Poniżej możecie pisać swoje problemy.
FAQ
:arrow: Czy bede musial cos placic za granie na Xbox Live??
Pierwszy miesiąc grania na Xbox Live jest darmowy. Za kolejne miesiące spędzone na graniu na Xbox Live trzeba płacić abonament. Można wykupić abonament np na 1 miesiąc, 3 miesiace, albo odrazu na rok. Można również otrzymać z niektórymi grami zdrapkę na 48 godzin.
:arrow: Jak szybkie łącze powinienem posiadać żeby grać na Xbox Live ?
256kbps to minimum. Żeby cieszyć się płynną grą z całym Światem polecam łącze 1Mbit.
:arrow: Jeśli podczas testu Xbox Live pojawi się "failed" :
- gdy jest failed przy DNS - należy sprawdzić czy są one poprawnie wpisane i czy nie blokuje nas firewall w PC oraz Klik
:arrow: Nie mogę udostępnić połaczenia sieciowego i pokazuje sie błąd 1060
tutaj jest rozwiązanie Waszego problemu.
:arrow: Jesli podlaczam Xboxa do kompa do neostrady to żeby chodziż po necie w Xboxie musze miec włączonego kompa ??
Tak. Jak byś miał np router to by komp mógł być wyłączony.
:arrow: Czy jak wybiorę Strefę Gracza Xbox Live np: "Zawodowcy" to czy samo będzie mi dobierało Graczy z takiej strefy ?
Nie. Wybór strefy nie ma wpływu na dobór innych Graczy na Xbox Live.
:arrow: Czy mogę zmienić Strefę Gracza Xbox Live?
Tak. W każdej chwili można zmienić w dashboardzie strefę do jakiej chcesz przynależeć.
:arrow: Dlaczego nie mogę grać z kolegami po sieci?
Widocznie skończył Ci się Xbox Live Gold. Aby móc grać musisz prolongować Xbox Live Gold. Jeśli nie, dostaniesz Xbox Live Silver i będziesz miał dostęp do prawie wszystkich opcji (oprócz m.in. grania po sieci)
:arrow: Ile mogę zarejestrować profili na jednej konsoli na Xbox Live?
Możesz aż trzy. Dzięki czemu dostajesz w sumie 3 darmowe miesiące Xbox Live Gold
:arrow: Czy rejestrując się teraz na Xbox Live np. na Irlandię będę mógł później zmienić kraj zamieszkania na Polskę?
Niestety nie. Aby zarejestrować się na Polskę będziesz musiał się ponownie zarejestrować.
:arrow: Czy mogę wpierw zarejestrować swoje konto na Xbox Live SILVER a dopiero później wykorzystać darmowy miesiac Xbox Live Gold ?
Nie można. Każdy nowy użytkownik który sie zarejestruje na Xbox Live otrzymuje darmowy miesiąc. Czy tego chce czy nie
:arrow: Jakie porty obsluguje xboxlive i czy jeśli Internet mam przez kablowke a modem na drugim pietrze to o odblokoanie tych kont mam prosic admina sieci czy kolege z drugiego piętra?
Zobacz http://support.microsoft.com/kb/908874
:arrow: Czy jest jakaś różnica w graniu przez sieć po kablu a bezprzewodową? (tyczy się również ICS przez laptopa przez wifi)
Tak, sieć bezprzewodowa jest o wiele mniej sprawna niż sieć przewodowa. Największe znaczenie ma tutaj ping, który w sieciach bezprzewodowych jest znacznie wyższy (wartość określana czasami jako lag) - mjaniszewski2
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poniższy tekst napisał Rafał111.
:?: Czy jeśli mam więcej niż jedno konto na Xboxie i kupię jedną zdrapkę to będę miał Golda na wszystkich?
:arrow: Nie. Jednynie na tym na którym wpiszesz kod.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:?: Czy jest różnica pomiędzy kontem na USA a Europę?
:arrow: Konto na USA ma tańsze MS Points i masz dostęp do większej ilości rzeczy na markecie. Chociaż nieraz są problemy z dostaniem zdrapek na USA. Również na konta USA jest więcej darmowych promocji.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:?: Jakie porty należy odblokować do działania Xbox Live?
:arrow: Porty:
UDP 53
UDP 88
UDP 3330
UDP 3074 and TCP 3074 .
Wtedy mamy NAT otwarty.
:?: Jak anulować comiesięczne pobieranie opłat z karty kredytowej za Xbox Live Gold?
:arrow: Należy zadzwonić na angielską infolinię i poprosić o zmianę konta na Silver.
:?: Kiedy usługa Live będzie dostępna w Polsce?
:arrow: Niestety Microsoft nie podał jeszcze takich informacji.
:?: Ile kosztuje obecnie najkorzystniejsza subskrypcja Xbox Live Gold?
:arrow: 99 zł na allegro. Zdrapka jest na 13 miesięcy.
:?: Skąd wiem, że konto Gold niedługo się skończy?
:arrow: Przychodzi wiadomość na Live od MS o zbliżającym się końcu Gold. Lub sprawdzić z poziomu konsoli w członkostwach.
:?: Dlaczego przy niektórych rzeczach z Rynku mam komunikat "Niedostępne z bieżącej lokalizacji"?
:arrow: Ponieważ IP jest z Polski a Live nie jest u nas oficjalnie dostępny. Dlatego nie można ściągać niektórych rzeczy.
:?: Jakie podać dane przy rejestracji na Live?
:arrow: Dane na UK:
:?: 47 Portland Place
Londyn W1B 1JH
Dane na USA:
2640 16th Street, N.W.,
Washington, DC 20009
:?: Czy w razie wejścia polskiego Live! będzie możliwość zmienienia kraju na starym koncie?
:arrow: Prawdopodobnie nie. Trzeba będzie założyć nowe konto.
:?: Mam problem, gdyż przy MTU mam Nieudane. Co robić?
:arrow: Proszę tutorial: http://forum.xboxonline.p...2&highlight=mtu
:?: Nie wykrywa mi połączenia sieciowego z Internetem. Co to może być?
:arrow: Sprawdź, czy odpowiednio podpiąłeś kabel. Możliwe że karata sieciowa się spaliła. Naprawa pomoże.
:?: Czy aby mieć darmowy miesiąc Golda to muszę się rejestrować z poziomu konsoli?
:arrow: Tak.
:?: Czy mogę usunąć moje konto?
:arrow: Tak z dysku, lecz i tak zostanie na serwerach.
:?: Nie loguje mnie automatycznie po włączeniu konsoli. Czemu?
:arrow: W ustawieniach konta musisz zmienić na opcję automatycznego logowania.
By Rafal1111
Podziękowania dla Hołka

Zaloguj się

Do góry

Wróć do góry
Strona główna forum
Usuń moje cookie
Oznacz forum jako przeczytane