski monitor - inaczej urządzenie z płaskim kineskopem , np. Flatron od LG albo VEGA od Sony. 200zl jest jaknajbardziej realne dla takiego monitora
"Odważni nie żyja wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale"
Napisano Mon, 20 Nov 2006 - 17:36
oh :x
ale Flatron nie jest płaski ;F Mam to bydle [;
ale Flatron nie jest płaski ;F Mam to bydle [;

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane