XBOX - Online: Problemy z xbox live! - XBOX - Online

Skocz do zawartości

• (119 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problemy z xbox live!

Użytkownik jest niedostępny   DieSpinne 

• Very Hard
  • Grupa: Members
  • GamerTag:DieSpinnePL
Na tej pierwszej stronie będę starał się pisać odpowiedzi na wszystkie problemy, na jakie możecie się natknąć.

Poniżej możecie pisać swoje problemy.

FAQ

:arrow: Czy bede musial cos placic za granie na Xbox Live??
Pierwszy miesiąc grania na Xbox Live jest darmowy. Za kolejne miesiące spędzone na graniu na Xbox Live trzeba płacić abonament. Można wykupić abonament np na 1 miesiąc, 3 miesiace, albo odrazu na rok. Można również otrzymać z niektórymi grami zdrapkę na 48 godzin.

:arrow: Jak szybkie łącze powinienem posiadać żeby grać na Xbox Live ?
256kbps to minimum. Żeby cieszyć się płynną grą z całym Światem polecam łącze 1Mbit.

:arrow: Jeśli podczas testu Xbox Live pojawi się "failed" :
- gdy jest failed przy DNS - należy sprawdzić czy są one poprawnie wpisane i czy nie blokuje nas firewall w PC oraz Klik

:arrow: Nie mogę udostępnić połaczenia sieciowego i pokazuje sie błąd 1060
tutaj jest rozwiązanie Waszego problemu.

:arrow: Jesli podlaczam Xboxa do kompa do neostrady to żeby chodziż po necie w Xboxie musze miec włączonego kompa ??
Tak. Jak byś miał np router to by komp mógł być wyłączony.

:arrow: Czy jak wybiorę Strefę Gracza Xbox Live np: "Zawodowcy" to czy samo będzie mi dobierało Graczy z takiej strefy ?
Nie. Wybór strefy nie ma wpływu na dobór innych Graczy na Xbox Live.

:arrow: Czy mogę zmienić Strefę Gracza Xbox Live?
Tak. W każdej chwili można zmienić w dashboardzie strefę do jakiej chcesz przynależeć.

:arrow: Dlaczego nie mogę grać z kolegami po sieci?
Widocznie skończył Ci się Xbox Live Gold. Aby móc grać musisz prolongować Xbox Live Gold. Jeśli nie, dostaniesz Xbox Live Silver i będziesz miał dostęp do prawie wszystkich opcji (oprócz m.in. grania po sieci)

:arrow: Ile mogę zarejestrować profili na jednej konsoli na Xbox Live?
Możesz aż trzy. Dzięki czemu dostajesz w sumie 3 darmowe miesiące Xbox Live Gold smile.gif Rejestrujesz je, kiedy tylko chcesz.

:arrow: Czy rejestrując się teraz na Xbox Live np. na Irlandię będę mógł później zmienić kraj zamieszkania na Polskę?
Niestety nie. Aby zarejestrować się na Polskę będziesz musiał się ponownie zarejestrować.

:arrow: Czy mogę wpierw zarejestrować swoje konto na Xbox Live SILVER a dopiero później wykorzystać darmowy miesiac Xbox Live Gold ?
Nie można. Każdy nowy użytkownik który sie zarejestruje na Xbox Live otrzymuje darmowy miesiąc. Czy tego chce czy nie wink.gif

:arrow: Jakie porty obsluguje xboxlive i czy jeśli Internet mam przez kablowke a modem na drugim pietrze to o odblokoanie tych kont mam prosic admina sieci czy kolege z drugiego piętra?
Zobacz http://support.microsoft.com/kb/908874

:arrow: Czy jest jakaś różnica w graniu przez sieć po kablu a bezprzewodową? (tyczy się również ICS przez laptopa przez wifi)
Tak, sieć bezprzewodowa jest o wiele mniej sprawna niż sieć przewodowa. Największe znaczenie ma tutaj ping, który w sieciach bezprzewodowych jest znacznie wyższy (wartość określana czasami jako lag) - mjaniszewski2

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poniższy tekst napisał Rafał111.

:?: Czy jeśli mam więcej niż jedno konto na Xboxie i kupię jedną zdrapkę to będę miał Golda na wszystkich?
:arrow: Nie. Jednynie na tym na którym wpiszesz kod.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:?: Czy jest różnica pomiędzy kontem na USA a Europę?
:arrow: Konto na USA ma tańsze MS Points i masz dostęp do większej ilości rzeczy na markecie. Chociaż nieraz są problemy z dostaniem zdrapek na USA. Również na konta USA jest więcej darmowych promocji.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:?: Jakie porty należy odblokować do działania Xbox Live?
:arrow: Porty:
UDP 53
UDP 88
UDP 3330
UDP 3074 and TCP 3074 .
Wtedy mamy NAT otwarty.
:?: Jak anulować comiesięczne pobieranie opłat z karty kredytowej za Xbox Live Gold?
:arrow: Należy zadzwonić na angielską infolinię i poprosić o zmianę konta na Silver.
:?: Kiedy usługa Live będzie dostępna w Polsce?
:arrow: Niestety Microsoft nie podał jeszcze takich informacji.
:?: Ile kosztuje obecnie najkorzystniejsza subskrypcja Xbox Live Gold?
:arrow: 99 zł na allegro. Zdrapka jest na 13 miesięcy.
:?: Skąd wiem, że konto Gold niedługo się skończy?
:arrow: Przychodzi wiadomość na Live od MS o zbliżającym się końcu Gold. Lub sprawdzić z poziomu konsoli w członkostwach.
:?: Dlaczego przy niektórych rzeczach z Rynku mam komunikat "Niedostępne z bieżącej lokalizacji"?
:arrow: Ponieważ IP jest z Polski a Live nie jest u nas oficjalnie dostępny. Dlatego nie można ściągać niektórych rzeczy.
:?: Jakie podać dane przy rejestracji na Live?
:arrow: Dane na UK:

:?: 47 Portland Place
Londyn W1B 1JH

Dane na USA:

2640 16th Street, N.W.,
Washington, DC 20009
:?: Czy w razie wejścia polskiego Live! będzie możliwość zmienienia kraju na starym koncie?
:arrow: Prawdopodobnie nie. Trzeba będzie założyć nowe konto.
:?: Mam problem, gdyż przy MTU mam Nieudane. Co robić?
:arrow: Proszę tutorial: http://forum.xboxonline.p...2&highlight=mtu
:?: Nie wykrywa mi połączenia sieciowego z Internetem. Co to może być?
:arrow: Sprawdź, czy odpowiednio podpiąłeś kabel. Możliwe że karata sieciowa się spaliła. Naprawa pomoże.
:?: Czy aby mieć darmowy miesiąc Golda to muszę się rejestrować z poziomu konsoli?
:arrow: Tak.
:?: Czy mogę usunąć moje konto?
:arrow: Tak z dysku, lecz i tak zostanie na serwerach.
:?: Nie loguje mnie automatycznie po włączeniu konsoli. Czemu?
:arrow: W ustawieniach konta musisz zmienić na opcję automatycznego logowania.

By Rafal1111

Podziękowania dla Hołka smile.gif

You Are What You Race
0

Użytkownik jest niedostępny   dwoz 

• Easy
Witam, dzisiaj zakupiłem 3-msc gold-a, otrzymałem kod, założyłem konto i wpisałem otrzymany kod, wszystko pięknie, gram sobie w CoD3, wychodzę z gry i zostaje automatycznie wylogowany z konta, próbuje zalogować się jeszcze raz, ale otrzymuje komunikat:
"Your account has been suspended due to a problem with your payment option. Please use a diffrent payment option or update your current information in Account Management"
Mógł by mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi?
Pozdrawiam
0

Użytkownik jest niedostępny   ulik360 

• Hard
  • Interests:Xbox 360, PlayStation 3 + PC
  • GamerTag:ULIK PL
Ja też mam pytanko smile.gif Dzisiaj poraz pierwszy chciałem się połączyć z Xbox Live, ale ja już mam na początku problemy smile.gif Mianowicie mam internet od chello (UPC) i nie dam rady podłączyć xboxa przez sieciówkę tylko bezpośrednio muszę kabel z chello podłączyć pod xboxa. I przy samej pierwszej fazie mam problem, bo wyskakuje mi filed przy IP. Hmmmm co mam w tej sytuacji zrobić?? Chyba że nie można podłączyć internetu bezpośrednio?? Pytam ponieważ nie mam zielonego pojęcia na ten temat smile.gif POZDRO!

[ Dodano: Pon 16 Kwi, 2007 ]
Nikt tutaj nie zagląda??
0

Użytkownik jest niedostępny   Holek 

• Ultimate
  • Grupa: Administrator
Kupilem prepaid 1 miesiac wklepuje kod, konsola go rozpoznaje jako jednomiesieczna zdrapke, daje dalej zeby zatwierdzic i zonk: sad.gif

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.

Status code: 801613c9

[ Dodano: Sro 18 Kwi, 2007 ]
Ok nie bylo sprawy, problem rozwiazany mimo ze blad występuje golda mam smile.gif.
"Odważni nie żyja wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale"

Użytkownik jest niedostępny   adamos22 

• Very Easy
ja mam inny problem mianowicie :
mam na koncie ok 1700 punktów gamescore ale gdy chce cos sciagnac nie free (czyli za punkty) to pokazuje mi stan konta 0 (zero) mam xbox live gold 1 month free (czy ot od tego zalezy ze nie kupilem na kolejne miesiace zdrapek ? , ze wersja za free nie pozwala korzystać z punktow ?)

XBOX360 Elite 120 GB HDD Falcon Kernel 8955 :( + SONY LCD 40'' Full HD )

XBOX360 Premium - RROD E74
0

Użytkownik jest niedostępny   denis1980 

• Hard
Bo kupujesz za Microsoft Points a nie GameScore biggrin.gif. Za Microsoft musisz zaplacic (zdrapka lub oline karta kredytowa)
0

Użytkownik jest niedostępny   juniorek222 

• Easy
  • Interests:wszystko co ciekawe
podczas laczenia z xbox live wyskakuje mi blad 80072741 co to znaczy i jaki jest rozwiazanie?

360+samsung le40f7
0

Użytkownik jest niedostępny   denis1980 

• Hard
Sprobuj powylaczac firewalle i zobacz. U niektorych ludzi w tym tkwil problem
0

• Easy
ok.test na xbox live zdany ale wyskakuje mi xbox live signup currently unavailable .please try again later czy to moj blad czy xbox live?.Wogole zdaraja sie tam jakies bledy ze nie mozna sie polaczyc z ich winy?(bo teraz przy zakladaniu nowego konta dochodzi do terms i kicha dalej)

[ Dodano: Pon 30 Kwi, 2007 ]
co mam zrobic jak mi wyskakuje tylko xbox live failed a wszystko inne przechodzi dns,mtu,icmp
po dwoch trzech probach xboxlive gra ale nie moge zalozyc nowego konta

[ Dodano: Wto 01 Maj, 2007 ]
jestem zdruzgotany,odzyskalem konto ,tesxbox live super,a za cholere nie moge sie polaczyc na konto xbox live

360+samsung le40f7
0

• Very Hard
juniorek222, może masz coś z netem? U mnie na neostradzie nie było problemów, teraz na Multimo też nie ma. Zawsze sie łączy. Masz Internet po kablu czy wi-fi ?

You Are What You Race
0

Użytkownik jest niedostępny   Misiek 

• Very Easy
Czy jest jakaś możliwość, żeby Xbox działał, przy włączonym Firewall'u (konkretnie Zone Alarm). Póki co nie mam routera, a siedzenie na gołej neo, to samobójstwo wink.gif Podczas rejestracji na Xbox Live wyskakuje mi błąd z svhostem i rozłącza neo, więc nawet się zarejestrować nie mogę sad.gif Da radę to obejść, czy pozostaje mi zakup routera?

[ Dodano: Czw 03 Maj, 2007 ]
Zmieniłem firewall'a na Outposta, bo w Zone alarm nie miałem możliwości otwierania portów. Kurde nie wiem czy dobrze reguły w nim ustawiam, bo po otwarciu tych portów, dalej nie chce działać. Czy w ogóle coś się da z tym zrobić? Niby opisujecie na forum, że firewall musi być wyłączony, ale może się coś da zrobić, żeby jednak był włączony...
0

• Easy
CYTAT(DieSpinne)
juniorek222, może masz coś z netem? U mnie na neostradzie nie było problemów, teraz na Multimo też nie ma. Zawsze sie łączy. Masz Internet po kablu czy wi-fi ?

po kablu modem i zapewne router mam na 2 pietrze,teraz mam o tyle dobrze ze mam nat open ale dalej cos nie tak moge grac tylko wgears of war a w erszcie gier czyli nba 2k7 i pes6 nie znajduje mi przeciwnikow.chyba sprawie sobie neostrade tylko pod xbxoxlive(512 badz 1024 z modemem adsl d-linka lub linksysa(ktory lepszy)tylko nie mam pewnosci czy to bedzie chodzic bo nie chce sie wpakowac w abonament i miec to samo co teraz i jeszce jedno pytanie czy naprawa plyty glownej mogla uszkodzic karte sieciowa i przez to moze sie dziac co sie dzieje

360+samsung le40f7
0

Użytkownik jest niedostępny   wiktor1 

• Easy
  • GamerTag:wiktorinioPL
na allegro sprzedają zdrapki które sa wzane tylko na nowe konto, a więc przy zakładaniu nowego konta w którym momencie musze wpisać kod z zdrapki ??
0

• Very Hard
CYTAT([Misiek)
]Czy jest jakaś możliwość, żeby Xbox działał, przy włączonym Firewall'u (konkretnie Zone Alarm). Póki co nie mam routera, a siedzenie na gołej neo, to samobójstwo wink.gif Podczas rejestracji na Xbox Live wyskakuje mi błąd z svhostem i rozłącza neo, więc nawet się zarejestrować nie mogę sad.gif Da radę to obejść, czy pozostaje mi zakup routera?

Tak. Sam korzytajac z Zone Alarma grałem więc się da. Musisz zezwolić na połączenie w ZA. Przy pierwszym włączeniu X360 całkowicie zezwól i będzie działać.

juniorek222, a może dlatego tak się dzieje jak się dzieje, bo wiecej niż 1 osoba korzysta z Internetu ? Minimum to 256kbps ale NIE dzielonego! Jak dzielisz większe prędkości to mogą występować problemy

CYTAT(wiktor1)
na allegro sprzedają zdrapki które sa wzane tylko na nowe konto, a więc przy zakładaniu nowego konta w którym momencie musze wpisać kod z zdrapki ??

Tutaj nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że podczas rejestracji na Xbox live (zobacz mój tutorial, tam jest punkt w którym ja opisję, żeby wybrać SILVER a można wklepać kod) Pozatym zapewne można zapytać sprzedawcy wink.gif

You Are What You Race
0

• Easy
[quote="DieSpinnejuniorek222, a może dlatego tak się dzieje jak się dzieje, bo wiecej niż 1 osoba korzysta z Internetu ? Minimum to 256kbps ale NIE dzielonego! Jak dzielisz większe prędkości to mogą występować problemy

wlasnie problem w tym ze ja nie dziele tylko moj sasiad i mam jeszcze dwa pytanko

1 przed naprawa plyty glownej dzialel super i to na nat moderate czy cos moglo sie uszkodzic podczas naprawy by teraz tak szwnakowal

2 dlaczego na gears of war moge grac bez problemu a na innych grac typu nba pes6 homecourt itd itp mam duze problemy ze znalezieniem kogokolwiek

i tak chyba zaloze sobie ta nesotrade myslisz ze 512 wystarczy tylko pod xboxlive
i ten modem czy to musza byc te ze strony microsoftu kompatybilne z 360

360+samsung le40f7
0

• Very Hard
CYTAT(juniorek222)
wlasnie problem w tym ze ja nie dziele tylko moj sasiad

To nie zmienia faktu, że Internet masz dzielony. Efekt może być tego taki, że niby masz to np 1mbit ale jak chcesz grać to akurat ktoś wchodzi na innym kompie na youtube i już masz lagi giganty i niekiedy aż problemy z wyszukiwaniem osób do grania.

CYTAT(juniorek222)
i tak chyba zaloze sobie ta nesotrade myslisz ze 512 wystarczy tylko pod xboxlive
i ten modem czy to musza byc te ze strony microsoftu kompatybilne z 360

Sam grałem na neostradzie 512kbps używając orginalnego modemu z neostrady. Grając jedynie z ludźmi z bardzo daleka zdarzały się lagi (grałem głównie w FNR3). W PGR3 prawie w ogóle nie miałem lagów. Oczywiście nie liczę Australijczyków bo z nimi były tongue.gif

You Are What You Race
0

• Very Easy
CYTAT(DieSpinne)
Tak. Sam korzytajac z Zone Alarma grałem więc się da. Musisz zezwolić na połączenie w ZA. Przy pierwszym włączeniu X360 całkowicie zezwól i będzie działać.

Kurde, tylko nie wiem jak to zrobić, bo miałem tą podstawową wersję ZA i w niej nawet nie można portów otworzyć, o których pisałem wyżej. Zmieniłem firewall'a na Outposta i też nie bardzo wiem jak to ugryźć, niby odblokowałem te porty, ale dalej nie działa (nie wiem w ogóle, czy mam tam odblokować porty zdalne i lokalne? Czy dać pozwolenie na połączenie adresowi IP konsoli?)

Możesz mi napisać na PM swój gg, jeśli masz dzisiaj (04.05.07) czas koło 20, to bym się do Ciebie odezwał i zapytał.
0

• Very Hard
[Misiek], ja słabo stoję z czasem bo piszę pracę mgr.

Ja nie wiem skąd Wy macie takie problemy z portami. Ja żadnych nie miałem. Jak wyłączysz firewall to wszystko działa poprawnie? Jeśli tak, to po prostu musisz znaleść dla siebie taki firewall który będziesz potrafił obsługiwać. Ja używałem zonealarm, teraz używam tylko zapory windows wink.gif Ale i tak ja łączę się teraz przez router, więc to nie ma nic do tego.

You Are What You Race
0

• Very Easy
Zainstalowałem jeszcze raz Zone Alarm, otworzyłem porty dla Xbox'a 360 przychodzące i wychodzące, dodałem adres IP Xbox'a do zaufanych, ba nawet całą sieć dodałem i kurde dalej mam DNS Failed :/ Nie mam pojęcia co jest grane :neutral:
0

• Very Hard
a wpisałeś dobre DNS-y ?

Jak odinstalowałeś WSZYSTKIE firewalle to Internet działał na iXie ?

You Are What You Race
0

Udostępnij ten temat:

• (119 Stron) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »