No tak, ja mowilem o moim LG Flatron F700B. Myslalem, ze wy mowicie o gabarytach, a nie o ekranie
Xbox360 - masz jakieś pytania odnośnie konsoli? Pytaj tutaj!
Napisano Mon, 20 Nov 2006 - 20:13
Aaah, no wiec sorry ;-)
No tak, ja mowilem o moim LG Flatron F700B. Myslalem, ze wy mowicie o gabarytach, a nie o ekranie
Napisano Sun, 27 May 2007 - 20:20
Witam.
Czy mając numer seryjny konsoli, można się dowiedzieć czy ktoś wcześniej rejestrował konsolę na siebie? Jeszcze jedno pytanie, czy gwarancja Microsoftu liczy się 2 lata od zarejestrowania czy jest jakieś inne kryterium?
Nie wiem co to ma wspólnego z działem Software, ale DieSpinne kazał mi się tutaj przenieść z tym pytaniem. Może uda mi się tutaj uzyskać odpowiedź, zamiast ściągania gniewu moderatora.
Czy mając numer seryjny konsoli, można się dowiedzieć czy ktoś wcześniej rejestrował konsolę na siebie? Jeszcze jedno pytanie, czy gwarancja Microsoftu liczy się 2 lata od zarejestrowania czy jest jakieś inne kryterium?
Nie wiem co to ma wspólnego z działem Software, ale DieSpinne kazał mi się tutaj przenieść z tym pytaniem. Może uda mi się tutaj uzyskać odpowiedź, zamiast ściągania gniewu moderatora.
Napisano Sun, 27 May 2007 - 20:48
CYTAT(eraser)
Czy mając numer seryjny konsoli, można się dowiedzieć czy ktoś wcześniej rejestrował konsolę na siebie?
Raczej tak. Nigdy tego nie próbowałem, ale podczas rejestracji na xbox live za pośrednictwem przeglądarki Internetowej na PC należy w pewnym momencie wpisać numer seryjny konsoli (podczas rejestracji z dasha konsola "sama podaje" swój nr). Jeśli już ktoś dany numer zarejestrował, to wydaje mi się, że raczej nie przejdzie. Ale mogę się oczywiście mylić (co potwierdza fakt, że można rejestrować kilka nicków z 1 numeru seryjnego).
CYTAT(eraser)
Jeszcze jedno pytanie, czy gwarancja Microsoftu liczy się 2 lata od zarejestrowania czy jest jakieś inne kryterium?
A co Ci napisali na karcie gwarancyjnej konsoli ?
Napisano Sun, 27 May 2007 - 20:54
Właśnie jeszcze nie posiadam konsoli. Xbox jest wystawiony na aukcji z datą zakupu 7.05.2007 z MediaMarktu w Berlinie. Sprzedający pisał, że nie rejestrował konsoli, ale podał zdjęcie gdzie widnieje tenże numer seryjny. Więc nie wiem czy ktoś dla zabawy nie zarejstrował tej konsoli na siebie. Tylko te pytania mnie nurtują i wstrzymują z zakupem tej konsoli.
Napisano Mon, 28 May 2007 - 00:46
Tak się zastanawiam i nie za bardzo mogę to wszystko pojąć.
Bo z jednej strony, jeśli można założyć więcej niż 1 profil w konsoli, to dla Ciebie obojętne czy ktoś zarejestrował się już na tej konsoli na xbox live czy nie. Z drugiej zaś strony, jeśli nie można by było rejestrować konsol do wiecej niż 1 gamertaga, to wystarczy że Ty spróbujesz zarejestrować się na xbox.com z tym numerem seryjnym
Ja dodam, że na mojej konsoli mam zarejestrowane profile na USA, UK i Australię
Bo z jednej strony, jeśli można założyć więcej niż 1 profil w konsoli, to dla Ciebie obojętne czy ktoś zarejestrował się już na tej konsoli na xbox live czy nie. Z drugiej zaś strony, jeśli nie można by było rejestrować konsol do wiecej niż 1 gamertaga, to wystarczy że Ty spróbujesz zarejestrować się na xbox.com z tym numerem seryjnym
Ja dodam, że na mojej konsoli mam zarejestrowane profile na USA, UK i Australię
Napisano Mon, 28 May 2007 - 05:45
Źle to chyba ująłem, chodzi mi o aktywacje gwarancji imiennej na osobe, z tego co wyczytałem to wystarczy podać na helplinie MS swoje dane osobowe i numer seryjny konsoli. Jeśli wprowadziłem w błąd, to przepraszam :wink:
EDIT:
Można normalnie dzwoniąc na infolinie XBoxa się zapytać o dany numer seryjny konsoli, tam powiedzą czy gwarancja była aktywowana czy nie. Tak jakby się komuś przydało to pisze ; )
EDIT:
Można normalnie dzwoniąc na infolinie XBoxa się zapytać o dany numer seryjny konsoli, tam powiedzą czy gwarancja była aktywowana czy nie. Tak jakby się komuś przydało to pisze ; )
Napisano Sun, 03 Jun 2007 - 17:57
Witam
Mam okazje kupic konsole z taką datą produkcji 2006 05 16
W jej skład wchodzi wersja premium 19 gier 2 bezprzewodowe pady kabel VGA przerobiony
za 1350 zł boje się tylko czy nie padnie zbyt szybko
Ma ktoś doświadczenie z konsolami z tego okresu.
Ps. Mój temat w którym się o to pytałem przeniesiono do smietnika i skierowano tutaj.
Mam okazje kupic konsole z taką datą produkcji 2006 05 16
W jej skład wchodzi wersja premium 19 gier 2 bezprzewodowe pady kabel VGA przerobiony
za 1350 zł boje się tylko czy nie padnie zbyt szybko
Ma ktoś doświadczenie z konsolami z tego okresu.
Ps. Mój temat w którym się o to pytałem przeniesiono do smietnika i skierowano tutaj.
Napisano Thu, 07 Jun 2007 - 22:19
Witam
Podepnę tu z moim pierwszym pytaniem.
Kupiłem wczoraj synowi (8lat) wersję core (trochę spontanicznie)
Teraz czytam, że mozna też gry z xbox uruchomić i potrzebny dysk do tego?
Czy musi być oryginalna obudowa MS z dyskiem czy są jakieś przelotki by wykorzystać któryś z dysków laptopowych - mam wolne 20 i 60GB
Podepnę tu z moim pierwszym pytaniem.
Kupiłem wczoraj synowi (8lat) wersję core (trochę spontanicznie)
Czy musi być oryginalna obudowa MS z dyskiem czy są jakieś przelotki by wykorzystać któryś z dysków laptopowych - mam wolne 20 i 60GB
Napisano Fri, 08 Jun 2007 - 13:05
CYTAT(colln)
Nie potrzebujesz hdd. Chodzi o gry z arcade ( proste gierki za darmo do ściągnięcia tylko wresje demo, za pełne trzeba płacić za pomocą microsoft points) i demo. Na pierwszym Xbox'ie można było wrzucać gry na hdd i grać z hdd zamiast z płyty (oszczędzał sie laser i były szbsze loadingi)
Na x360 którego teraz posiadasz w wersji core nie da sie zrzucać pełnych gier na dysk.
Napisano Sat, 16 Jun 2007 - 11:43
czy ma ktoś to?
http://www.xavbox360.com/fr/flashage-hitachi-v78.php
mam wlasnie tego hitachi
po polsku lub angielsku? tego szukałem wszystko ze zdjęciami
http://www.xavbox360.com/fr/flashage-hitachi-v78.php
mam wlasnie tego hitachi
po polsku lub angielsku? tego szukałem wszystko ze zdjęciami

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum