Ile może kosztować 360 premium np. na słowacji ma ktoś może takie informacje?
ceny
Napisano Tue, 02 Jan 2007 - 14:14
Tak tylko, ze własnie producenci musza walczyć zeby rozprzestrzenić ta plagę piractwa (jesli chca zarobic, bo zarabiaja na grach). A z najnowszych informacji nasz rynek konsolowy rozwija sie w tempie 50% rocznie, więc opłaca się to rozwijać.
Priorytet: Polskie i tylko Polskie wersje gier!
Priorytet: Polskie i tylko Polskie wersje gier!
Napisano Wed, 03 Jan 2007 - 22:06
CYTAT(Jozek)
(...)Piszę w ten sposób bo taka jest prawda ludzie w Polsce idą na pirackie gry..., z którymi będzie ciężko na PS3, ale za to łatwo na X360... Przypominam jeszcze raz, że pisze to pod kątem Polski, a nie Europy ani Świata!
Wiesz, wszędzie jest piractwo. Naprawdę, piractwo to nie jest polski wymysł :] Co do cen gier to się zgodzę, że nas nie stać bo za 250 zł to grę można sobie kupić jako ciekawostkę i dodatek do nowo zakupionej konsoli. Na dłuższą metę - koszty okropne jeśli ktoś chce grać w każdą ciekawszą grę.
Dodam,że pracuję i kasę na gry mam, ale szkoda mi wywalać tyle stów. Wolę sobie kupić coś na PC za 50 zł, a nawet za 120 zł. I tak też MUSI być na XBoxie360 jeśli firmy chcą sprzedawać i zarabiać na Polakach. I będzie - tak myślę.
Pytanie tylko - kiedy?? ...
Na pocieszenie dodam, że stanie się to na pewno szybciej, niż nasze zarobki osiągną zachodni pułap hehe
Pozdrawiam
P.S. Aaa jeszcze jedna ciekawa rzecz. Chciałem sobie kupić Obliviona na XBoxa360 (główny powód kupna przeze mnie konsoli). I co? Nie ma!! No ludzie kurde w mordę... Nie dość że gra kosztuje 200 zł (po 'super' przecenie), nie ma spolszczenia to jeszcze jej nigdzie nie mają!! I nie piszcie mi tutaj o Allegro,mówię o normalnym rynku a nie wtórnym gdzie można kupic kota w worku (np porysowaną płytę).
Napisano Wed, 03 Jan 2007 - 23:09
CYTAT(TheFender)
CYTAT(Jozek)
(...)Piszę w ten sposób bo taka jest prawda ludzie w Polsce idą na pirackie gry..., z którymi będzie ciężko na PS3, ale za to łatwo na X360... Przypominam jeszcze raz, że pisze to pod kątem Polski, a nie Europy ani Świata!
Wiesz, wszędzie jest piractwo. Naprawdę, piractwo to nie jest polski wymysł :] Co do cen gier to się zgodzę, że nas nie stać bo za 250 zł to grę można sobie kupić jako ciekawostkę i dodatek do nowo zakupionej konsoli. Na dłuższą metę - koszty okropne jeśli ktoś chce grać w każdą ciekawszą grę.
Dodam,że pracuję i kasę na gry mam, ale szkoda mi wywalać tyle stów. Wolę sobie kupić coś na PC za 50 zł, a nawet za 120 zł. I tak też MUSI być na XBoxie360 jeśli firmy chcą sprzedawać i zarabiać na Polakach. I będzie - tak myślę.
Pytanie tylko - kiedy?? ...
Na pocieszenie dodam, że stanie się to na pewno szybciej, niż nasze zarobki osiągną zachodni pułap hehe
Pozdrawiam
P.S. Aaa jeszcze jedna ciekawa rzecz. Chciałem sobie kupić Obliviona na XBoxa360 (główny powód kupna przeze mnie konsoli). I co? Nie ma!! No ludzie kurde w mordę... Nie dość że gra kosztuje 200 zł (po 'super' przecenie), nie ma spolszczenia to jeszcze jej nigdzie nie mają!! I nie piszcie mi tutaj o Allegro,mówię o normalnym rynku a nie wtórnym gdzie można kupic kota w worku (np porysowaną płytę).
http://robson.pl/index.php?p=16&id=4557
Napisano Thu, 04 Jan 2007 - 14:39
no właśnie, ja tego troche nie rozumiem, np. na PS2 cały czas najlepiej sprzedaje się platyna! dlatego że nowe gry są po prostu za drogie, mi się wydaje że lepiej sprzedać więcej po dostosowanej do realiów cenie niż dużo mniej po cenie zachodniej, według mnie gry konsolowe w Polsce powinny mieć cene na poziomie 100zł (25Euro), ale szkopuł w tym, że jeżeli nowe gry sprzedawano by u nas po 25Euro to mogliby masowo kupować je gracze z Zachodu, ale żeby się zabezpieczyć jest prosty sposób - tylko Polskie wersje językowe.
I tak od Polskiej premiery zmieniło się wiele, w MM i Empikach leży mnóstwo pudeł z X360, są standy, ludzie widzą co to jest i z czym to się je (PGR3 na standach robi wrażenie), tylko że problemem są ceny, sama konsola 1600 gdy obok leży PS2 za niecałe 5 stówek, do tego nowy TV (teraz już wiem, że granie bez HD nie ma sensu) no i gry po 200 stówki... :neutral:
I tak od Polskiej premiery zmieniło się wiele, w MM i Empikach leży mnóstwo pudeł z X360, są standy, ludzie widzą co to jest i z czym to się je (PGR3 na standach robi wrażenie), tylko że problemem są ceny, sama konsola 1600 gdy obok leży PS2 za niecałe 5 stówek, do tego nowy TV (teraz już wiem, że granie bez HD nie ma sensu) no i gry po 200 stówki... :neutral:
Napisano Thu, 04 Jan 2007 - 18:00
CYTAT(Jakobss)
oo, dzięki
Rzeczywiście jedno trzeba przyznać - premiera była w listopadzie a w MM półka z grami rooooośnie
Napisano Thu, 18 Jan 2007 - 20:43
na nizsze ceny XO bym nie liczył, do tej pory kosztowało 1399 zł z gra a teraz byłem w MM cena to 1599 zł juz bez gry cana w MM na Ostrobramskiej a w Markach cena 1599 z gra jest całe czas aktualna, jak rozmawiałem z panem kierownikiem działu to ma podrozec o 100 zł na 1699 zł bez gry ceny podane dotycza XO premium !!
Warmik
Warmik
Napisano Tue, 23 Jan 2007 - 10:40
Do pozadnego sklepu z elektornika mam 100km.
Najtansza oferte na necie jaka znalazlem to: http://www.iksboks.aplus.pl/product_info.p...products_id=152
Pozdro
Najtansza oferte na necie jaka znalazlem to: http://www.iksboks.aplus.pl/product_info.p...products_id=152
Pozdro
Napisano Sun, 28 Jan 2007 - 17:06
Znalazlem na allegro..Jesli chodzi o internet to tu jest narazie najtaniej...Bo nie wiem jak jest np. w MM
http://www.allegro.pl/item160604571_xbox_3...tgwarancja.html
http://www.allegro.pl/item160604571_xbox_3...tgwarancja.html

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane