Witam all Niedawno nabyłem Xboxa i chciałem go dziś podłączyć do neta przez router ale zaskoczył mnie problem gdy już chce testować połączenie z xbox live to wyskakuje błąd "Dostępna siec ma ustawiony zbyt niski współczynnik MTU ble ble ble Usługa wymaga min 1364 dobra pogrzebałem przy routerze i ostawiłem MTU na 1500 chce zrobić test jeszcze raz i lipa to samo ;/
Prosze o Odpowiedz z góry dzięki
- (119 Stron)
- « Pierwsza
- <
- 117
- 118
- 119
Problemy z xbox live!
Napisano Wed, 11 Jan 2012 - 22:28
Drodzy przyjaciele
mMm do was takie pytanie, w sumie z nudów kupiłem sobie xboxa 360 4gb slim do tego 3 gierki fifa 12 bf 3 i nfs run ale przechodząc do rzeczy. Mój problem zaczyna sie gdy chcę sie połączyć z siecią bezprzewodową mojego rutera wpisuje WPA coś tam niby szuka i dupa, no to dobra biorę kabel enthernet (czy jak on sie tam nazywa) podłączam i to samo nie chce się połączyć z internetem czego? Nie mam pojęcia może wy mi coś zaradzicie? Z góry dziękuję za pomoc.
PS to mój pierwszy post ale myśle że z biegam czasu stanę się "pełoprawnym "uzytkowniekiem forum.
mMm do was takie pytanie, w sumie z nudów kupiłem sobie xboxa 360 4gb slim do tego 3 gierki fifa 12 bf 3 i nfs run ale przechodząc do rzeczy. Mój problem zaczyna sie gdy chcę sie połączyć z siecią bezprzewodową mojego rutera wpisuje WPA coś tam niby szuka i dupa, no to dobra biorę kabel enthernet (czy jak on sie tam nazywa) podłączam i to samo nie chce się połączyć z internetem czego? Nie mam pojęcia może wy mi coś zaradzicie? Z góry dziękuję za pomoc.
PS to mój pierwszy post ale myśle że z biegam czasu stanę się "pełoprawnym "uzytkowniekiem forum.
Napisano Thu, 12 Jan 2012 - 11:12
1. Zaktualizuj firmware w routerze
2. Ustaw DHCP na sztywno w routerze dla xboxa (karta ethernet i wi-fi ma inny adres mac, a więc DHCP ustawisz albo dla jednego typu połączenia albo dla drugiego - nie da się dla obu na raz)
3. Przekieruj porty
2. Ustaw DHCP na sztywno w routerze dla xboxa (karta ethernet i wi-fi ma inny adres mac, a więc DHCP ustawisz albo dla jednego typu połączenia albo dla drugiego - nie da się dla obu na raz)
3. Przekieruj porty
Napisano Thu, 12 Jan 2012 - 18:05
Kurcze fajnie by było gdybym choć jedno potrafił zrobić. Może to dla was nie ejst trudne ale jak dla mnie to czarna magia :/ więc jeśli by ktoś mi chciał pomóc proszę napiszcie mi na pw. Nie che już zaśmiecać tego tematu, masz + za to że prawdopodobnie to pomoże
Napisano Thu, 12 Jan 2012 - 20:32
jeśli chodzi o takie konfiguracje, to kumple z reguły mnie wołają (kogoś kto się zna). Jeśli masz router d-linka DI-524 to Ci pomogę (sam taki mam) w innych przypadkach trudno mi od tak powiedzieć, jak to skonfigurować ale:
1. Aktualizacja FW
Wchodzisz na stronę producenta routera, i z zakładki wsparcie (support) ściągasz firmware oznaczone najwyższą cyfrą. Przykład wersji firmware od najstarszej do najnowszej: 1.06 1.07 2.05.
2. DHCP na sztywno - trudno tu mi cokolwiek powiedzieć, szukaj zakładki DHCP w routerze
3. Przekierowanie portów (uwaga, wymaga ustawionego DHCP na sztywno, nie ma sensu tego robić jeśli nie masz ustawionego). http://portforward.c...routerindex.htm strona z instrukcjami, a porty mają być odblokowane następujące:
1. Aktualizacja FW
Wchodzisz na stronę producenta routera, i z zakładki wsparcie (support) ściągasz firmware oznaczone najwyższą cyfrą. Przykład wersji firmware od najstarszej do najnowszej: 1.06 1.07 2.05.
2. DHCP na sztywno - trudno tu mi cokolwiek powiedzieć, szukaj zakładki DHCP w routerze
3. Przekierowanie portów (uwaga, wymaga ustawionego DHCP na sztywno, nie ma sensu tego robić jeśli nie masz ustawionego). http://portforward.c...routerindex.htm strona z instrukcjami, a porty mają być odblokowane następujące:
- Port 88 (UDP)
- Port 3074 (UDP i TCP)
- Port 53 (UDP i TCP)
- Port 80 (TCP)
Napisano Fri, 13 Jan 2012 - 12:51
pewnie ktoś go ma na forum, więc może znajdzie się osoba która Ci pomoże.
Livebox sam robi update firmware (a więc, krok pierwszy masz za sobą). Z tego co wiem, domyślnie jest włączona filtracja adresów MAC (raz miałem przyjemność go konfigurować z telefonem). Jak dodasz adres MAC nowy, to powinno pójść - ale nie wiem, czy będzie gra w sieci bo do tego są wymagane odblokowane porty.
Livebox sam robi update firmware (a więc, krok pierwszy masz za sobą). Z tego co wiem, domyślnie jest włączona filtracja adresów MAC (raz miałem przyjemność go konfigurować z telefonem). Jak dodasz adres MAC nowy, to powinno pójść - ale nie wiem, czy będzie gra w sieci bo do tego są wymagane odblokowane porty.
Napisano Sat, 28 Jan 2012 - 11:24
Siemka. Mam problem z LIVE'm. Po kupieniu konsol wykorzystałem darmowy miesiąc Golda i kupiłem miesiąc w promocji za złotówkę. Płaciłem z konta PayPal, na którym mam kilka zł. Gold miał wygasnąć 01-01-2012, jednak nic takiego się nie stało. na Xbox.com widniała jedynie informacja, że Golda mam niby do 01-02-2012. Wszystko działało pięknie do dzisiaj. Rano odpaliłem konsolę i do LIVE'a mnie nie zalogowało, wyskoczyła jedynie informacja, że moje konto zostało zawieszone w związku z płatnościami. Od tej pory nie mam w ogóle dostępu do sieci z poziomu X'a, nie moge też wpisać kodu ze zdrapki z goldem. Co się mogło stać?
I jeszcze jedno pytanie, czy jak wpiszę kod prepaid na 3 miesiące to konto zostanie odwieszone? Z góry dzięki za odpowiedzi
I jeszcze jedno pytanie, czy jak wpiszę kod prepaid na 3 miesiące to konto zostanie odwieszone? Z góry dzięki za odpowiedzi
Napisano Sat, 28 Jan 2012 - 13:00
A ja mam nietypowy problem...
Mam dwa konta - załóżmy konto X i Y. Konto X to było moje pierwsze konto w Xbox Live, zakładałem je kilka dobrych lat temu, mam na nim abonament darmowy - Xbox Live Free. Konto Y natomiast założyłem stosunkowo nie dawno, również w Xbox Live, tam również mam aktualnie Xbox Live Free, lecz nie dawno skończył mi się Gold, więc... Sprawa dotyczy dashboardu. Mianowicie na koncie X dashboard jest w sumie taki sam, ale jest więcej opcji, że tak powiem. Niektóre elementy/napisy interface'u są po polsku, niektóre po angielsku i są też dodatkowe 'opcje', TV, Music itp. (coś takiego mniej więcej, tylko theme inny: http://www.czasnagre...mage_full-1.png ). A na koncie Y nie mam tego LiveTV, Music etc. na dodatek na koncie Y mam całość po polsku, na koncie X jednak nie wszystko jest w ojczystym języku, niektóre elementy tylko. Sprawdzałem wersję dashboardu na jednym i drugim koncie - są takie same. Wiecie jak rozwiązać ten problem może?
Mam dwa konta - załóżmy konto X i Y. Konto X to było moje pierwsze konto w Xbox Live, zakładałem je kilka dobrych lat temu, mam na nim abonament darmowy - Xbox Live Free. Konto Y natomiast założyłem stosunkowo nie dawno, również w Xbox Live, tam również mam aktualnie Xbox Live Free, lecz nie dawno skończył mi się Gold, więc... Sprawa dotyczy dashboardu. Mianowicie na koncie X dashboard jest w sumie taki sam, ale jest więcej opcji, że tak powiem. Niektóre elementy/napisy interface'u są po polsku, niektóre po angielsku i są też dodatkowe 'opcje', TV, Music itp. (coś takiego mniej więcej, tylko theme inny: http://www.czasnagre...mage_full-1.png ). A na koncie Y nie mam tego LiveTV, Music etc. na dodatek na koncie Y mam całość po polsku, na koncie X jednak nie wszystko jest w ojczystym języku, niektóre elementy tylko. Sprawdzałem wersję dashboardu na jednym i drugim koncie - są takie same. Wiecie jak rozwiązać ten problem może?
Napisano Sat, 28 Jan 2012 - 13:28
Pelikan, o Sat, 28 Jan 2012 - 13:00, powiedział:
A ja mam nietypowy problem...
To nie jest problem tylko to są dwa inne konta. Jako że konto X zakładałeś dawno (kiedy nie było jeszcze w Polsce XBL) to masz na inny kraj (Wielka Brytania, USA lub coś takiego). Teraz jest XBL w Polsce i konto Y masz zarejestrowane na polski adres. Różnice są stąd że oferta w krajach typu USA czy Wielka Brytania jest bogatsza w np. ZUNE, Netflix itp. W Polsce tego typu rzeczy nie ma po prostu
Napisano Sat, 28 Jan 2012 - 18:34
Stare konto jest na inny region.
obecnie na Xbox.com nie da się migrować na inny kraj.
MS zakłada, że do tej pory każdy już przeniósł konto......
W każdym razie - raczej wszystko się na naszym lajwie nigdy nie pojawi. Od początku jest ubogi i niewiele się zmienia.
/ różnice w samych wyświetlanych nazwach mogą wynikać też z tego, że w opcjach masz dany np. jezyk polski, a region USA, chyba że aplikacja jest dekowana na inny kraj - nie ma możliwości żeby była podpisana 'po naszemu'.
obecnie na Xbox.com nie da się migrować na inny kraj.
MS zakłada, że do tej pory każdy już przeniósł konto......
W każdym razie - raczej wszystko się na naszym lajwie nigdy nie pojawi. Od początku jest ubogi i niewiele się zmienia.
/ różnice w samych wyświetlanych nazwach mogą wynikać też z tego, że w opcjach masz dany np. jezyk polski, a region USA, chyba że aplikacja jest dekowana na inny kraj - nie ma możliwości żeby była podpisana 'po naszemu'.
Użytkownik ViceT9X edytował ten post Sat, 28 Jan 2012 - 18:36
Udostępnij ten temat:
- (119 Stron)
- « Pierwsza
- <
- 117
- 118
- 119

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum