XBOX - Online: F1/Codemasters F1 2010 - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (56 Stron) +
  • « Pierwsza
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ostania »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

F1/Codemasters F1 2010

Użytkownik jest niedostępny   Zipti 

• PETROL-HEAD
  • Grupa: Members
  • Interests:Siatkówka, elektronika, motoryzacja
  • GamerTag:Ziptii
@rbej
Dodaj obrazek
btw. chcialbym ci kiedys dupsko w ta gre zloic chetnie...

Użytkownik Zipti edytował ten post Sat, 04 Sep 2010 - 09:39

www.motoDREAMS.pl | Imma huge petrol-head | I <3 CARS | last.fm - Ziptii
Dodaj obrazek
1

Użytkownik jest niedostępny   24R42 

• Very Easy
@rbej

Znajdź mi proszę grę (symulację wyścigów) na konsolę (obojętnie jaką konsolę) która bardziej oddaje realizm niż zapowiadany F12010.

Zużycie opon, flagi (również kary), zużycie silnika (jest 8 silników na sezon), oszczędzanie paliwa, regulacja przedniego skrzydła podczas jazdy, regulacja obrotów podczas jazdy, dynamiczna pogoda i jej wpływ na warunki jezdne (pierwszy raz w grze wyścigowej), ograniczona ilość kompletów opon na weekend, zwiększająca się przyczepność toru z okrążenia na okrążenie, AI przeciwników, tryb "live the life" i wiele innych rzeczy które można wymieniać bez końca tworzą z tej gry najbardziej zaawansowaną grę wyścigową jaka wyszła na konsolę.

Fakt brakuje paru rzeczy typu: safety car, wygląd kierownicy unikalny dla każdego bolidu (musieli by stworzyć oddzielną animację dłoni zmieniającej ustawienia dla każdej kierownicy), parade lap, własne defekty i błędy podczas pit stop (bo u przeciwników są) i pare innych rzeczy które zapewne znajdą się w F12011.

Pamiętajmy że gra jest na pełnej licencji F1!!!
0

• PETROL-HEAD
wydaje mi sie ze Race PRO jest w tej chwili najbardziej realistyczna gra na konsole... hardcorem jest przejechac szybko kilka kolek bolidem F3000 :) super sprawa!
jak ktos nie gral, to polecam sie sprawdzic ;) bo na prawde ciezko jest szybko zakret przejechac. jesli F1 2010 bedzie zblizone do tego, to bede wniebowziety, no ale watpie :)
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Maured 

• Easy
  • GamerTag:Maured
Prawda jest taka ze nie ma żadnej gry oddającej prawdziwy model jazdy... Wiec naprawdę rbej nie rozumiem spinania się jakbyś był specem od prowadzenia F1 i z góry wiedział jak bardzo jest to realistycznie oddane...
A wracając do tematu, czekam czekam i nie mogę się doczekać. Na taka gre czekałem od GP3. Najbardziej się boje ze z podpierdulki wrzuca ten syfiasty żółty filtr :( Juz widzę jak staremu się gęba ucieszy gdy będzie mógł usiąść przed kierownica i skopać dupke Hamiltonowi którego nienawidzi ^^
Dodaj obrazek Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Patrickyo 

• Easy
  • Interests:Motoryzacja, sport, gry
  • GamerTag:Patrickyo
Postanowiłem poszukać na YouTube jakiś filmików w dobrej jakości, pokazujące uszkodzenia w F1 2010
Już wiem, że będzie można lekko uszkodzić kawałek skrzydła przedniego/tylnego(Kubica w akcji), a nie jak w F1 Championship Edition całe skrzydło od razu:
http://www.youtube.c...h?v=bbTjq6DPNMI
(Jeszcze zobaczcie drugi filmik od góry po prawej)

Jak i zakończyć swój wyścig na jednej z band, na torze:
http://www.youtube.c...feature=related

Ogólnie wygląda to fajnie, ciekawe czy lekko uszkodzone skrzydło wpłynie na prowadzenie bolidu :rolleyes: Chociaż z drugiej strony, jeżeli to na drugim filmiku jest maks uszkodzeń, to lipa :P Chciałbym bardziej drastyczne wypadki(jak Kubica w Kanadzie). Może przy następnej edycji :)

P.S Wydaje mi się również, że występuje brak animacji zmiany biegów. A, i jeszcze jedno. Kierowcy F1, aby poćwiczyć przed GP Korei, będą musieli odpalić F1 2010, bo jak na razie w żadnej innej grze/symulatorze nie ma tego toru :D

Użytkownik Rudy96 edytował ten post Sun, 05 Sep 2010 - 16:11

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   gumis144 

• Easy
  • GamerTag:GumisSsPL
Dziwnie wygląda ten wypadek z ferrari. Powinni dodać nie wiem jakieś rozmycie ekranu czy co tam, bo nie widać przeciążenia jakie było przy zetknięciu ze ścianą.
http://gametrade.pl/u/gumis144 <--- Moje gry na wymianę/sprzedaż
0

Użytkownik jest niedostępny   Patrickyo 

• Easy
  • Interests:Motoryzacja, sport, gry
  • GamerTag:Patrickyo
No właśnie o tym wspominałem. Najlepszy przy wypadkach i dużych prędkościach byłby efekt z Shift'a :)

Jeszcze dwa filmiki. Co prawda nie są to wypadki, ale w tym pierwszym wydaje mi się, że ustawienia były na hard(albo medium), bo bolid obróciło 2 razy :P

I drugi, Monza w deszczu, czyli to co uwielbiam najbardziej ;) Tutaj zwracam uwagę na to, że przy dużych prędkościach, jadąc za poprzedzającym nas bolidem, praktycznie nic nie widać :rolleyes: I jeszcze jedno, w 1:56 wyraźnie widzimy, że zjazd z prawidłowego toru jazdy(mniej mokrego), w większą kałużę wiąże się z dość dużą utratą prędkości :D
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Fajera 

• Weź poczochraj już mój plusz
  • GamerTag:Fajera
Nie no ta gra cały czas robi na mnie duże wrażenie.Wszystkie te efekty ryku silników, tor SPA, deszcz, kałuże na torze - coś pięknego i kurde mogliby przyśpieszyć premierę bo normalnie wytrzymać nie idzie :). Gierka będzie naprawdę kozacka.Martwię się tylko o wjeżdżanie w tyłki na zakrętach podczas gry sieciowej.
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   Maured 

• Easy
  • GamerTag:Maured
Kurde na mnie wrażenie robi AI przeciwników na tych filmikach fajnie to wygląda jak zostawiają miejsce żeby nie wjechać albo podejmują ryzyko i wyprzedzają nie to co w forzie ze jada jak po sznurku.
Dodaj obrazek Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   SiTeK77 

• Very Easy
  • GamerTag:SiTeK77
Oj rbej... kanalios pospolitos, wpada puszcza pierda i znika. Tylko po co? Zaloze sie ze pomimo obsrywania F1 i tak 24.09 ją kupi za 200 zeta. Oczywiście na forum bedzie sie zaklinal ze nie kupil bo kicha ;-)

Jak dla mnie, fana F1 od 20 lat pozycja obowiązkowa i długo wyczekiwana. Ale coś czuje że tym razem bez kierownicy sie nie obejdzie - czyli koszty ;-)

Pozdrawiam
Sitek77
0

Użytkownik jest niedostępny   pawels237 

• Easy
poprostu kozacka bedzie gra!!!! tylko szkoda bo nie bedzie safety cara ale moze zostawili go na f1 2011 zeby była jakaś nowość. i mam nadzieje ze bedzie ta gra wychodzic co rok jak fifa czy pes
0

• PETROL-HEAD
ja tam sie nie ekscytuje tym ze jeszcze tyle do premiery... pre-ordera nie zamierzam skladac, ani kupowac w dzien premiery, czemu? polska wersja jezykowa :/ watpie zeby razem z polska byla angielska (przejechalem sie na splinter cellu :/ ale to wygralem, to w sumie rybka), jako ze jest to pelna lokalizacja... a tak na prawde jedyna wlasciwa wersja jezykowa to angielska, reszta jest sztuczna jak 80% dziewczyn w klubach :P

@up... oby ta gra nie wychodzila jak inne gry sportowe!!!! to jest naciąganie! ja mam nadzieje ze bedzie opcja zassania za jakas tam oplata nowego sezonu (tam sie przeciez duzo nie zmieni, przede wszystkim dostawca opon, no i same opony), dzieki czemu nie bedzie trzeba robic nowej gry
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   murek 

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI
ale na ultimie masz mozliwosc wyboru pl/ang ;]
Dodaj obrazek
0

dokładnie. ja miałem pierw angielską, ale zmieniłem sobie na Polską.W tego typu grach różnica nie będzie kolosalna bo nie ma aż tak dużego nacisku na dialogi.Ludzie narzekali na Mass Effect 2 i jego dubbing, a mi pasował jak najbardziej.
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   rbej 

• Medium

Zobacz postSiTeK77, o Sun, 05 Sep 2010 - 17:30, powiedział:

Oj rbej... kanalios pospolitos, wpada puszcza pierda i znika. Tylko po co? Zaloze sie ze pomimo obsrywania F1 i tak 24.09 ją kupi za 200 zeta. Oczywiście na forum bedzie sie zaklinal ze nie kupil bo kicha ;-)

Jak dla mnie, fana F1 od 20 lat pozycja obowiązkowa i długo wyczekiwana. Ale coś czuje że tym razem bez kierownicy sie nie obejdzie - czyli koszty ;-)

Pozdrawiam
Sitek77

Za DARMO nie kupię tego GNIOTA dla causali....

Do póki poziom realizmu nie będzie na poziomie RFactor, to kijem nie tknę żadnej gry o F1. Cała nadzieja w Virtual Ferrari Academy.

Model zniszczeń to ŻENADA w najczystszej postaci, tak samo IQ przeciwników, których można wyprzedzić trzech równocześnie w niewyprzedzalnej Walencji...

Użytkownik rbej edytował ten post Sun, 05 Sep 2010 - 19:57

-1

Zobacz postrbej, o Sun, 05 Sep 2010 - 19:54, powiedział:

Do póki poziom realizmu nie będzie na poziomie RFactor, to kijem nie tknę żadnej gry o F1.

Jak można coś kupić za darmo???? :blink: :blink:

Poziom realizmu w wirtualnej rozgrywce to pojęcie względne.Jeśli mówimy o czymś choć trochę zbliżonym do realizmu to musiałbys mieć symulator za kilkanaście tysięcy złotych.
A to jest tytuł od Codemasters, który robi zaje.iście dopracowane zręcznościowe wyścigi odkąd pamiętam.A pojęcie symulacji dla każdego ma inne znaczenie więc nie ciągnijmy tego pojęcia bo szczerze nigdy nie dojdziemy do porozumienia.

F1 na pewno będzie poprawnie wykonanym tytułem i wiele osób będzie się w niego zagrywać ze względu na licencję.
I te ciągłe porównania do rFactor - gra F1 czy GRID czy DIRT2 nigdy nie próbowały być takim rFactorem, a jeśli ktoś ma problem to przecież jest tyle modów do rFactor, że spokojnie do końca swoich dni może grać w każdy rodzaj wyścigów w tym tytule.

Użytkownik Fajera edytował ten post Sun, 05 Sep 2010 - 20:00

Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   murek 

• CZŁONEK KÓŁKA ADORACJI

Do póki poziom realizmu nie będzie na poziomie RFactor, to kijem nie tknę żadnej gry o F1. Cała nadzieja w Virtual Ferrari Academy.

Model zniszczeń to ŻENADA w najczystszej postaci, tak samo IQ przeciwników, których można wyprzedzić trzech równocześnie w niewyprzedzalnej Walencji...

ale o co Ci chodzi? TU NIKT NIE OCZEKUJE PO TYM TYTULE S Y M U L A C J I. Jesteś tutaj jednym naiwniakiem, który oczekiwał nie wiadomo czego. Każdy zna już Twoje zdanie na temat tej gry, więc daruj sobie dalsze pisanie, bo non stop sie powtarzasz.
Dodaj obrazek
0

Użytkownik jest niedostępny   JIVEJACA 

• Easy
  • GamerTag:Wqrviony

Pokaż mi jak jeździsz jakie masz czasy a potem oceniaj realizm gry i mówisz że w Rfactorze nie możliwe jest wyprzedzenie kilku bolidów ? Grałem dawno w RFT 2008 ale i to mi się udawało bez problemu więc przestań no chyba że mówisz o online ? Ale wtedy na jakiej podstawie oceniasz grę w którą nie zagrałeś z żywym przeciwnikiem .Następna kwestia symulacja ? tak pokaz mi zmienne warunki pogodowe w rfactorze które wpływają na wyniki i utrzymanie opon ? chyba że masz to w nowym modzie ? pokaz mi pełny pitstop czyż nie jest to częścią symulacji wyścigu ? Więc co to jest symulacja ?!! bo to pojęcie względne .

Model zniszczeń w symulacji Rfactor :lol:

http://www.youtube.c...h?v=E1qLczCcldY

polecam ten i ścigające się opony na uwagę zasługuje też start wyścigu i IQ przeciwników

Więc argumentuj swoje wypowiedzi bo "puste przeloty" śmieszą ludzi ;)

Ja kupie grę nawet jakby miała byc typową arcade dlaczego bo nie mieliśmy F1 na nasze konsole i tyle :P
Juve Fan
9

• PETROL-HEAD
JIVEJACA... dzieki za ten post :) bo mi sie nie chcialo szukac tego wszystkiego i juz po raz kolejny z nim dyskutowac ;P
Dodaj obrazek
0

hehe dobre. najlepsze są te ścigające opony i totalna rozwałka na początku wyścigu.Swoją drogą nie wiedziałem, że na częściach bolidów inne bolidy wystrzeliwują w powietrze :blink: . normalnie wypas. Tak to jest jak ktoś sobie coś ubzdura w głowie i trzyma się tego aż do samego końca.
Dodaj obrazek
0

Udostępnij ten temat:

• (56 Stron) +
  • « Pierwsza
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ostania »